Kad negribu bērnu rādīt citiem, bet tomēr gribu palielīties, ka man ir bērns

Kad negribu bērnu rādīt citiem, bet tomēr gribu palielīties, ka man ir bērns

07. Jun 2019, 20:53 UlrikaP UlrikaP

Es esmu mamma diviem bērniem un vienmēr esmu izvēlējusies, vai un kur publicēt savu bērnu bildes. Protams, kad dzima meita, tad Instagram vēl nebija tik populārs, taču nu tā ir kļuvusi par gana populāru jauno mammu komunikācijas platformu.

Mammas dalās ar savas ikdienas gaitām, neslēpjot gan priekus, gan bēdas. Nenoliedzami, to priecīgo un glancēto bilžu ir vairāk, kas ir saprotami, jo kura gan gribēs dalīties ar to, cik viņai grūti, kā kaut kas nav sanācis, vai arī kāda izskatās pēc negulētas nakts ar bērnu.

Šoreiz gan es par ko citu. Esmu dzirdējusi daudzas mammas stāstām, ka viņas savu bērnu bildes nevēlas likt internetā, bet tajā pašā laikā gandrīz ik pārdienu tiek ielikta bildīte, bērna sejai uzliekot virsū lielu sirdi, sauli vai vēl kaut kādu "emoji". Smieklīgi tas ir. Ja negribi, ka tavu bērnu redz citi, tad vienkārši neliec bildi, nevis ieliec bildi, stulbi paslēpjot bērna sejiņu, jo nevēlies, lai bērnu redzētu citi.

Duāla domāšana. It kā gribu palielīties, ka man ir bērns, cik stilīgās drēbēs viņš saģērbts, bet no otras puses - seju nerādīšu. 

Es esmu pie tām mammām, kuras bērna pirmajā dzīves gadā bērnu bildes internetā vispār neliku. Negribēju un viss. Kas gribēja redzēt, kā aug mani bērni, aizsūtīju bildi individuāli, bet neliku speciāli Facebook dēla vai meitas bildi, uz sejas uzkrāmējot mākoni vai sauli, lai paziņotu pasaulei - hei, man ir bērns, bet, ziniet, tā ir baigā slepenība.

Labprāt uzklausīšu jūsu viedokļus, kādi ir jūsu uzskati par bērnu fotogrāfiju ievietošanu sociālajos tīklos?

Maijpuķīte. Maijpuķīte. 16. Jun 2019, 03:05

Manuprāt, publicēt bildes ar aizklātu sejiņu ir visai muļķīgi, tad jau labāk nepublicēt vispār. Personīgi, mazuļa bildes sociālajos tīklos nepublicēju - neuzskatu par vajadzīgu un esmu arī māņticīga. Taču ļoti patīk paskatīties citu mammu publicētās mazuļu fotogrāfijas, kurās NAV AIZKLĀTAS SEJIŅAS.

Eli Be Eli Be 09. Jun 2019, 17:15

Es esmu viena no mammām kas bērna sejiņu aizklāj.
Ne tāpēc ka es vēlos slēpt,bet tāpēc ka ir tāda māņticība “ka pirmos 3 mēnešus ja publicē zīdaiņa bildi,aizklāt sejiņu ,lai cilvēki ar ļaunām domām “nenolādē” bērniņu, jo bērniņam vēl ir tīra dvēselīte .” Tā man vismaz mamma stāstīja . 😀

greizasuve greizasuve 08. Jun 2019, 12:49

Es nelieku. Un man arī nav saprotama to emoji likšana. Gribētu zināt viedokli no tām mammām, kas tā dara? Kāpēc?

kristam kristam 08. Jun 2019, 06:46

Ik pa laikam ievietoju sava mazuļa bildes internetā. Uzskatu, ka katrs pats var izlemt likt vai nelikt mazuļa bildes internetā, kā arī, cik bieži un kādā daudzumā to darīt! Lai gan pati to bieži nedaru, nesaprotu tos cilvēkus, kas nosoda citas mammas par mazuļu publicēšanu. Ja vēlas padalīties ar draugiem/ paziņām utt. ar bildēm, kāpēc to nedarīt!
Bet to emocijzīmīšu likšanu uz bērnu sejiņām gan nesaprotu, šeit gan uzskatu, ja gribi ielikt bērniņu soctīklos, tad dari to un neizķēmo viņu, ja baidies no kaut kā vai neesi pārliecināta, ka to vēlies, neliec foto vispār!

dince94 dince94 07. Jun 2019, 23:09

Sveiki . Es ar vispār nelieku bildes internetā kur ir bērns . Kaut tagad bērni lieli . Šā vai tā Nē . Kam tas ir vajadzīgs . !! . ? Pasi vecāki zina kāds skaistums viņiem ir ! . Es personīgi esmu pret bērna bilžu likšanu internetā !

Renāte Zīle Renāte Zīle 07. Jun 2019, 21:13

Sveiki!
Es pati savu bērnu, ja publicēju, tad tikai tādas bildes, kuras ir taisītas ar profesionāļa piedalīšanos. Nesaprot, kāpēc vispār vajadzētu publicēt, ka mazais ir piedzimis, ievietojot bildes sociālajos tīklos. Labi, saprotu slavenības vai sabiedrībā pazīstami cilvēki tā dara, par viņiem man nekādu pretenziju, bet parastas mammas, liek bildes ar aizklātu sejiņu. Nu tad nepublicēt vispār, kam tev vajag izlielīties, ka tev ir bērns. Kas gribēs, tas zinās. Es to uzskatu par tādu kā sevis mierināšanu, ka citi izsaka komplimentus par jaundzimušo vai mazulīti, cik viņš skaists, jauks u.t.t.
Es jau arī negribēju nekur publicēt, ka esmu gaidībās, bet mans vīrs, viņam laikam uzmanības trūkst, un viņš ielika bildi, aprakstā ierakstot, ka esmu gaidībās. Nu man negribās tādu publicitāti. Arī, kad piedzima, uzreiz ierakstīja Facebook par to kur, cikos un kas piedzima. Es tā nedarīju. Es viņam arī to neliku. Man tiešām tas šķiet kā iemīlēšanās savā bērnā, spriežot pēc apkārtējo komplimentiem.

Cielavinna Cielavinna 07. Jun 2019, 21:06

Es lieku savu bērneļu bildes Instagram vai Facebook, bet īpaši neaizraujos ar to. Esmu pret tiko dzimušu bērniņu bilžu likšanu internetā un tur kur mazais ir plikiņš, tas man liekas lieki.