Kā ārstēt autiņbiksīšu dermatītu?

Kā ārstēt autiņbiksīšu dermatītu?

30. May 2014, 07:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atkarībā no tā, cik nopietns ir autiņbiksīšu dermatīts mazulim, jāpievēršas ārstēšanas paņēmieniem. Šodien savos ieteikumos, kā ārstēt vieglu autiņbiksīšu dermatītu, dalās pediatre Anna Birka.

„Ja mazulim ir neliels apsārtums autiņbiksīšu zonā, kas tiek uzskatīts par vieglu autiņbiksīšu dermatītu, parasti nekāda speciāla ārstēšana nav nepieciešama,” satrauktās māmiņas nomierina pediatre.

Tomēr ir pāris ieteikumi, ko mājās vari veikt, lai paātrinātu ādas atveseļošanos.

Veic pēc iespējas ilgākas gaisa peldes

Autiņbiksīšu zona brīva no autiņbiksītēm palīdzēs dupsim palikt sausam ilgāku laiku un tas neļaus ādai nonākt saskarē ar fēcēm un urīnu. Visērtākais laiks, kad veikt gaisa peldes, ir tad,kad mazulis ir nomodā. Noguldi mazo uz autiņa, kas uzsūks mitrumu.

Izvairies no ziepēm, kad mazgā bēbīša ādu

Tīrs ūdens ir viss, kas Tev vajadzīgs, lai nomazgātu bēbīša dupsi, mainot autiņbiksītes. Kad dupsis ir nomazgāts, lieto mīkstu dvieli, kas gatavots, piemēram, no kokvilnas. Nosusini autiņbiksīšu zonu un izvairies no stipras berzēšanas. Berzēšana tikai var sakairināt jau tā jutīgo ādu. Eksperti iesaka arī izvairīties no pārāk biežas vannošanas, jo ūdens var sausināt ādu, izraisot nopietnāku autiņbiksīšu dermatītu.

Lieto aizsargkrēmu vai ziedi līdz dupsis ir sadzijis

Lietojot aizsargkrēmu vai ziedi autiņbiksīšu maiņas laikā, tiks samazināta ādas kontakta iespējamība ar fēcēm un urīnu. Pajautā savam farmaceitam, kurš krēms būs piemērotāks Tavam mazulim, lai izvēlētais līdzeklis ļautu mazuļa ādai elpot un nesaturētu kairinošas vielas, piemēram, konservantus un peru balzamu! Lietojot krēmu vai ziedi,jāatceras, ka tās jālieo plānā slānī.

Bieži maini autiņbiksītes

Lai izvairītos no autiņbiksīšu dermatīta saasinājuma, eksperti iesaka bieži  mainīt autiņbiksītes. Noteikti autiņbiksītes uzreiz vajadzētu nomainīt, kad mazulim bijusi vēdera izeja.

Apsver iespēju mainīt autiņbiksīšu firmu

Ja Tu savam mazulim lieto vienreizējās autiņbiksītes, izvēlies tādas,kuras ir visuzsūcošākās. Ja pašreiz lietotās autiņbiksītes rada apsārtumu autiņbiksīšu zonā, iespējams, Tavam mazulim ir alerģija pret tām vai sastāvdaļām, kas tiek izmantotas ražošanā, piemēram, īpašai iestrādai ar losjonu piesūcinātai daļai.

Un kā Tu ārstēji autiņbiksīšu dermatītu savam mazulim?

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 20140527161032-53874.jpg

Cutisan palīdz rūpēties par ādu jebkurā vecumā – no juniora līdz senioram!