Kā nomierināt raudošu bērnu?

Kā nomierināt raudošu bērnu?

19. Oct 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā nomierināt raudošu mazuli? Ikvienam ir skaidri zināms - tādas vienotas receptes nav un nebūs, bet dažkārt kāds padoms tomēr var noderēt!

Ko darīt, ja mazulis raud?

  • Pirmkārt, jāpadomā par iemesliem, kāpēc mazulis raud un ar izslēgšanas metodi jāatrod īstais. Ja bērniņš nekliedz no priekiem, viņam ir nomainītas autiņbiksītes un pārbaudīti arī visi citi parastie raudāšanas iemesli, bet mazulis raud, ņem viņu rokās, pašūpini un maigi paglāsti viņu, parunājies ar bērniņu.
  • Tāpat mazulim var dot māneklīti. Bet krūti katru reizi kā mierinājumu gan nevajadzētu piedāvāt, izņēmums, protams, ir reizes, kad mazulis raud, jo ir izsalcis.
  • Noderēt var arī nomierinoša mūzika, muzikālais karuselis virs bērniņa gultiņas vai kādas skaņas, kas palīdzētu bērniņam atslābināties un nomierināties. Karuseļa kustīgie elementi novērsīs mazuļa uzmanību no tā, kas viņam sagādā diskomfortu, sevišķi, ja bērns raud, jo viņam ir garlaicīgi.
  • Dažkārt jaundzimušos un mazuļus līdz gada vecumam var nomierināt ar fēna vai putekļu sūcēja skaņas palīdzību, jo šīs skaņas atgādina skaņas, ko mazulis dzirdējis esot mammas puncītī. Šīs skaņas var ierakstīt un uzlikt paklausīties, kad vien tas nepieciešams. Bet ir iespējams arī iegādāties CD ar skaņām, kādas ir topošās māmiņas vēderā.
  • Mazuli var nomierinot uzliekot sev uz vēdera.
  • Ja ir aizdomas, ka mazulis raud, jo apkārt ir pārāk daudz lietu, kas novērš viņa uzmanību vai viņu lieki satrauc, no lietām var atbrīvoties tās pārvietojot kur citur.
  • Mazuli var ielikt viņa gultiņā, aizvērt aizkarus viņa istabā un nosēsties blakus mazuļa gultai, sniedzot bērniņam pieskārienus un glāstus. Var paturēt arī mazuļa rociņu, vai uzlikt viņam savu plaukstu.
  • Mazulim būtu jānomierinās pēc dažām minūtēm, bet dažkārt mazuli nav iespējams nomierināt nedz mammai, nedz tētim, lai arī ko viņi abi darītu, tā var gadīties arī tev, tāpēc talkā droši var nākt arī vecmāmiņa, vectētiņš vai kāds no jūsu draugiem.

Bērniņš var just arī tavu nogurumu, stresu. Nevaino sevi par to. Tev ir tiesības justies nogurušai, un pārmaiņas ir laba lieta arī tavam bērniņam. Ja mierināšana viņam nepalīdz, mazulis atsakās ēst un turpina raudāt, var izrādīties, ka bērniņa kas kaiš, tāpēc, lai pārliecinātos par to, vai ar mazuļa veselību viss kārtībā, jādodas pie ārsta.

Māmiņu Klubs