Augošās mēbeles: atbildes uz vecāku jautājumiem

Augošās mēbeles: atbildes uz vecāku jautājumiem

05. Sep 2014, 12:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Laiks skrien ļoti ātri, nepagūsiet atskatīties, kad bērns jau būs izaudzis. Un tanī brīdī var nākties saprast, ka laiks atjaunot ne tikai bērna garderobi, bet arī mēbeles bērna istabā. Gultiņa par īsu, krēsliņš - par zemu.. Lai ietaupītu ģimenes budžetu un pasargātu vecāku nervus, izgudrotas ir mēbeles, kas aug bērniem līdzi!

Augošās mēbeles ir mēbeles, kas aug kopā ar bērnu. Gulta kļūst garāka un neatgādina vairs mazuļu gultiņu. Galds un krēsls arī tāpat, un arī skapis ietilpīgāks paliek. Pateicoties tādām mēbelēm izdevumi ir minimāli, un tas nevar nepriecēt.


Transformējamā bērnu gultiņa

Pirmās mēbeles jebkura bērniņa dzīvē, protams, ir gultiņa, kas pa perimetru norobežota ar speciālām aizsargmaliņām. Šīs maliņas gādā par drošību, tāpat kā pašas redelītes. Bet bērns aug un nepieciešamība gan pēc maliņām, gan pēc redelām, atkrīt. Ko darīt? Pirkt jaunu gultu? Ne vienmēr to vajag, ja savlaicīgi parūpējas par to, lai pirmās mazuļa mēbeles augtu viņam līdzi.

Galu galā, izmantojot savu fantāziju, varat iegūt pilnīgi negaidītu rezultātu, kas pārvērš bērna gultiņu mēbelē ar citu nozīmi, piemēram,  - par galdu. Protams, tādā gadījumā jauna gulta tik un tā būs jāpērk, bet toties galda iegāde atkritīs.

Ja pērkat gultiņu, kas transformējas par kumodi, pievērsiet uzmanību kumodes izmēriem. Parasti ražotāji ar mērķi ietaupīt vietu, kumodi veido nelielu. Padomājiet iepriekš, vai tur ietilps viss, kas bērnam nepieciešams. Ja nē, meklējiet citus variantus. Iespējams, kumodi nāksies nopirkt atsevišķi.

Ja kumode piestiprināta pie pašas gultas, tad vecākiem nāksies sekot līdzi tam, lai tur nebūtu nekā tāda, kas bērna veselībai varētu nodarīt pāri, jo, kad bērns celsies kājās, viņš elementāri tiks klāt visiem priekšmetiem, kas būs uz kumodes.

Sarežģītās konstrukcijas dēļ tādas mēbeles var izraisīt šādas tādas grūtības, ja mēbeles pašiem jāsaliek. Tādā gadījumā labāk vienoties pēc mēbeļu iegādes veikalā, ka kāds no darbiniekiem jums mēbeles saliks, vai arī, iedos līdzi precīzu salikšanas instrukciju.

Gulta, kas aug līdzi

Pēc bērnu gultiņas nākamā jāpērk jau lielāka.Pirkt uzreiz lielo gultu ne vienmēr iesaka psihologi. Gultai jābūt ērtai, samērīgai ar bērna garumu. Tādai, lai, piemēram, trīsgadīgs bērns justos tajā drošībā, pasargāts. Viņam tai jābūt kā vietiņai, kurā iespējams aizdzīt arī trakākos nakts murgus.

Ko darīt? Pirkt katru gadu gultu nebūs izdevīgi. Ir variants - pirkt gultu, kas ir pagarināma, atkarībā no bērna auguma. Maksimāli tā izvelkama tā, lai tajā varētu gulēt arī pieaugušais. Tad nu attiecīgi šo gultu varēs lietot pat pusaudža vecumā bērns.

Pievērsiet uzmanību gan gultas platumam, jo arī tam jābūt pietiekošam, lai bērnam gultā būtu ērti gulēt. Jā un mammai dažkārt var nākties nogulties blakus, piemēram, ja bērnam jāpalasa pasaka pirms miega, vai, ja bērns apslimis.

Kā izvēlēties mēbeles, kas bērnam aug līdzi?

Netaupiet! Izvēlieties pareizās mēbeles, kas ir kvalitatīvas, uzticamas, ražotas no kvalitatīvām detaļām, kas atbilst Eiropas Savienības standartiem. Galu galā, atcerieties, ja pērkat mēbeles, kas aug līdzi bērnam, tās būs jālieto vismaz 5-6 gadus, attiecīgi, tām jābūt labām. Iegādājoties lētāku variantu, var nākties vilties.

Centieties pirkt mēbeles, kas izgatavotas no ekoloģiski tīriem materiāliem. Rūpes par bērna veselību ir viens no svarīgākajiem aspektiem, kas jāņem vērā jebkurā gadījumā.

Veikalā izmēģiniet mēbeles pēc pilnas programmas. Mēģiniet gultu salikt, izvilkt, apskatiet visus iespējamos tās stāvokļus. Jums jājūt, cik ērta tā ir lietošanā. Lietošanas procesam jābūt ir skaidram. Un uz visiem jautājumiem jāgūst atbildes tieši pie pārdevēja - konsultanta. Nu un, protams, neaizmirstiet painteresēties garantiju.

Izvairieties no tematiskajām mēbelēm ar princesēm, kuģiem, pirātiem un fejām. Pieturieties pie neitrāliem risinājumiem, jo bērna intereses mainās ļoti ātri, dažkārt pat vairākas reizes gadā. Paaugusies meitene var atteikties gulēt gultā, kuras malās uzgleznotas princeses, tikai tāpēc, ka viņai princeses vairs neinteresē.

www.kokagultas.lv

20140814153001-26964.jpg

Veikala darba laiks darba dienās no 10:00 - 18:00, sestdienā 10:00-14:00. Ja netiekat darba laikā ekspozīcijas apskates laikus nepieciešams saskaņot pa telefonu +371 26545156, vai elektroniski info@kokagultas.lv

Kā pasūtīt preci(-es) mājas lapā?

  1. Atrodiet sev vēlamo preci(-es) mūsu mājas lapā un pievienojiet preci(-es) grozam.
  2. Aizpildiet pasūtījuma formu.
  3. Saņemsiet preci(-es) 1-14 dienu laikā, specializēta pasūtījuma izpildes termiņš 21 diena, maksājiet pie pasūtījuma saņemšanas skaidrā naudā vai arī izmantojiet bankas pārskaitījumu (veicot pasūtījumu saņemsiet uz norādīto e-pastu rēķinu, kuram jābūt apmaksātam saņemot preci).
  4. Neskaidrību gadījumā zvaniet +371 26545156, vai rakstiet info@kokagultas.lv

Preci(-es) iespējams pasūtīt:

  • elektroniski, aizpildot pasūtīšanas formu 00:00-24:00;
  • telefoniski, +371 26545156 darbadienās 10:00-18:00.
  • veikalā Rīgā, Brīvības gatvē 283, veikala darba laikā darba dienās no 10:00 - 18:00, sestdienā 10:00-14:00
  • elektroniski izmantojot e-pastu. info@kokagultas.lv