Kā iztikt bez piena

Kā iztikt bez piena

03. May 2017, 12:16 Mamm.mamm Mamm.mamm
Mazulim jau kādu laiku novēroju izsitumus, kurus, pēc kāda brīža, nomainīja sausi pleķīši uz ādas. Visu to pavadīja intensīva kasīšanās. Autiņbikšu maiņa galvenokārt sastāvēja no aizrādījumiem: "nekasies!".
Iekšējā balstiņa man teica, ka tā ir alerģija uz kādu produktu, ko ēdu. Kombinācijā ar sausajiem pleķiem un pumpām bija arī aizlikts deguns un visu laiku šķidra vēdera izeja. Pēc tā, domāju, ka tas varētu būt piens. Bet nu pienu (piena produktus) es ēdu gandrīz visu laiku. Brokastīs jogurts vai biezpiens, pusdienās klāt krējums vai siers, uzkodās siermaizes. Pāris dienas cīnījās mans EGO ar bērna vajadzībām. Lieki teikt, kas uzvarēja. :) 
Pirmajā nedēļā ledusskapī ieviesu kārtību - augšējā plauktiņā viss, kas satur pienu, pārējos ir ēdiens arī man. Tā mazināju vēlmi pēc piena. 
Nākošais solis, lai "atmestu" piena lietošanu, bija šoppings. Meklēju kur un kādas alternatīvas ir. Esmu atradušus dažus izcilus produktus. Piemēram, kokosriekstu piens (bundžiņās). No tā, var gatavot kēksiņus un iebiezināto "pienu". Titulbildē vakardien gatavotais iebiezinātais kokosriekstu piens. Recepte vienkārša: 400ml kokosriekstu pienu ielej katliņā, uzvāra, pieber 150-100g cukura un vāra apmēram 40-50 minūtes līdz ir iebiezinājies. Var vārīt arī mazāk, bet tad būs tāds šķidrs, salds kokosriestu pieniņš.
Iepazīstot "bez-piena" dzīvesveidu, saprotu, ka gan jau kaut kā iztikt varēšu. Protams, vegānais "siers", salīdzinot ar parasto, ir neēdams, sojas jogurts nav krējums un anku salātiņi bez krējuma (labi, ka vispār ar majonēzi) ir, maigi izsakoties, nesalīdzināmi ar oriģinālu. Bet, tad, kad pēc "bez-piena" nedēļas bērns elpo brīvi, kasīšanās ir ļoti reta un sausie pleķi lēnām sāk pazust, es saprotu, ka sevis piespiešana un EGO nobīdīšana ir tā vērta. 
04. May 2017, 14:21 PavasaraSaule

Ir pieejami arī rīsu "pieni" un "saldie krējumi". Nezinu gan, vai no rīsiem var vai nevar būt alerģija.

03. May 2017, 21:07 BūtParMammu

Paldies!
Nākošajā pediatra vizītē noskaidrošu, vai varu soju. Ja pēc divām nedēļām nebūs būtiski uzlabojumi, izslēgšu pati arī soju. Pagaidām to sev vel neliegšu. Jau šobrīd ir grūti. 😀
Vēl gan man teica, ka, ja nav būtiski uzlabojumi, var mēģināt izslēgt arī glutēnu saturošos.

03. May 2017, 19:55 BūtParMammu

Paldies par informāciju! Pagaidām mēģināšu aprast ar jauno situāciju. Pie citu produktu izslēgšanas no sava uztura varu ķerties tik pēc pāris nedēļām. Jau tagad nav vienkārši. 😀
Kā zinat, ka soja arī jāizslēdz? Pieredze?

03. May 2017, 16:26 SauleDace

Tiklīdz būšu atradusi ideālās receptes, proporcijas, noteikti dalīšos arī tajās. 😀

SauleDace SauleDace 03. May 2017, 15:06

Paldies par ietekumiem, bus jāpamēģina, pagaidam tikai dzeru kokosriekstu pienu. Siers man loti garšo, bet ists siers, tapec tos kreisos pat nemeginu, pacietosos, lai mazajam nesap puncis, nav mīksts veders un vaidzini ir gludi😉