Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.
Pagatavošana prasa ap 40 minūtēm,no kurām biezeņa pagatavošana prasa vien 15 minūtes.
Sastāvdaļas biezenim:
ķirbis
vaniļas cukurs
jogurta krēmsiers
avenes mērcei
medus saldumam
Sastāvdaļas 12 mafiniem:
400g svaigu ābolu biezenis
1,5 tēj.k soda
90ml eļļa
100g cukurs
kanēlis pēc velēšanās,man jo vairāk jo labāk
grauzdētas,sasmalcinātas linsēklas 3 ēd.k,var iztikt bez
180g rudzu smalkie milti
žāvēti augļi,pēc izvēles-ņēmu rozīnes un ananāsu gabaliņus
rudzu rīvmaize apbēršanai,izmantoju Dobeles dzirnavnieka maizes zupas maisījumu
Pagatavošana:
Ābolus nomizoja,izņemam serdes,sagriežam.
Pievienojam cukuru un eļļu.Sablenderējam biezenī.
Iemaisam sodu,linsēklas,miltus.
Tālāk žāvētos augļus.
Sanāca bieza,krītoša mīkla.
Formiņas,izņemot silikona,iesmērējam ar eļļu.Aizpildam 2/3 no formiņas ar mīklu.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 30 minūtēm.
Izņemam no formiņām.
Burvīgs aromāts-āboli,kanēlis un rudzu milti,burvīga garšas buķete.
Maigas,mitras konsistences.....
Laikā,kad cepās mafini,gatavojam biezeni:
Ķirbi sagriežam mazos gabalinos,jo mazākos,jo ātrāk izvārīsies.
Liekam karstumizturīgā trauciņā.Tālak šo mazo traucinu liekam katliņā ar ūdeni.uzliekam vāku katliņam un vāram uz mazas uguns līdz ķirbis mīksts.
Ķirbi sablenderējam,iemaisam jogurta krēmsieru,vaniļas cukuru un saldumam medu.Krēmsieru liku pavisam nedaudz uz 100g ķirbja ap 1 kārtīgu tēj.k.
Avenes sablenderējam ar medu.
Uz porciju ņemam vienu mafini,sablenderējam drupačās.
Deserta trauciņā vai kā manā gadījumā glāzē kārtojam mafini drupačas,tad ķirbja biezeni.Šādi pāris kārtas. Un nobeigumā uzlejam aveņu mērci.
Dekorējam ar piparmētras lapiņu un aveni.
Ķirbim nevajag klāt neko daudz,pietiek ar vaniļu un garša jau pavisam cita.
Šāds burvīgs deserta kārtojums sanācis,kas jau vizuāli ir piesaistošs.
Rudzu aromāts un garša lieliski iet klāt ķirbja biezenim.
Un tieši šie mafini domāju noderēs daudziem,jo sastāvā nav ne sviesta,ne olas,ne piena.Derēs gan tiem kam alerģijas,gan arī gevēņa laikā,kā arī ir arī vegāni,kas nelieto tos produktus arī ikdienā.
Lieliska garšu kombinācija.
O,jā,šo desertu notiesāja dēls ar prieku.Jo nevienam jau nav jāzin,ka skaistais biezenis ir no ķirbja,garša tuvu līdzīga persikam.
👍