Interesanti: māmiņas personību ietekmē krūts ēdināšana vai ēdināšana ar pudelīti

Interesanti: māmiņas personību ietekmē krūts ēdināšana vai ēdināšana ar pudelīti

16. Aug 2013, 10:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Personības iezīmes, piemēram, bažas un noslēgtību ietekmē tas, vai māmiņa izvēlējusies mazulīti zīdīt ar krūti vai barot ar pudelīti.  LiveScience.com veikusi pētījumu, kas publicēta Journal of Advanced Nursing.

Ārste Emija Brauna, kura studējusi agrāro ēdināšanu Velsas Universitātē, aptaujājot 602 māmiņas, kurām ir bērni vecumā no 6 līdz 12 mēnešiem, lai novērtētu, vai personības iezīmes ir saistītas ar krūts ēdināšanu. Sievietes, kuras tika aptaujātas pētījuma laikā, bija vecumā no 16 līdz 45 gadiem un bija ar dažādiem ienākumiem, atšķirīgu izglītības līmeni un profesionāliem sasniegumiem.

Brauna atklāja, ka tās māmiņas, kuras bija atvērtākas visam jaunajam un emocionāli stabilākas, lielākajā daļā gadījumu baroja ar krūti. Vairāk kā 80% sieviešu pētījumā bija mēģinājušas mazuli barot ar krūti, savukārt vairāk kā puse māmiņu turpināja krūts barošanu arī pēc mazuļa 6 mēnešu jubilejas. Diemžēl bija arī māmiņas, kuras ātri vien pārstāja mazuli barot ar krūti- pētījumā atklājas, kā šādi rīkojās 73% māmiņu. Viņas pārstāja mazuli barot ar krūti un sāka ēdināt ar mākslīgā piena maisījumu 2 nedēļas pēc mazuļa dzimšanas.

Pētījumā tika atklāts- jo ilgāku laiku māmiņas baroja mazuli ar krūti,jo sabiedriskākas, mierīgākas viņas bija.

Parents.com

Ko Tu domā par šī pētījuma rezultātiem?

16. Aug 2013, 11:05

Varu tikai piekrist! Pirmo bērnu baroju ar maisījumu. Man jau slimnīcā teica :
"Mammīt, Tev nav piena!" Tā arī to pieņēmu, neko neinteresējos, nevienā neklausījos, bet iekšēji, protams, pārdzīvoju. Domāju, kas es par māti, ka nevaru pabarot savu bērniņu. Kad pieteicās otrs mazais, biju pārliecināta, ka pati barošu. Lasīju daudz info un zināju, ja netikšu galā, tad zvanīšu, prasīšu vai izsaukšu zīdīšanas konsultantu uz mājām. Un šobrīd varu teikt, ka jūtos pārliecinātāka par sevi, par savu bērnu, un par to, ka varu pabarot savu bērniņu. Vairāk ieklausos savās sajūtās, nevis tikai tā kā teica daktere. Liekas, ka mazais ir pat mierīgāks un ar visu apmierināts. Manuprāt, ka katrai sievietei tā ir tāda kā cīņa pašai ar sevi un arī pārliecība vai viņa to varēs vai nē. Novēlu katrai atrast sevī iekšēju spēku, lai varētu pabarot savu mazulīti ar savu pieniņu. 😉