Mācāmies uzvilkt bikses un zeķes kopā ar fizioterapeiti Klaudiju Hēlu: VIDEO

29. Oct 2018, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņam ir svarīgi pieskarties, caur aprūpi var sajust, kā bērniņš jūtas. Viņam ir vajadzīgs laiks - laiks mīlestībai, laiks rūpēm. Pieskārieniem jābūt mīļiem, jaukiem, un tad arī viss būs kārtībā.

Hendlinga apguvei nav pareizā vai nepareizā laika - kādam būs vienkāršāk, veiksmīgāk apgūt tieši gaidību laikā, vēl kāds uzreiz pēc bērniņa dzimšanas sāk mācīties hendlingu. Galvenais, lai vecākiem ir sajūta - to vajag, un tad ir arī tā vērts to visu apgūt, iemācīties un izprast. 

Ja runājam par hendlinga pielietošanu otrajā dzīves pusgadā, tad šajā laikā autiņbiksīšu maiņas laikā mazulītis var stāvēt, nevis gulēt, jo guļus stāvoklis ikdienā vairs nav aktīvista līmenis. Tomēr nosacījums aprūpei paliek tas pats- Mammai ar bērniņu jārunājas un jāļauj arī bērniņam "atbildēt".

Ja bērns raud, vieglāk viņu būs nomierināt un tad ģērbt, nekā tad, ja viņu ģērbsiet raudošu, bļaujošu. Pats process kopumā būs īsāks laika ziņā, un bērns tiks respektēts. Neskatoties uz to, ka bērns ir maziņš, nevajag darīt viņam pāri. Bērnam ir savi darbi, sava nodarbošanās, ir jāparāda, ka ir laiks iet, laiks autiņbiksītes mainīt vai laiks ģērbties, lai viņš saprot - tagad sāksies kaut kas cits, kas darāms.

Bikses un zeķes ir tie apģērba gabali, ko aktīvam mazulim nākas pārvilkt vairākas reizes dienā. Kā to izdarīt pareizi?

Atceramies, ka mūsu mazais ir personība un ģērbjoties mēs vienmēr ļaujam viņam izvēlēties: Ko Tu vēlētos uzvilkt šodien?

Vienmēr atstāj izvēli! Velkot zeķītes, parādām mazajam divus variantus, lai viņš pats norāda, kuras vēlēsies uzvilkt! Velkam tās, uz kurām bērns vairāk skatās!

Iesaisti mazo ģērbšanas procesā! Ļaujam arī bērnam pašam piedalīties vilkšanas procesā. Nevis vienkārši uzaujam viņam zeķītes,bet palūdzam, lai viņš pats pastiepj pretī kājiņu, lai viņš pats aktīvi piedalās!

Nestum, negrūd kājas biksēs! Bikses mazulim tiek vilktas līdzīgi – palūdzam mazulim padot pretī kājiņas; ļaujam viņam tās pataustīt, pielikt savu rociņu pie pēdiņas, iesaistot bērnu un tādējādi aprūpi padarot viņam patīkamāku un mierīgāku.

Bikses aktīvam mazulim velkam, ļaujot viņam sēdēt uz mazā krēsliņa. Palūdzam bērnam piecelties kājiņās, atpogājam bikses un bodiju un novelkam autiņbiksītes.
Speciālās autiņbiksītes- biksītes ir īpaši piemērotas aktīviem mazuļiem, turklāt, tās arī viegli nomainīt bērniņam stāvus esot.  Lai uzvilktu bikses, bērnu sēdinām sev klēpī. Bikses tiek uzrullētas uz kājiņas, nevis kāja bāsta bikšu starā. Ģērbjamies lēnām, mierīgi un mīļi aprunājoties! Lai pacietība, ģērbjot bēbīti!