Kā atvieglot zobu nākšanas procesu bērnam?

Kā atvieglot zobu nākšanas procesu bērnam?

19. Jul 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katram bērniņam, un arī viņa vecākiem nākas iet cauri zobiņu nākšanas procesam. Un nav nekāds retums tie mazuļi, kam zobiņu nākšana ir komplektācijā ar kaprīzēm, siekalošanos, un dažkārt arī paaugstinātu ķermeņa temperatūru, caureju un pat apetītes trūkumu. Kādam gadās uz savas ādas izjust pat pilnīgi visus šos simptomus, bet citam - tikai vienu vai divus no tiem. Dažiem bērniņiem pirmie zobiņi parādās jau trīs-četru mēnešu vecumā, citiem tikai ap septiņiem-astoņiem mēnešiem. Kā lai atvieglo šo periodu bērniņam? Risinājums ir atrasts!

Zobu veidošanās process mazulim sākas jau tad, kad viņš mitinās mammas puncītī. Bet zobiņu nākšana, saprotams, notiek vien tad, kad mazulis ir jau klāt, turklāt- katram tas notiek citā laikā.

Augošais zobiņš lauž sev ceļu caur smaganu, un tas izraisa nepatīkamas sajūtas, sāpes un dažkārt pat iekaisumu. Ēšanas laikā smaganiņa tiek piespiesta un tas mazliet atvieglo bērna sāpes, savukārt, zīšanas laikā asinis vairāk pieplūst smaganām, un tās kļūst jutīgākas.

Šajā periodā mazuļi tīri instinktīvi sāk grauzt dažādus priekšmetus, lai paātrinātu zobiņu nākšanas procesu un samazinātu diskomfortu, ko šis process rada. Pati mīļākā rotaļlieta bērniņa šajā laikā var būt koka karotīte vai nomizots burkāns. Bet jāatceras, ka mazuli ar tādām lietām vienatnē atstāt nevar, jo, piemēram, burkāniņam var nokost gabaliņu un bērniņš var aizrīties.

Tāpēc daudz labāk un pareizāk mazulim būtu piedāvāt speciālas kožamās rotaļlietas, kas izgatavotas no materiāliem, ko bērniņš droši var grauzt bez pieskatīšanas.

Šādas rotaļlietas var būt izgatavotas no dažādiem materiāliem - no gumijas, plastmasas un pat metāla.

Pašas vienkāršākās kožamās rotaļlietas ir pašas uzticamākās - tās parasti izgtavo no materiāla kurš līdz minimuma samazina kādas detaļas norīšanas risku.

Ja smaganas ir ļoti jūtīgas, apsārtušas vai pietūkušas, vislabāk derēs kožamā rotaļlieta, ka atvēsināta un ir pildīta ar ūdeni vai želeju. Pirms dod mazulim šo rotaļlietu, atvēsini to edusskapī.

Kad mazuļa zobiņi pieskarsies pie aukstās rotaļlietas, tiks atvieglotas mazuļa sāpes, jo smaganu temperatūra tiks samazināta, tātad - tiks bloķēti smaganu sāpju receptori. Pie tam, aukstums tiek galā arī ar pietūkumu un niezi, kas zobu nākšanas laikā var rasties.

Bet atceries, ka nekādā gadījumā šīs rotaļlietas nedrīkst turēt saldētavā, jo sasalusi rotaļlieta var apsaldēt mazuļa rokas vai ievainot viņa mutes dobuma gļotādu.

Lai palīdzētu mazulim tikt galā ar nepatīkamajām sajūtām, ko rada zobiņu nākšana, piedāvā viņam Canpol graužamās rotaļlietas!

Tās iegādājamas dažādās krāsās, formās un arī to materiāls ir atšķirīgs - katra mamma var atrast savam mazulim tīkamāko. Pamatā graužamās rotaļlietas iedalās divās grupās.

Graužamās rotaļlietas, kas pildītas ar ūdeni

20130712112847-62372.jpg

Tās darinātas no mīksta, elastīga, bet tajā pat laikā stingra materiāla. Šīs graužamās rotaļlietas ir pildītas ar ūdeni.

20130712113024-55343.jpg

Graužamās rotaļlietas noderēs pašā sāpīgākajā zobiņu nākšanas periodā.

20130712113033-18716.jpg

Lai rezultāts būtu efektīvāks, šīs rotaļlietas pirms to došanas mazulim, ledusskapī var atvēsināt.

20130712113043-10837.jpg

Rotaļlietas ir izturīgas un tām ir reljefains zīmējums, kas masē mazuļa smaganas.

20130712113055-93647.jpg

Mīkstās graužamās rotaļlietas

20130712112912-36317.jpg

Šīs graužamās rotaļlietas nomierina kņudošās smaganas, tās izgatavotas no izturīga materiāla. Iespējams izvēlēties atšķirīgas formas un krāsas, viegli paņemamas rokā. Un, tāpat kā citi Canpol Babies produkti, arī šie nesatur BPA.

Lai jūsu mazuļiem veseli zobiņi!