Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.
Pagatavošana prasa ap 40 minūtēm.
Sastāvdaļas biezenim;
1 daļa riekstu ķirbis
1 daļa bumbieri
vaniļas cukurs
Pasniegšanai;
bumbiera pusūte
ķirbja šķēles
4 ēd.k cukurs
120ml ūdens
šķipsniņa citronskabe
avenes
kanēlis
Gatavojam sukādes;
pannā vai mazā katliņā liekam cukuru un ūdeni.Uzvāram,p0ievienojam citronskābi.Kad sīrums labi burbuļo,liekam iekšā ķirbja šķēles,ko sagriezu ar mizojamo nazi.
Vāram zem vaka uz nelielas uguns ap 15 minūtēm līdz ķirbja šķēles kļūst caurspīdīgas.
Liekam uz cepamā papīra.
Kaltējam cepeškrāsnī uz ļoti mazas uguns kādas 15 minūtes.Sukādes būs kļuvušas spīdīgas un staipīgas ēdot.
Pa to laiku sagriežam kirbi mazos gabaliņos,liekam katliņā,pielejam pavisam nedaudz ūdeni,kādu ēdamkaroti un sautējam zem vāka 5 minūtes,tad pievienojam bumbiera gabaliņus.
Sautējam zem vāka vēl ap 5 minūtēm vai līdz viss labi mīksts.
Sablenderējam,pievienojam vaniļas cukuru.
Bumbiera pusīti liekam sīrupā,kurā vārījām ķirbi.Vāram bumbieri apgrozot ap 5 minūtēm līdz tas kļūst spīdīgs.
Pasniedzam biezeni ar sautēto bumbieri svaigām avenēm un ķirbja sukādēm.Apkaisam ar kanēli.
Tā kā ķirbis un bumbieris pēc dabas ir salds,tad biezenim cukurs vai kāds cits saldinātājs nav nepieciešams.
Bumbiera garša ķirbi pārsvēršs par meloni.Tā kā dēls ēda ķirbi un domāja,ka tā ir melone.
Ķirbja sukādes lieliski izskatās un ļoti labi garšo.
Svaigā aveņu garša ir labs kontrasts maigajai,viegli saldajai biezeņa garšai.
Un arī vizuāli skaisti akcentē desertu.
KONKURSS: Meklējam marta bērnu recepšu blogeri!