Kā izvēlēties un piemeklēt ideāli piemērotāko knupīti / māneklīti mazulim?

Kā izvēlēties un piemeklēt ideāli piemērotāko knupīti / māneklīti mazulim?

17. Dec 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viens no svarīgākajiem jaundzimušā mazuļa refleksiem ir zīšanas reflekss. Tas attīstās vēl atrodoties mātes ķermenī, vēl pirms piedzimšanas. Piedzimstot mazulim, zīšanas reflekss palīdzēs mazulim baroties, un veic svarīgu funkciju arī psihes stabilizēšanai bērna agrīnā attīstības vecumposmā.

Knupītis palīdz apmierināt zīšanas refleksu mazulim, nomierina to, palīdz iemigt, stimulē zarnu peristaltiku un attīsta sejas muskuļu darbību.

Kā izvēlēties ideāli piemērotāko knupīti mazulim?

Izvēloties ideāli piemērotāko knupīti pievērsiet uzmanību 5 pamatkritērijiem:

1) mazuļa vecums

Uz iepakojuma vienmēr tiek norādīts mazuļa vecumam atbilstošs marķējums. Atkarībā no mazuļa vecuma, tā dažādos attīstības posmos ir nepieciešams piemērots, atšķirīgs knupīša izmērs

2) izstrādājuma forma

Knupīši ir trīs dažādu veidu: apaļi, anatomiski (ortodontiski) un simetriski.

Izplatītākā  ir klasiskā forma- pupiņš ir apaļš, ķirsīša veidā.

Anatomiskās (ortodontiskās) formas knupīšiem ir pieplacināta, slīpa virsma no vienas puses, kas sekmē pareizu, ērtāku mazuļa mēles izvietojumu mutītē,  sekmē pareizu sakodiena veidošanos, kā arī ļauj izvairīties no gaisa norīšanas zīšanas laikā

Simetriskā knupīša pupa virsma ir plakana no abām pusēm, tādēļ mazulim to ir iespējams dot ar jebkuru pusi.

3) materiāls

Jaundzimušajiem mazuļiem izvēlieties knupīšus no augu izcelsmes dabiskajiem materiāliem. Vislabāk izvēlēties lateksa (dabiskais kaučuks) izstrādājumu. Tas ir mīksts, silts un bērniem piemērots.

Materiāls ir elastīgs un izturīgs pret kodieniem, tas nedrūp. Bez tam, tas ir mazāk uzņēmīgs pret mikroorganismiem un *nepievelk* putekļus.

Par labāko izvēli jāatzīmē tāda knupīša izvēle, kam no lateksa izgatavota ne tikai knupīša zīdeklis, bet arī tā pamats, kurš izstrādāts tā, lai atbilstu mazuļa vaidziņu formai un būtu ērts, neatstājot nospiedumus uz vaidziņiem, pat tad, ja mazulis knupīti miegā pazaudējis

4) drošība

Izvēloties knupīti, pievērsiet uzmanību uz tā detaļām: jo mazāk to ir izstrādājumam, jo tas ir drošāks. Aizsargdiskam jābūt monolītam (viengabala), tas nedrīkst sastāvēt no vairākām detaļām, kuras, iespējams, var atdalīties, bet knupīša gredzena jābūt stingri piestiprinātam pie knupīša pamatnes. Knupīša zīžamajai daļai jābūt pietiekami izturīgai, lai mazulis to nevarētu pārkost par aktīvi to lietojot, bet aizsargdiskā jābūt atverītēm, lai bērna sejiņai piekļūtu gaiss

5) higiēna

Knupīša higiēnas nosacījumi ir atkarīgi no izgatavošanas materiāla un tā uzbūves. Latekss (dabiskais kaučuks)  ir mazāk uzņēmīgs pret mikroorganismiem, kas savukārt nozīmē, ka pareizi lietojot, tas nekļūs par infekciju perēkli. Bez tam, jo mazāk uz knupīša ir savienojuma vietu un gropīšu, jo mazāk vietu, kur var sakrāties slimību izraisošās baktērijas. Par ideālu  izvēli izvēli kļūs knupītis, kas izgatavots viengabalains.

Produkcija Hevea® - tie ir mūsdienīgi knupīši un zobu riņķīši, kas izstrādāti Dānijā un izgatavoti no 100% dabīgā kaučuka, nesatur krāsvielas, BPA, PVC un ftalātus. Knupīši, zobu riņķīši un Hevea® rotaļlietas mazuļiem tiek izgatavotas viengabalainas, tām nav šuvju, kas nodrošina šo izstrādājumu augstu atbilstību higiēnas prasībām.

Knupīši Hevea® izgatavoti īpašā ergonomiskā formā ar īpaši paredzētu vietiņu mazuļa deguntiņam un vaidziņiem. Tas maigi piekļaujas bērna ādai un neatstāj nospiedumu pēdas uz mazuļa sejiņas. Knupīši Hevea®- tie ir izturīgi pret ārējiem bojājumiem, un varēs kalpot Jūsu bērniņam ne mazāk kā divus mēnešus.

Iepazīties ar visu sortimentu un pasūtīt preci jūs varat šeit->>>>