Kā skeptiķe meitiņai drēbes internetā pirka

Kā skeptiķe meitiņai drēbes internetā pirka

22. Feb 2017, 11:58 Ievas_mamma Ievas_mamma

Lai gan esmu gados jauna, uzskatos mēdzu būt nedaudz vecmodīga. Viena no mūsdienīgajām lietām, kuru īsti neatbalstu un pati neizmantoju, ir iepirkšanās internetā. Nepamet baiļu sajūta, ka tikšu apkrāpta, nesaņemšu gaidīto, ka pienāks bojāta prece vai – tā nepienāks vispār. Turklāt, iepirkšanās process ļauj atpūsties un sagādā prieku.


Pirmo un līdz šim vienīgo reizi internetā iepirkos grūtniecības pēdējā mēnesī, kad iegādājos zīdaiņu gultiņu un matracīti. Nolēmu, ka tās ir tādas lietas, kuras var nopirkt netaustot un sīki nepētot, vien zinot materiālu un izmēru. Toreiz izvēlējos “Babystore”, kas nelika vilties – preci saņēmu glīti iepakotu kopā ar pavadzīmi, paku kurjers piegādāja līdz pat dzīvokļa durvīm. Viens sīkumiņš gan patraucēja – pirmās divas manis izvēlētās gultiņas tomēr nebija pieejamas, īsto atradu tikai trešajā piegājienā, kas iepirkšanos ievilka nedēļas garumā.

20170222114725-62895.jpg
Ņemot vērā, ka pirmā šāda veida pieredze beidzās veiksmīgi, pēc pusgada nolēmu pamēģināt vēlreiz. Manā pilsētā ir “Rūķītis”, kur zīdaiņu apģērbi ir salīdzinoši dārgi, turklāt ar ratiem veikalā ir ne vien grūti iekļūt, bet arī pārvietoties. Neskatoties uz to, esmu regulāra veikala kliente, taču nolēmu pārmaiņas pēc pameklēt kādu alternatīvu.

20170222115029-30786.jpg
Ierakstot “Google” meklētājā “zīdaiņu apģērbs internetā”, parādās vairāku veikalu mājaslapas. “LeoBaby” uzreiz izcēlās ar savu 15% atlaižu piedāvājumu pirmajam pirkumam. Man, protams, atkal ieslēdzas piesardzība, (nezinu, kāpēc man liekas, ka visi skaļie saukļi un atlaižu kodi ir tīrie meli un krāpnieku “instrumenti”) taču, izpētot veikala mājaslapu sīkāk, izskatījās, ka tā ir officiāla, minētas arī veikalu adreses. Turklāt cenas ir pieklājīgas arī bez atlaides.

20170222115111-19331.jpg
Nolēmu tomēr riskēt. Izpētot sortimentu atklāju, ka tas ir diezgan paskops, it īpaši, ja apģērbs tiek meklēts lielākam mazulim. Kā jau visur – visplašākā izvēle ir pašiem mazākajiem (56cm). Mani interesēja 68cm apģērbs, galvenokārt, rāpulīši. Negrasījos pirkt daudz, jo nevaru aptaustīt, izpētīt. Iesākumā grozā ieliku 3 dažādus rāpulīšus. Ir ļoti ērti un parocīgi, ka, izvēloties preci, mājaslapa pati atlasa šīs pašas kolekcijas apģērbus, kā rezultātā, es ātri varēju piemeklēt bodiju manam zilonēna rāpulim. Pārējiem diviem rāpuļiem neatradās man vajadzīgā izmēra bodiji, lai gan kolekcijā tie ir.


Groziņā ieceļoja arī 3 dažādas bikses. Tik daudz man nav nepieciešams, arī 3 rāpuļus pirkt šobrīd negrasījos. Tad nu “noīsināju” izvēli līdz vienām biksēm, vienam bodijam un diviem rāpulīšiem. Izvēlējos preci saņemt caur “Omniva”, kopā ar piegādi samaksāju 19.07 eur.


Preci pasūtīju trešdien, piektdien vakarpusē saņēmu SMS ar pakomāta kodu. Jāatzīst, šī bija mana pirmā pieredze ar “Omniva”. Tūlīt devos pakaļ savam pasūtījumam.

20170222115349-61058.jpg
Drēbītes saņēmu mazā melnā paciņā (un atkal doma – ja nu tur nav visas?). Atverot paku, atradu 4 atsevišķus iepakojumus. Pirmais, kas iekrita acīs, bija skaistās drēbīšu krāsas – košas, bet tomēr maigas. Priecēja arī tas, ka katra drēbīte bija glīti salocīta, formas uzturēšanai vidū bija ielikta kartona plāksne. Audumi pirkstiem šķita patīkami un maigi, arī izmērs bija atbilstošs rakstītajam.


Uzreiz gribu piebilst, ka šīs drēbītes noteikti neatbilst “eko” standartiem. Šādu apģērbu nepērkam. Nekaunos teikt, ka nevaram atļauties. Bērns aug ātri, drēbes ir jāpērk regulāri, priecājos, ka lielākoties tās ir jaunas, taču – no lētā gala. Neuzskatu, ka ģērbt mazuli šādās, nevis “krutajās” drēbītēs būtu slikti. Galvenais, visu pārmazgāt ar “Alpen”, kuru lietojam kopš dzimšanas.

20170222115556-19137.jpg
Kopumā ar pasūtījumu esmu ļoti apmierināta. Uzvelkot bikšeles, sapratu, ka mana princese no 62cm kaut kā pārlēkusi uz 74cm, jo tās knapi der, arī vairāki 68cm bodiji grūti aizverami, lai gan vēl tik nesen vilkām tikai 62cm… Cik ātri tas laiks skrien! Viena lietiņa, kas nepatīk, ir 3 kniedītes rāpulīšiem starp kājām – prasās piecas, katrai kājiņai divas. Ik pa brītiņam atrodu mazu pliku pēdiņu no staras izlīdušu. :) Bet to es, visticamāk, nebūtu iedomājusies pārbaudīt arī stāvot veikalā pie plaukta.

Kāda ir jūsu pieredze, iepērkoties internetā? :)

Blumen Blumen 23. Feb 2017, 20:37

es lielako tiesu iepoerkos interneta-jo tas ir forsi!Sedi divana un mierigi izvekies,jo ir tacu tada funkcija ka atpakal sutisana.Itseviski berniem perku h@m majas lapa,amazone un bonprix,otto-nekadas problemas.un isteniba manai gimenei puse drebju ir interneta iegadatas.👍😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 23. Feb 2017, 09:55 elionoreli

Jā, par RIMI piekrītu - katru reizi ieejot paskatos, vai zīdaiņu drēbēm nav atlaides. 😉 Esmu arī pirkusi. 😀

Elionore Elionore 22. Feb 2017, 20:42

Par izmēriem - esmu pamanījusi, ka tie it visur atšķiras. Visoptimālāk, liekas, atbilst H&M drēbītes. Poļu ražojuma drēbītes ir mazākas - no tām manai meitiņai jau 3. mēnesī 74. izmērs derēja 😃 H&M 4. mēnesī ir 68. Vēl smukas drēbītes, manuprāt, ir Rimi Hipermārketos. Tur diezgan daudz esmu pirkusi. Man patīk un cena šķiet atbilstoša, īpaši, kad ir atlaides.

īgLa īgLa 22. Feb 2017, 14:25 Ievas_mamma

Es vienk.sūtu vairumā akcijas ietvaros,tad izdevīgi,ja pieved pie durvīm.

Ievas_mamma Ievas_mamma 22. Feb 2017, 14:15 20020

Jā, palaikojot tā tiešām izskatās. 😉

20020 20020 22. Feb 2017, 14:02

Es regulāri iepērkos internetā. Skatos, ka esi izvēlējusie Mamatti drēbītes - viņas vienkārši ir mazliet mazākas, šaurākas nekā citiem ražotājiem (pēc manas pieredzes). Esmu pāris reižu arī nopirkusi un vienmēr visas tā īsti nederēja.

Ievas_mamma Ievas_mamma 22. Feb 2017, 13:59 īgLa

Noteikti ieskatīšos tevis minētajos interneta veikalos! 😀 Pamperus gan nav grūti apvienot ar pārtikas iepirkšanu, ko daru ar prieku. 😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 22. Feb 2017, 13:58 pandulaacis

Diemžēl, dzīvoju Dobelē, šeit tikai viens zīdaiņu apģēbu veikals. 😉 Jā, pa retam ieeju RDA, līdz šim esmu atradusi tikai vienu drēbīti, kuru gribēju pirkt un arī nopirku - skaistu un siltu jaciņu. 😀
Paldies par tavu komentāru un ieteikumiem, Jelgava ir tuvu, gan kādreiz aizbrauksim. 😀 Tad zināšu, kurp doties. 😀

pandulaacis pandulaacis 22. Feb 2017, 13:37

Tu esi Jelgavā? Dodies uz Luipop veikaliņu Pasta ielā - tur ir superforšās EcoEmi mazuļu drēbītes, kuras turpat vari arī pamērīt. Gan bodiji, gan kleitiņas, gan dažādu biezumu kombinezoniņi un cepurītes. Un vēl kaudze visdažādāko bērnu / mammu lietu. Kombinezoniem šobrīd atlaides. Vēl labs cenu ziņā ir Uggo RAF centrā. Turpat arī Kollo apavu - apģērbu veikals, man abi bērni ziemu būs nostaigājuši poļu zābakos pa nepilniem 30 eur par pāri. Un galu galā kaudze lietoto preču veikalu, kuriem nevajag iet ar līkumu, ja runa ir par finansēm 😀 Lai veicas!

īgLa īgLa 22. Feb 2017, 12:30

Es iepērkos tikai internetā. Pamperi,apģērbs. Iecienītākie veikali ir nuko,čibu čabu,pirkumiņš,H&M, Next,SportsDirect. Sūtu arī no Aliexpress,pagaidām nekas nav licis vilties.
Esmu pat pārtiku sūtījusi.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 22. Feb 2017, 12:23

Forši, ka esi saņēmusies! Arī es, zinot,kas man nepieciešams, netērēju laiku, skraidot pa veikaliem,bet "skraidu" internetā, jo tā var ne tikai ērti un ātri visu atrast,bet arī ietaupīt!

mamma88 mamma88 22. Feb 2017, 12:09

Mana pieredze ar 1a.lv guļammaisu zīdainim ir tāda, ka nopirku, un bija pa mazu. Izmantoju atteikuma tiesības, aizvedu preci atpakaļ un gaidīju naudiņu. 10 dienu laikā bija jāieskaitā. Pēc termiņa uzzvanīju un tikai pēc tam nākamajā dienā ieskaitīja. Bet tā ja viss der un ir labi, tad piegāde ir ļoti ātra.