Kā bērnam pasniegt dāvanu no Ziemassvētku vecīša?

Kā bērnam pasniegt dāvanu no Ziemassvētku vecīša?

23. Dec 2015, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā lai bērnam pasniedz dāvanu? Šis ir aktuāls jautājums svētkos. Katra no mums var atmiņā pārcilāt sajūtas, kādas bija, kad, skatoties pa logu, gaidījām, kad gar to ies Ziemassvētku vecītis ar dāvanu maisu. Un tā sajūsma, kad no rīta pamosties un zem eglītes ir jau dāvanas! Tādu pat pasaku gribas uzdāvināt arī saviem bērniem. Katrs bērns kaut ko vēlas dāvanā, un ir tik svarīgi šo ilgi gaidīto dāvanu pasniegt īpašā veidā!

Bērniem svētku kulminācija parasti ir tieši dāvanu saņemšana, un mums, pieaugušajiem jau arī. Jo mēs taču paši dāvanas gatavojam, pirms tam uzzinot, ko bērni gribētu saņemt, un visi gribam redzēt bērna sejā neaptveramu laimi un prieku, kad viņa vēlēšanās ir piepildīta. Viņš taču visu laiku ir ticējis un gaidījis šo brīnumu! Un pat visskumīgākais, domīgākais, nopietnākais bērns priekā gribēs gavilēt, ja vecāki būs viņa priekšā uzbūruši patiesi mīļu un jauku ainu, kas sākas jau no tā brīža, kad mēs, vērojot savu bērnu, prātojam, ko lai viņam uzdāvina.. 

Dāvaniņas pasniegšanas veidu var izdomāt jau laikus!

Radošs dāvanas pasniegšanas veids

Šādu dāvanu var pasniegt pats Ziemassvētku vecītis - kaimiņa, tēta vai kāda cita izpildījumā. Pēc tam, kad Vecītis noklausījies, noskatījies bērna priekšnesumu, dzejolīti, kopā ar Vecīti var vēl griezties jautrā dejā vai iesaistīties kādā rotaļā. Un bērnu var pēkšņi pārsteigt svinīgi izvelkot no dāvanu maisa skaisti iesaiņoto dāvaniņu! Protams, var gadīties, ka bērns no Ziemassvētku vecīša sabīstas vai kautrējas. Bet tad nevajag spiest bērnu skaitīt dzejolīti utml. Bērnam ir jāsaņem sava dāvaniņa jebkurā gadījumā, nav vērts rīkot tad apmaiņas procesu: tu man pantiņu, es tev mantiņu. Tad vajag uzsvērt, ka bērns savu dāvaniņu gada laikā ir jau nopelnījis!

Noslēpumainā dāvana 

Noslēpiet dāvanu un piedāvājiet bērnam to sameklēt patstāvīgi. Vislabāk dāvaniņu meklēt no rīta, bērnam stāstot, ka Ziemassvētku vecītis ir atnācis ciemos naktī un atstājis bērnam kaut ko ļoti interesantu. Var spēlēt "karsts-auksts" kopā ar bērnu, meklējot dāvanu vai var sarīkot īstu dāvanu meklēšanu ar zīmītēm - špikerīšiem lielākiem bērniem. Bet, ņemiet vērā, ka mazs bērns var apjukt, ka dāvaniņu neizdodas atrast tik drīz. Tādā gadījumā ir jāpasaka priekšā bērnam, kur dāvaniņu vajadzētu meklēt. 

Eglītes dāvana

Skaisti iesaiņotas dāvaniņas: rotaļlietas, grāmatiņas, saldumi var vienkārši atrasties zem eglītes, kā agrāk ir pieņemts darīt. Pielieciet katrai dāvaniņai zīmīti ar saņēmāja vārdu. Ja bērns vēl nelasa, uzlīmējiet dāvaniņas iesaiņojumam virsū uzlīmīti ar kādu simbolu, kas varētu apzīmēt katru no bērniem (meitai - meitenīti, puikam - puisīti utml.). Bērns pamanīs uzlīmīšu nozīmi un liks mierā Dior smaržu iesaiņojumu, ko tētis sagatavojis dāvanā mammai. 

Nestandarta pasniegšanas veids

Viss atkarīgs no situācijas un Jūsu ģimenes tradīcijām. Var palūgt kaimiņiem piezvanīt pie durvīm un nolikt dāvaniņas uz lieveņa, var noslēpt dāvaniņas skapī un lūgt mazulim kaut ko atnest no skapja, var likt radiovadāmajai mašīnītei iebraukt istabā ar dāvaniņu uz jumta. Var izdomāt konkursiņu bērniem, bet tad visām dāvanām, kas konkursā tiek pasniegtas kā balvas, jābūt vienādi labām, lai neviens dāvanas saņēmējs neapvainotos.

Izvēlieties savu variantu, un, lai prieks un laime nekad nepamet Jūsu mājas!