Speciāliste: Iesnas jāārstē ilgāk kā 7 dienas

13. Dec 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katra no mums ir dzirdējusi teicienu, ka iesnas ārstējot pāriet 7 dienu laikā, bet neārstējot - nedēļas laikā. Un šo mītu apgāzt palīdzēs mums Veselības mājas "Olīva" otorinolaringologs (ausu, kakla deguna ārsts) Dr. Līga Logina.

Lai gan gribētos,lai iesnas pāriet pēc iespējas ātrāk, praksē ir pierādīts, ka bieži vien iesnu ārstēšana aizņem 2 nedēļas, nevis tikai 7 dienas, atzīst ausu, kakla un deguna ārste Līga Logina: "Iesnu stadijas nav nemaz tik īsas, lai tās pagūtu ātri pāriet."

Bērniem iesnu epizodes gada laikā var atkārtoties vairākas reizes, un iesnas bērnudārzos, skolās, pateicoties vīrusiem, var būt pat 4-5 reizes gadā.

Kad iesnas vairs nav lipīgas?

Iesnu sākuma stadijā tās ir vislipīgākās, bet, kad iesnas ir iekrāsojušās, tās iet uz beigām un iesnas vairs nav tik lipīgas. "Parasti vecāki tieši no zaļajām iesnām baidās, bet vecākiem, kuru atvases iet bērnudārzos, skolās, jāsaprot ir vienam otru, jo nav nemaz tik lielas iespējas visiem bērnus atstāt mājās uz visu iesnu periodu," aicina būt saprotošiem ārste.

Ir bērni, kuri slimo, saskaroties ar ikvienu iesnu vīrusu, bet ir bērni, kam iesnas ir tikai dažas reizes gadā, bez saasinājumiem, tāpēc katrs saslimšanas gadījums būtu jāizvērtē individuāli. Līga Logina iesaka: "Tā kā pirmās dienas bērnam ir ļoti grūti, tāpēc būtu labi viņu paturēt mājās."

Ja runā par alerģiskām iesnām, kas  atkārtojas gada laikā ļoti bieži, tas nav iemesls nedoties uz dārziņu, sevišķi, ja nav nekādu citu komplikāciju. Šādos gadījumos, lai izvairītos no pārpratumiem, vienkārši būtu jāinformē audzinātāja, audzinātājai jāinformē pārējie vecāki, uzsverot, ka alerģiskas iesnas nav bīstamas citiem bērniem.

Māmiņu Klubs

Videotranslāciju piedāvā

20121122135650-75370.jpg

Zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai. Pirms zāļu lietošanas rūpīgi izlasiet instrukciju un konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu.

Iphone un Ipad ierakstu skaties šeit!