KONKURSS: pastāsti par savu rīta rituālu ar bēbīti!

KONKURSS: pastāsti par savu rīta rituālu ar bēbīti!

31. May 2019, 00:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulis ir piedzimis un nu mums ir jāmācās ar viņu saprasties, tāpēc būtiska nozīme ir ikdienas aprūpes rituāliem, jo tā mēs labāk sajutīsim savu bērnu un viņš mūs. 

Lai bērns iejustos pasaulē un pieņemtu to, kas ar viņu notiek, svarīgi ir nemainīgi rituāli, pie kuriem mazulis pieradīs un jutīsies pasargāts, tāpēc vēlams, lai bērna aprūpe lielākoties notiktu vienā noteiktā vietā. Tā ir vieta, kur mēs bērniņu pārģērbjam, mainām viņam autiņbiksītes, visu darām bez steigas un ar lielu mīlestību, iedrošinot un atbalstot savu bērnu. Jautāt, sagatavot, palīdzēt iejusties šajā pasaulē varam tikai mēs kā vecāki un neviens cits.

PIEDALIES KONKURSĀ ŠEIT->>>

Kāds ir Tavs rīts ar bēbīti? Steidzīgs, ātrs vai varbūt izbaudāt pieskārienus, garus aprūpes rituālus? 

Pastāsti par to komentāros un priecāsimies arī par fotogrāfijām! 

Piedalies konkursā un laimē higiēnas preces no Johnson's Baby. Izspēlēsim 3 produktu komplektus (1 Māmiņu Kluba RU un 2 Māmiņu Kluba LV versijā) un uzvarētāju noskaidrosim 13.jūnijā.

Līva Baumane-Eglīte Līva Baumane-Eglīte 30. May 2019, 13:09

Kad lielās māsas aizvadītas uz skolu, sākas mūsu mierpilnais rīts. Sākumā paklačojamies, kādi bijuši piedzīvojumi sapnīšos, tad es dzeru atdzisušo kafiju, spelējamies un forši pavadām laiku ❤ Pēc otrā rīta miedziņa jau sākas steidzīgā rīta daļa, kad jāsāk apdarīt mājas darbiņi.

filologe filologe 30. May 2019, 12:57

Rīti ir diezgan steidzīgi, bet mīļuma un glāstu bagāti. Pieceļamies ap plkst.8.00, ja meitenes ir agrāk augšā, tad vāļājamies un mielojamies pa vecāku gultu līdz 8.00, tad no sākuma apģērbjam un pabarojam lielo māsu (1,8 gadiņi) un tad ģērbšanās un ikrīta apkope ir mazajai māsiņai (2,5 mēnesīši). No sākumā noņemam pamperīti un novelkam pidžamiņu, izvingrinām gūžiņas. Tad seko nabiņas apkope, jo mums nabiņā ir granuloma, tad iztīram actiņas, austiņas un deguntiņu, kā arī ar micerālo ūdentiņu notīram sejiņu un kakliņu. Ja ādiņa ir sausa pasmērēju to ar eļļiņu vai zīdaiņu losjonu. Tad lēnām saģērbjamies un lieku mazo pie krūts paēst brokastis. Fonā skan šūpuļdziesmas, kuras lielā māsa katru rītu ieslēdz šūpulītī. Kamēr tiek aprūpēta mazā māsa, lielā māsa spēlējas. Pēc tam jau maziņā pēc ēšanas saldi čuč un mamma var brokastot un piebiedroties lielajai māsai spēlēties 😀