Kā ārstēt alerģiskas iesnas?

07. Dec 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uz šo jautājumu atbildi sniedz Bērnu Klīniskās Universitātes slimnīcas, Veselības mājas "Olīva" alergologs - pulmanologs Dr. Ieva Cīrule.

Ārstējam alerģiskas iesnas!

Medikamenti palīdz justies cilvēkam labi vidē, kurā ir alergēni. Tādēļ, ja nav iespējams izvairīties no kontakta ar alergēnu, cilvēkam var palīdzēt ar medikamentiem.

Ārstēt alerģiskas iesnas var ar:

  • Medikamentiem
  • Izvairīšanos no alergēna
  • Imūnterapiju, kas pieradina organismu pie konkrētā alergēna (pilina konkrētas vielas uz ādas vai veic injekcijas.). Nozīmē alergologs un var izmantot jau no 6 gadu vecuma.

Tiem, kam ir alerģija, simptomi pārsvarā ir no rīta – šķaudīšana, acu asarošana, aizlikts deguns, klepus.  Pārsvarā ar iziešanu svaigā gaisā paliek labāk.

Alerģiskas iesnas mammai, vai būs arī bērnam?

Alerģiskas iesnas var iedzimt, līdzīgi kā citas alerģiskas reakcijas. Savukārt, ja abiem vecākiem ir alerģijas, vienalga, vai abiem ir viena veida alerģija, vai vairākas, tad iespējamība, ka bērnam būs alerģija ir pat līdz 80%.  Bet pārsvarā bērni tomēr pie ārsta dodas no ģimenēm, kurās nav alerģiju, tas izskaidrojams ar vidi, kurā bērni atrodas jau no dzimšanas.

Māmiņu Klubs

Videotranslāciju piedāvā

20121122135650-75370.jpg

Zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai. Pirms zāļu lietošanas rūpīgi izlasiet instrukciju un konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu.

Iphone un Ipad ierakstu skaties šeit!