Ķirbja biezeņa kārtojums

Ķirbja biezeņa kārtojums

13. Mar 2014, 09:00 taschinka taschinka

Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.

Pagatavošana prasa ap 40 minūtēm,no kurām biezeņa pagatavošana prasa vien 15 minūtes.

 

Sastāvdaļas biezenim:

ķirbis

vaniļas cukurs

jogurta krēmsiers

avenes mērcei

medus saldumam


Sastāvdaļas 12 mafiniem:

400g svaigu ābolu biezenis

1,5 tēj.k soda

90ml eļļa

100g cukurs

kanēlis pēc velēšanās,man jo vairāk jo labāk

grauzdētas,sasmalcinātas linsēklas 3 ēd.k,var iztikt bez

180g rudzu smalkie milti

žāvēti augļi,pēc izvēles-ņēmu rozīnes un ananāsu gabaliņus

rudzu rīvmaize apbēršanai,izmantoju Dobeles dzirnavnieka maizes zupas maisījumu


Pagatavošana:

Ābolus nomizoja,izņemam serdes,sagriežam.

Pievienojam cukuru un eļļu.Sablenderējam biezenī.

Iemaisam sodu,linsēklas,miltus.

Tālāk žāvētos augļus.

Sanāca bieza,krītoša mīkla.

20140313084025-38075.jpg


Formiņas,izņemot silikona,iesmērējam ar eļļu.Aizpildam 2/3 no formiņas ar mīklu.

20140313084036-72075.jpg




Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 30 minūtēm.


20140313084050-46867.jpg



Izņemam no formiņām.

20140313084105-54368.jpg


Burvīgs aromāts-āboli,kanēlis un rudzu milti,burvīga garšas buķete.

20140313084125-19670.jpg


Maigas,mitras konsistences.....
 
20140313084142-61871.jpg
 
20140313084151-47001.jpg
 
 
Laikā,kad cepās mafini,gatavojam biezeni:
 
Ķirbi sagriežam mazos gabalinos,jo mazākos,jo ātrāk izvārīsies.
 
 
Liekam karstumizturīgā trauciņā.Tālak šo mazo traucinu liekam katliņā ar ūdeni.uzliekam vāku katliņam un vāram uz mazas uguns līdz ķirbis mīksts.
 
20140313084446-23379.jpg
 
 
 20140313084519-41429.jpg
 
 
Ķirbi sablenderējam,iemaisam jogurta krēmsieru,vaniļas cukuru un saldumam medu.Krēmsieru liku pavisam nedaudz uz 100g ķirbja ap 1 kārtīgu tēj.k.
 
20140313084641-29695.jpg
 
 
Avenes sablenderējam ar medu.
 
20140313084706-71881.jpg
 
 
Uz porciju ņemam vienu mafini,sablenderējam drupačās.
 
20140313084738-29582.jpg
 
 
Deserta trauciņā vai kā manā gadījumā glāzē kārtojam mafini drupačas,tad ķirbja biezeni.Šādi pāris kārtas. Un nobeigumā uzlejam aveņu mērci.
 
Dekorējam ar piparmētras lapiņu un aveni.
 
20140313084855-20375.jpg
 
 
Ķirbim nevajag klāt neko daudz,pietiek ar vaniļu un garša jau pavisam cita.
 
Šāds burvīgs  deserta kārtojums sanācis,kas jau vizuāli ir piesaistošs.
 
20140313085104-27991.jpg
 
 
Rudzu aromāts un garša lieliski iet klāt ķirbja biezenim.
 
Un tieši šie mafini domāju noderēs daudziem,jo sastāvā nav ne sviesta,ne olas,ne piena.Derēs gan tiem kam alerģijas,gan arī gevēņa laikā,kā arī ir arī vegāni,kas nelieto tos produktus arī ikdienā.
 
20140313085657-36120.jpg
 
 
Lieliska garšu kombinācija.
 
O,jā,šo desertu notiesāja dēls ar prieku.Jo nevienam jau nav jāzin,ka skaistais biezenis ir no ķirbja,garša tuvu līdzīga persikam.
 
20140313085800-85495.jpg
 

KONKURSS: Meklējam marta bērnu recepšu blogeri! 

20140305093551-41354.jpg