Kādēļ mazulis nevēlas gulēt savā gultiņā?

Kādēļ mazulis nevēlas gulēt savā gultiņā?

05. Dec 2015, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Manam dēliņam ir 9 mēneši. Visi 8 zobiņi jau ir iznākuši, bet pēdējo pusotru nedēļu bērns slikti guļ, nakts laikā mostoties, četras, piecas reizes un histēriski raud. Savā gultiņā viņš nevēlas gulēt, bet blakus man bez mošanās var nogulēt pat visu nakti. Kādēļ tā,” jautā kāda māmiņa Sarunās. 

Komentē Māmiņu Kluba eksperte, Bērnu zobārstniecības poliklīnikas zobārste Maija Drīksne.

„Domāju, ka šis jautājums vieglāk būtu atbildams pediatram, kurš zina bērnu un situāciju ģimenē. Tomēr man kā divu bērnu mātei šķiet, ka arī tad, ja parādīsies nākamie zobi (un tā tas šajā vecumā varētu būt), mazais diez vai gribēs atgriezties savā gultā, jo pie vecākiem noteikti ir interesantāk!

Katrā ziņā diskomfortu mutītē, kas rodas, nākot zobiem, diez vai var mazināt šādi, tātad ļaujot bērniņam nakšņot vecāku gultā, taču ieviest interesantas pārmaiņas bērna ikdienā – to noteikti var,” uzskata ārste.

Šajā gadījumā, visu interesējošo, vecākiem labāk būtu noskaidrot pie bērnu ārstējošā ārsta vai savas ģimenes zobārsta, kuri, iespējams, varēs precīzāk nosaukt iemeslu, kādēļ nakšņojot savā gultiņā, bērniņš mostas, bet pie māmiņas izguļas labi.

Māmiņu Klubs

Vai arī tava mazuļa miegs ir mierīgāks, guļot kopā ar vecākiem?  

Eksperts

Maija Drīksne

Bērnu zobārstniecības poliklīnikas zobārste
Maija Drīksne Vecāku skolā