Kā izvēlēties māneklīti?

Kā izvēlēties māneklīti?

11. Jul 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izvēloties mazuļa pirmo māneklīti, vecāki saskaras ar milzīgu daudzveidību, kāda redzama ikviena lielveikala plaukots. Kas jāzina, lai nekļūdītos iegādājoties šādu preci, pastāstīs Canpol Babies pārstāvji.

Pirmkārt, kvalitatīvs māneklītis viegli laiž cauri gaisu. Pēc tam, kad tas saspiests, no tā iznāk ārā gaiss, un māneklītis atgriežas ātri savā agrākajā formā.

Obligāti jāatceras arī tas, ka nevajadzētu iegādāties māneklīšus ar plastmasas detaļām to iekšpusē, tāpat nevajadzētu iegādāties arī cietus māneklīšus, caur kuriem neplūst gaiss. Neizvēies arī māneklīšus bez izgriezuma deguntiņa vietai un ventilācijas caurumiņiem.

Pirms māneklīša iegādes, īpašu uzmanību pievērs tam, lai māneklītis būtu piemērots bērna vecumam:

  • A izmērs - lieliski derēs jaundzimušajiem vecumā no 0 līdz 6 mēnešiem.
  • B izmērs - derēs mazuļiem no 6-18 mēnešiem.
  • C izmērs - piemērots bērniem, kas vecāki par 18 mēnešiem.

Canpol Babies piedāvā lielu māneklīšu izvēli. Pamatā tos var iedalīt divās pamata grupās, un katrai no tām ir trīs apakšgrupas.

20130710091620-26094.jpg

Divas pamata grupas veido divu veidu materiāla māneklīši - māneklīši, kas izgatavoti no silikona un lateksa māneklīši.

Lateksa māneklīši sastāv no vērtīga dabīga, kaučukveidīga materiāla, kas iztur lielu slodzi, tas ir grūtāk sabojājams un saplēšams, jo tas ir arī eleastīgs materiāls. Latekss ātrāk noveco, jo tas ir pastāvīgā saskarē ar taukiem, kas atrodas mazuļa uzturā. Šis materiāls ātrāk noveco arī saules staru iedarbības dēļ. Ir vairāki pamata nosacījumi, kas jāievēro lietojot lateksa māneklīšus: tie jāmaina ik pēc 1-2 mēnešiem, un obligāti jāmaina tad, kad māneklītis kļuvis lipīgs.

Silikona māneklīši sastāv no augstvērtīga mākslīgā materiāla. Caurspīdīgais silikona materiāls ir īpaši izturīgs temperatūras maiņas gadījumā. Tieši saules stari un tauki nekādā veidā neietekmē šo materiālu. Silikona māneklīšus ir vēl grūtāk pārkost, tāpēc pastāv mazāks aizrīšanās risks, kas var gadīties, ja bērniņš nokož gabaliņu no māneklīša. Un tomēr - silikons ir mazāk elastīgs. Silikona māneklīši jāmaina uzreiz, tiklīdz uz tā redzamas koduma pēdas vai cita veida bojājumi. No higiēnas un drošības viedokļa, māneklīši jāmaina ik pēc 1-2 mēnešiem.

Apakšgrupās iedalās māneklīši pēc to formas – ķirsīša forma, ortodontiskā forma, simetriskie māneklīši.

Māneklīšu dizains un dekoratīvie elementi ir ļoti atšķirīgi - ir gan dabīgi, gan kosmiski motīvi, gan dzīvnieku zīmējumi, gan arī atsevišķa māneklīšu sērija ar futbolistiem.

Māneklīši Canpol Babies

tik dažādi - izvēlies mazuļa gaumei atbilstošāko!

20130710091531-88024.jpg

11. Jul 2013, 12:25

Labprāt lasītu speciālista viedokli par to, vai māneklīši vispār ir vajadzīgi.