Kā kopt krūtis krūts ēdināšanas laikā?

Kā kopt krūtis krūts ēdināšanas laikā?

15. Dec 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā jau tu noteikti zini, krūtīm krūts ēdināšanas laikā nepieciešamas īpašas rūpes. Protams, daudz sieviešu baro savus mazuļus ar krūti bez jebkādām problēmām un sūdzībām, bet jebkuras nepatikšanas var novērst savlaicīgi. Tāpēc atbilstošas rūpes par krūtīm nav mazsvarīgas šajā tik ļoti īpašajā dzīves posmā.

Rūpes par krūtīm krūts ēdināšanas laikā

Uzreiz pēc dzemdībām krūtis būtu vēlams noskalot ar siltu kumelīšu novārījumu vai vārītu ūdeni. Mazgāšanās laikā katra krūts rūpīgi jānomazgā. Pie tam, krūtis katru reizi pašai kārtīgi jāapskata, maiga krūšu masāža var palīdzēt izvairīties no piena sastrēgumiem, kā arī, ja tādi jau ir, tad neliela masāža var atvieglot stāvokli.

Mazgāt ar ziepēm var tikai pašas krūtis, krūts galus labāk nemazgāt ar mazgāšanās līdzekļiem, jo tie sausē ādu, tādējādi krūšu gali var sasprēgāt.

Krūtis var kļūt cietākas, ja tajās ir ļoti daudz piena, līdz ar to, var veidoties piena sastrēgumi. Bieži labākais līdzeklis cīņā ar tiem ir pats bērniņš. Ja krūtis, neskatoties uz mazuļa ēdināšanu, tomēr ir cietas, tās būtu jāatslauc ar piena pumpīti vai rokām. Tikai jāatceras, ka nevajadzētu atslaukt visu pienu, pietiks, ja krūtis vienkārši kļūs mīkstākas.

Var izmantot arī tautas receptes - piemēram medus komprese uz krūtīm (izņemot krūts galus).

Gaisa peldes

Krūtīm krūts ēdināšanas laikā ir jāsaņem arī gaisa peldes. Ikdienā tās var apskalot ar vēsu ūdeni. Bet gaisa peldes palīdzēs krūšu muskuļiem atslābināties, atpūsties un ādas šūnām - elpot. Pat neilgs seanss, kas ilgst 10-15 minūtes labvēlīgi ik dienu ietekmēs krūšu stāvokli.

Jāatceras, ka gaisa peldes laikā krūtis nedrīkst atrasties tiešu saules staru ielenkumā.

Gaisa peldes palīdz arī sasprēgājušu krūšu galu gadījumā. Lieta tāda, ka krūšu galu āda ir ļoti jutīga un dažkārt tai vajadzīgs laiks, lai pierastu pie jaunās, visai spēcīgās slodzes, kas var radīt sasprēgājumus.

Pareiza mazuļa pielikšana pie krūts

Vēl var gadīties tā, ka mazulis nepareizi satver krūti krūts ēdināšanas laikā, un tas krūšu stāvokli var pasliktināt. Ja tas tā notiek - neatstāj krūtis bez palīdzības un uzmanības. Jācenšas likt krūts mazulim dziļāk mutītē, lai netraumētu krūšu galus. Bez tam, krūts ir arī jāizņem pareizi no mazuļa mutītes, mazuļa mutītes kaktiņā starp smaganām jāieliek savu pirkstu, mazulis atlaidīs krūti vaļā.

Ja krūšu gals ir traumēts, tam palīdzēt var olīveļļa vai kāda no aptiekā nopērkamām ziedēm, kas satur pantenolu.

Jāuzsver, ka dažkārt arī pēc krūts ēdināšanas pārtraukšanas krūtīs var būt piens. Tāda situācija ir nekaitīga un pāriet pati no sevis. Lai krūtis pēc krūts ēdināšanas procesa beigām ātrāk atgūtu agrāko formu, palīdzēt var krūšu norūdīšana un vingrošana.

Ja ēdinot mazuli sajūti sāpes, krūtis ir pietūkušas un cietas, un arī pieniņš īsti ārā nenāk, jāvēršas pie ārsta. Savlaicīga diagnostika un pareiza ārstēšana var palīdzēt izvairīties no tādām nopietnām saslimšanām kā mastīts.

Māmiņu Klubs

NUK krūšturu ieliktnīši

20121106122449-39192.jpg

Ultra Dry Comfort – nodrošina sausuma sajūtu, īpašais ieliktņa iekšējais slānis maksimāli uzsūcu un notur šķidrumu, nekairina ādu, ļauj tai elpot,, īpaši labi piemērojas krūts formai, nav redzami zem apģērba, ērti iepakoti pa vienam gabalam. Ļoti laba uzsūktspēja, par ko norāda piecas pilītes uz iepakojuma.

20121106122710-41834.jpg

Classic- pārbaudīta vērtība,  speciālais materiāls nekairina ādu, pēc savas formas NUK ieliktņi ideāli piemēroti māmiņas krūts formai, īpaši laba uzsūktspēja.

20121106123404-98622.jpg

Ultra Dry  Comfort Night- īpaši radīti, lai nodrošinātu maksimālu uzsūkt spēju garajās nakts stundās, var nemainīt pat 8 stundas un spēj uzsūkt vairāk kā 50 ml piena, ārējais slānis nodrošina ādas elpošanu, piēmērojas krūts formai, mīksta iekšējā virsma patīkama ādai un nelīp tai klat, higiēniski iepakoti par vienam gabalam. Augsta aizsardzība pret noplūdi.