Ķirbja, bumbieru biezenis - viltotā melone

Ķirbja, bumbieru biezenis - viltotā melone

14. Mar 2014, 11:11 taschinka taschinka

Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.

Pagatavošana prasa ap 40 minūtēm.

 

Sastāvdaļas biezenim;

1 daļa riekstu ķirbis

1 daļa bumbieri

vaniļas cukurs

Pasniegšanai;

bumbiera pusūte

ķirbja šķēles

4 ēd.k cukurs

120ml ūdens

šķipsniņa citronskabe

avenes

kanēlis

Gatavojam sukādes;

pannā vai mazā katliņā liekam cukuru un ūdeni.Uzvāram,p0ievienojam citronskābi.Kad sīrums labi burbuļo,liekam iekšā ķirbja šķēles,ko sagriezu ar mizojamo nazi.

Vāram zem vaka uz nelielas uguns ap 15 minūtēm līdz ķirbja šķēles kļūst caurspīdīgas.

20140314105731-88180.jpg

 

Liekam uz cepamā papīra.

20140314105902-80316.jpg

 

Kaltējam cepeškrāsnī uz ļoti mazas uguns kādas 15 minūtes.Sukādes būs kļuvušas spīdīgas un staipīgas ēdot.

20140314105822-22241.jpg

 

Pa to laiku sagriežam kirbi mazos gabaliņos,liekam katliņā,pielejam pavisam nedaudz ūdeni,kādu ēdamkaroti un sautējam zem vāka 5 minūtes,tad pievienojam bumbiera gabaliņus.

20140314110105-80705.jpg

 

Sautējam zem vāka vēl ap 5 minūtēm vai līdz viss labi mīksts.

20140314110139-46419.jpg

 

Sablenderējam,pievienojam vaniļas cukuru.

20140314110202-39050.jpg

 

Bumbiera pusīti liekam sīrupā,kurā vārījām ķirbi.Vāram bumbieri apgrozot ap 5 minūtēm līdz tas kļūst spīdīgs.

Pasniedzam biezeni ar sautēto bumbieri svaigām avenēm un ķirbja sukādēm.Apkaisam ar kanēli.

20140314110348-33472.jpg

 

Tā kā ķirbis un bumbieris pēc dabas ir salds,tad biezenim cukurs vai kāds cits saldinātājs nav nepieciešams.

Bumbiera garša ķirbi pārsvēršs par meloni.Tā kā dēls ēda ķirbi un domāja,ka tā ir melone.

20140314110553-54729.jpg

 

Ķirbja sukādes lieliski izskatās un ļoti labi garšo.

20140314110647-43901.jpg

 

Svaigā aveņu garša ir labs kontrasts maigajai,viegli saldajai biezeņa garšai.

Un arī vizuāli skaisti akcentē desertu.

20140314110920-82478.jpg

 

KONKURSS: Meklējam marta bērnu recepšu blogeri! 

20140305093551-41354.jpg