Krūts barošana publiskās vietās: ko darīt un ko nedarīt

Krūts barošana publiskās vietās: ko darīt un ko nedarīt

10. Feb 2015, 12:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Krūts ēdināšana publiskās vietās jau ilgu laiku ir diskutējams jautājums. Par vai pret- tas ir katras māmiņas ziņā. Pabarot bērniņu mājās vai atslaukt krūts pienu un barot publiskās vietās bērniņu ar pudelīti- iespējas ir dažādas. Tāpat kā dažādie lakati, aizsegi un citi palīglīdzekļi, kas ļauj nomaskēt barošanu publiskās vietās.

Māmiņu klubs ir apkopojis idejas, ko darīt un ko nedarīt, barojot bērniņu ar krūti publiskās vietās.

KO darīt?

1. Zini savas tiesības. Sievietēm ir tiesības barot bērniņu ar krūti arī ārpus mājām. Tāpat atgādinām, ka arī sievietēm, kuras atgriezušās darbā un baro bērniņu ar krūti pienākas pārtraukums. 

2. Dari to,kas ir ērti tieši Tev! Viena sieviete kautrēsies barot publiskās vietās, vēl kādai tas nesagādās nekādus aizspriedumus. Kā jau iepriekš minējām, ir dažādas šalles, sedziņas, īpaši krūts barošanas topi, kas ļaus pabarot mazulīti neatklātā veidā pat viskautrīgākajām sievietēm.

3. Pienācīgi sagatavojies. Dodoties ārpus mājām, somā ieliec visu,kas būs nepieciešams barošanai- dvielītis gadījumiem, ja mazulītis atgrūž, sedziņa, tāpat paņem arī mitrās salvetes katram gadījumam.

4. Atceries parūpēties arī par sevi. Mammām ir tendence koncetrēties uz bērna vajadzībām, aizmirsott par savējām. Ja baro mazulīti ar krūti, noderēs ūdens pudelē, kāda veselīga uzkoda, lai nejustu badu.

5. Izbaudi notiekošo procesu. Barojot mazulīti ar krūti, Tu sniedz viņam visu to labāko. 

KO nedarīt?

1. Nebaro bērniņu vietā, kur var tikt novērsta mazulīša uzmanība no paša galvenā- krūts ēdināšanas. Atrodoties publiskā vietā, pēc iespējas sameklē klusu stūrīti, kur pabarot mazulīti,lai novērstu apkārtējos kairinājumus. Ja mazulītis turpina lūkoties apkārt, izmanto kādu vieglu sedziņu vai lakatu.

2. Pēc iespējas nebaro bērniņu tualetē. Jautāsi, kāpēc nē?! Atbildi pati sev, vai barotu bērniņu tualetē. Pašreiz ir ierīkotas burvīgas bērnu istabiņas, kur, tiesa, ir arī pods, bet atmosfēra ir daudz jaukāka kā parastā tualetē. Ja šādas istabiņas nav, dod priekšroku kādam klusam stūrītim sabiedriskā vietā.

3. Neiesaisties diskusijās ar apkārtējiem. Lai gan daudz tiek skaidrots, aicinot izrādīt toleranci, tomēr reizumis vari saskarties ar aizskarošiem komentāriem vai piezīmēm Tavā virzienā "Vai tiešām publiskās vietās ir jābaro bērniņš?". Jā, tiešām vajag, jo tas ir labākais, ko vari viņam sniegt. Mēs iesakām saglabāt pieklājību un paskaidrot, ka vienkārši baro mazulīti. Protams, šajā gadījumā atceries par pieklājīgu izskatu, barojot mazulīti, neizrādot savus dabas dotumus visai sabiedrībai.

Māmiņu Klubs

kintijad kintijad 13. Feb 2015, 22:03

Es gaju uz specialajam telpam vai toletem. Neesmu no tam kas var barot mazo sabiedriska vieta. Vienreiz pameginaju , pati sakautrejusies sanervozejos, mazais saka raudat, nosvidu no stresa. Tad asi panemu mazo , aizgaju uz invalidu toleti / partinamo telpu un tur miera un klusuma pabaroju mazo. Ak ja, esmu barojusi ari lidmasina, bet nu tur man virs bija blakam un lidz ar to aizsedza mus no citu pasazietu redzes loka. 😉