Kad un kā lietot krēmu, kas pasargā no aukstuma un vēja?

Kad un kā lietot krēmu, kas pasargā no aukstuma un vēja?

31. Jan 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vējš, mitrs gaiss un sals - īsts pārbaudījums mazuļa ādai, šo faktoru ietekmē ādas stāvoklis var pasliktināties, tā var kļūt raupjāka, apsārtusi, var parādīties pat mikroplaisas. Tāpēc pirms došanās ar bērniņu ārā parūpējies par viņa ādas aizsardzību.

Pati atklātākā ķermeņa daļa ir seja, un tieši deguntiņš un mazuļa vaidziņi, tāpēc uz tiem jāuzziež speciāls krēms, kas atjauno dabīgās ādas aizsargspējas, un palīdz dziedēt ādu, kas ir jau iekaisusi vai kā citādi bojāta.

Pediatre Lolita Zorģe un dermatoloģe Džuljeta Ulmane ir vienotas savā viedoklī par to, ka mazuļa maigās ādas aizsardzībai nepieciešams izmantot speciālu krēmu.

"Jo treknāks krēms, jo labāk, jo bērna ādā ir vairāk mitruma, kā pieaugušā ādā. Un, protams, tam jābūt bērnu krēmam",  - atgādina pediatre.

Runājot par vecumu, no kura var sākt izmantot speciālu aizsargkrēmu, dermatoloģe uzsver, ka, ja ir pavisam mazs bērniņš, kas vizinās ratos, viņu vēl var labi apsegt, bet aktīvu bērniņu apsegt būs jau grūtāk. Pareizākais, attiecīgi, būtu ņemt vērā bērniņa aktivitāti pastaigā, viņa kustīgumu, apgērbu un pārvietošanās līdzekli.

Ļoti bieži māmiņas jautā, kad var sākt ziest ar krēmu mazuļa sejiņu.

"Ļoti grūti ir runāt par konkrētu gaisa temperatūru, kuras gadījumā noteikti šāds krēms būtu jālieto, jo neliela sala laikā ar vieglu vējiņu un mitru gaisu, āda var iegūt pat lielākus bojājumus, kā zemākā gaisa temperatūrā, kad ir sausa diena, sals"- paskaidro Džuljeta Ulmane.

Te vecākiem ir jāieklausās savās sajūtās, jebkurā gadījumā speciālais krēms, kas uzziests plānā kārtiņā, nekaitēs un pasargās ādas mitrumu.

Aizsargkrēms pret aukstumu jāuzziež uz ādas vismaz 30 minūtes pirms došanās ārā. Te ļoti svarīgi ir nepārspīlēt, krēms jāuzziež plānā kārtiņā. Devu var noteikt vienkārši - krēmu uzspiediet uz pirksta galiņa, un tas būs pietiekoši.

Pastaigas ir neatņemama mazuļa dzīves sastāvdaļa, tāpēc, dodieties svaigā gaisā jebkuros laikapstākļos, tikai atcerieties par bērna maigās ādas aizsardzību.

Patīkamas pastaigas!

Māmiņu Klubs

20141212084334-99602.jpg