Kā čuč mans dēliņš!

Kā čuč mans dēliņš!

04. Jun 2013, 19:26 Saulite21 Saulite21


Vai esi aizdomājusies par kopīgu miegu ar mazuli jau grūtniecības laikā, vai arī tad tev vēl nebija precīzas izpratnes par to, kā tas būtu un kā būtu jābūt pareizāk:

Kad gaidīju Emīlu es jau zināju ka man dēls gulēs savā gultiņā, lai nepierod pie mammas gulēt.Un likās man pareizāk ka būs labāk tā ka guļ savā gultā.
Kur gulēja mazulis dzemdību nodaļā - tev blakus vai savā gultiņā, pastāsti par savu izvēli, kā arī dalies iespaidos un sajūtās:
Emīls dzemdību nodaļā gulēja tikai savā stikla gultiņā, kas bija slimnīcā, jo man bija bail ka neizkrīt no gultas ārā. Blakus gulēja tikai tik cik pabaroju viņu. Kad pabaroju liku atpakaļ gultiņā. Un biju izlēmusi ka nav ko gulēt man blakus, jo māja tā nevarēs darīt. Sajūtas ka ēda bija vienkārši burvīgas un ka viņš čučēja savā gultiņā varēju viņu vērot stundām ilgi un acis nemaz nenolaist.Vēroju savu dēliņu ar asarām acīs, jo beidzot viņš bija pie manis blakus!
Vai iegādājies mazulim gultiņu pirms dzemdībām - ja jā, tad kur to pirki? Parādi mums sava mazuļa gultiņas foto! Ja gultiņu nepirki pirms dzemdībām, pastāsti par savu izvēli:
Gultiņu nopirkām nākamā dienā kad bijām mājā jau pabraukuši, Tāpēc pirmā nakts mums sanāca ka likām gulēt ratos, bet ratos Emīls nejutās ērti un raudāja un tāpēc nolēmām,lai jau pirmo nakti čuč blakus mums. Gultiņu iegādājāmies privāti, ss.lv ielikta sludinājuma. Pirkām tur, jo mums dikti iepatikās tā gulta! Nepirkām pirms, jo sajuka mazliet plāni.

Tavuprāt, līdz cik gadu vecumam mazulis drīkst (vai arī - viņam būtu jāguļ) pie vecākiem:
Domāju ka bērniem vajadzētu gulēt vecāku istabā līdz kādiem 2gadiem, jo tad līdz tam laikam mazais ir iepazinis visu dzīvokli vai māju un ir drošs.
No kāda vecuma mazulis guļ savā gultiņā (no kāda plāno pārvietot viņu uz savu gultiņu), un kā viņš atradinājās no gulēšanas vecāku gultā:
Mums mazais vispār guļ tā pus nakti savā gultā, pus nakti mammai un tētim blakus. Tā sanāk, jo viņš pa naktīm ceļas uzēst drusku, un paņemot sev blakus aizmiegu reizēm, bet tā es cenšos neaizmigt un ielikt viņu atpakaļ savā gultiņā. No Rīta puses gan viņš čuč man blakus, jo tad ir brīva gulta :). Ja paēdis ir kārtīgi mūsu ēdienu, tad gan viņš var līdz rītam nogulēt savā gultiņā.

-Kādus argumentus esi dzirdējusi PAR un PRET kopīgu miegu ar mazuli vienā gultā, kam šajā sakarā tu piekrīti, un kam pilnībā nē:
PAR esmu dzirdējusi ja mazais ir sakreņķējies, tad mammas apskāvienos viņš jūtās droši un čuč saldā miedziņā, vēl ja mazais ir slims, tad mammai arī ir vieglāk, jo kad slims, tad vairāk dod krūti dzert.Ziemas laikos vecāki zin ka mazais nenosals, jo ir blakus mammai!
PRET, jo miegā mazo var nospiest, var uzlikt nosmacēt, pēc tam grūti atradināt no gulēšanas mammas un tēta gultā, liekot gultā var būt bail tajā gulēt.mazais var izkrist no gultas, bet gultiņā ir daudz drošāk.

Ko tu ieteiktu citiem vecākiem, vadoties no savas personīgās pieredzes?
Iesaku blakus neņemt bieži, jo pēc tam grūti atradināt! Un pusdienas laiku gulēt likt gultiņā.Kad mazais sāk grozīties, labāk likt gultiņā gulēt, jo guļot lielajā gultā mazais var izkrist. diemžēl man ta ir gadījies, bet paldies dievam viss bijis kārtībā un mazais nav sasities  .

Un ja mazais gadījumā izkrīt no gultas ātrie ir jāsauc ja sākās vemšana pēc kritiena un ceļas temperatūra.

mazos vajag samīļotUn ir teiciens, ja mazais izkrīt no gultas, tad tas nozīmē ka mazais aug.!  
Mīlēsim un sargāsim mūsu mazuļus!:*

Uzraksti blogu par tēmu "Miegs kopā ar mazuli" un laimē dāvanu grozu no Canpol!