Ko vilkt vasarā? NoSS

Ko vilkt vasarā? NoSS

08. May 2019, 15:21 Mamm.mamm Mamm.mamm

Sveiciens visiem vasarā! :)

Patiesi, laiks ir jauks un, lai arī ir tikai maija sākums, varam baudīt vasaru. :) Un, kā jau vasarās piedienās ir super karstas dienas un arī vēsākas. Dažkārt vakaros un agri no rītiem ir vēsi, lai arī pa dienu virsjaka ir pilnīgi lieka. Un, jautājums par to, ko ģērbt bērnam mugurā, ir aktuāls ne tikai rudenī, ziemā un pavasarī, bet arī vasarā. Ja aukstajos gadalaikos man ir zināma „recepte”, ko vilkt mugurā saviem bērniem, tad vasarā īsti skaidrības nav.

Bažas tik ātrā vasarā sagādā īpaši zīdaiņa ģērbšana tad, kad ārā ir „nu tāds, nevar saprast” laiks – starp 15 un 20 grādiem, varbūt vējš, saule. Itkā virs ierastās mājas drēbju kārtas kaut ko vel uzvilkt vajag, bet... vai nebūs par karstu? Izstādē Bērnu pasaule (notika Ķīpsalas izstāžu zālē), iegādājos, manuprāt, lielisku risinājumu tieši tādam laikam – NoSS (Nordic Summer Set). Komplektiņš, kurā ietilpst ļoti pārdomāta mikroflīsa vestīte-bodijs, čībiņas un knupīša (vai kādas mazas mantiņas) piespraužamais pie vestītes.

Mikroflīss man (nezinātājam) izsaka maz, bet tā termoregulējošā funkcija strādā. Trīsreiz gājām ārā – trīsreiz esmu vairāk kā apmierināta. Arī braucot auto ļoti noderīga lieta. Un, tad, ja jūtu, ka tomēr, varbūt ir par karstu, un kāda kārta jānovelk, vestei pietiek to attaisīt vaļā un pabīdīt uz sāniem – bērnu nepamodinot. Vestīte ir ļti pārdomāta: rāvējslēdzējs atrodas ne pa vidu, bet sānā (nedurās bērnam pie mutes rāvējslēdzēja kuģītis); piestiprinātās mantiņas ir turpat pie vestītes, nenokrīt; kakla izgriezums ir gana ciešs, lai nebūtu jādomā par kādu šallīti, un gana brīvs vienlaikus; vetīte kā bodijs (kājstarpē aizpogājams) lielisks risinājums zīdainīšiem, jo vestīte nešļūk uz augšu; dizains ne tikai pārdomāts, bet vienlaikus tādās krāsās, kas iederās pie gandrīz jebkura apģērba. Un, vēl, vestītes ražotas tepat Latvijā. :) Varu nosaukt tikai divus trūkumus šim lieliskajam komplektiņam: tā cena (ap 60EUR) un ierobežotā izmēru pieejamība. (Par izmēriem – tie atbilst bērna auguma cm. Respektīvi, ja bērns ir 75cm garš, vestīte izmērā 68/74 praktiski vairs nederēs.) Tad nu ļoti, ļoti ceru uz lielākiem izmēriem. :)

Ko Tu velc zīdainītim vasaras vēsajās dienās?

 

Attēls: nordicsummerset.com