Izvēle par labu stikla pudelītēm

Izvēle par labu stikla pudelītēm

29. May 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Brīdī, kad māmiņām dažādu iemeslu dēļ nepieciešams izmantot pudelīti mazuļa pabarošanai – neatkarīgai vai tas būtu māmiņas pašas atslauktais pieniņš vai arī mākslīgais maisījums, jāizlemj, kādu pudelīti izvēlēties – stikla vai plastmasas. Māmiņu Klubu šajā jautājumā konsultēja krūts zīdīšanas konsultante Santa Popenkova un Canpol babies produktu menedžere Diāna Vinogradova.

Santa Popenkova ir novērojusi, ka arvien vairāk ģimenes izvēlas plastmasas izstrādājumus aizstāt ar stikla, tajā skaitā arī bērnu pudelītes. Arī Santa iesaka mazulim izvēlēties tieši stikla pudelītes vairāku iemeslu dēļ:

  • stiklam, atšķirībā no plastmasas nav nekādas piegaršas;
  • tas neuzsūc ne smaržas ne garšas, kas ir īpaši svarīgi mazuļiem, kas tikai sāk iepazīt plašo dažādo maņu piedāvājumu klāstu;
  • stikla traukus ir vieglāk kopt/tīrīt/mazgāt;
  • arvien populārāks kļūst zaļais dzīvesveids, līdz ar to stikls atkal iegūst labāku vērtējumu- to otrreizēji pārstrādāt ir krietni vieglāk kā plastmasu;
  • nopietns iemesls, kāpēc izvēlēties stikla pudelītes- plastmasas pudelītes tāpat kā citi plastmasas izstrādājumi satur bisfenolu A, kas ir ļoti kaitīga viela (var radīt pāragru pubertāti, olnīcu cistas, krūts vēzi, prostatas vēzi u.c. bīstamas saslimšanas). Jo senāk ražota pudelīte, jo lielāka iespēja, ka tā saturēs bisfenolu A. Bīstamība palielinās, pudelīti sildot mikroviļņu krāsnī, tādēļ bērna ēdiens/dzēriens ir jāsilda ūdens peldē.

Canpol babies produktu menedžere Diāna Vinogradova informēja, ka Canpol babies produktu klāstā ir stikla pudelītes, kas izgatavotas atbilstoši mūsdienu tehnoloģijām un prasībām. Šīm pudelītēm ir vairākas priekšrocības. Tās ir:

  • izgatavotas no augstas kvalitātes karstumizturīga stikla, tādējādi tā nemaina krāsu un stikla kvalitāti, sildot pudelīti pudeļu sildītājā, sterilizējot vai liekot ledusskapī/saldētavā,
  • labākas no veselības viedokļa, jo plastmasa, lai cik ļoti bērniem domāts izstrādājums, satur kaitīgās ķīmiskās vielas,
  • caurspīdīgas ar skaidri redzamu un nedilstošu mērījumu skalu, 
  • izgatavotas no dabiskām izejvielām, kas ir pilnībā pārstrādājamas,
  • higiēniskākas – stiklu var mazgāt ar verdošu ūdeni, tas mazāk pakļaujas termiskai un ķīmiskai iedarbībai.

Diāna Vinogradova piebilst, ka Canpol babies  antikoliku pudelīte ir labs palīgs, ja kādu iemeslu dēļ māmiņa nebaro bērnu ar krūti vai arī dod atslauktu pieniņu. Pudelītes knupja forma ir līdzīga māmiņas krūtij un ļauj bērnam to aptvert ar plati atvērtu muti, tāpat kā bērniņš zīstu mātes krūti, tāpēc mazulis diez vai pamanīs atšķirību starp māmiņas krūti un pudelīti. Tas ļauj gan māmiņai pašai zīdīt ar krūti, gan nepieciešamības gadījumā izmantot pudelīti, nesatraucoties, ka bērns pēc tam vairs negribēs ņemt krūti. Īpašs antikoliku vārsts novērš knupja salipšanu, tādā veidā bērns var izdzert visu piena devu, neatraujoties no pudelītes. Tāpat vārsts novērš gaisa nokļūšanu bērna kuņģī, kas daudzkārt samazina sāpīgo koliku varbūtību. Lai arī pudelītes ir ērtas un pieejamas gan mazajā 120 ml tilpumā, gan lielajā – 240 ml tilpumā, no drošības viedokļa stikla pudelītes labāk turēt pašiem pieaugušajiem, nevis dot bērniņam turēt rokās.

Māmiņu Klubs

20150525134635-76872.jpg

cecii cecii 25. May 2015, 22:19

Esmu tikai un vienīgi par stikla pudelītēm. Canpol malači. Pirms 2 gadiem kad meklēju stikla pudelīti, bija tikai Nuk kā ārkārtīgs retums.