Galvenais, lai pilns puncis!

Galvenais, lai pilns puncis!

09. Feb 2015, 18:00 Superpuiku Mamma Superpuiku Mamma

Teiktu tā: „Mums viss vēl priekšā!”

Apdomājot, sapratu, ka līdz šim reālas vajadzības apmeklēt kafejnīcas vai restorānus nav bijis nepieciešams. Tā, kā dēliņas vien nepilni 7 mēneši, un dēliņu baroju es, tad nepieciešamība pēc speciālām kafejnīcām, kas piedāvā bērnu ēdienu nav bijis nepieciešams. Esam iztikuši ar pārtinamajiem kabinetiem, mašīnas salonu, pilnīgi pietiekoši, lai mazais puncītis būtu paēdis.

Taču nedaudz patinot atpakaļ atmiņu, secināju, ka dažās kafejnīcās tomēr esam pabijuši, lai apmierinātu pašu vecāku apetīti. Tā, kā dēliņš dzimis vasarā, tad tās ir bijušas āras kafejnīcas. Viena no tām ir „Ģimenes kafejnīca” te pat mūsu Vecmilgrāvī.

20150209175344-10574.jpg

Jauka āra kafejnīca, kurā var labi paēst, jauki pavadīt laiku, nesteidzoties iedzert kādu gardu saldējuma kokteili sēžot ārā. Lai gan āra platība nav liela, tajā ir arī neliels stūrītis bērniem, kā arī ir vieta ratiem gan iekšpusē, gan ārpusē. Laba vieta, kur pavadīt laiku vēlā vasaras vakarā!

20150209175411-71990.jpg

Otra āra kafejnīca, kura arī nelika vilties atrodas Siguldā, atrakciju parkā „Tarzāns”.

20150209175604-62520.jpg

Mājīga kafejnīca „Mr.Biskvīts”, ar plašu āra terasi, kur ērti pie galda novietot arī ratiņus. Skatam paveras viss atrakciju parks un kalns. Mums bija tā iespēja ieraudzīt arī divas lapsiņas, kas bez nekādām bailēm paŗvietojās pa parka teritoriju, un kā vēlāk noskaidrojām, tad tās tur ir katru dienu, vesela lapsiņu ģimene, kura nebaidās no cilvēkiem.

20150209175625-49120.jpg

Noteikti par labu pusdienu vietu varētu būt arī atpūtas kompleks „LIDO”:

  • Tas noteikti ir draudzīgs vecākiem ar bērniem, kuri pārvietojas gan ratiņos, gan kājām.
  • Plaša vieta gan iekštelpās, gan ārā.
  • Ir iespējams dabūt arī barošanas krēsliņu, lai vieglāk būtu pabarot mazo.

Viennozīmīgi laba vieta, kuru, domājams, šajā vasarā beidzot arī paši izmēģināsim kopā ar dēliņu.

Zinu, ka arī kafejnīca „Čili Pica” ir visai draudzīga ģimenēm ar bērniem, jo tajās ir pieejami gan:

  • Barošanas krēsliņi;
  • Izkrāsojas bildītes;
  • Bērnu stūrītis;
  • Ārā galdiņi vasaras sezonā;

Kā arī speciāli ēdieni bērniem, bet tos laikam būtu ieteicams pasniegt vien no kādiem 3 gadiem, manuprāt!

20150209175958-46965.jpg

Viens no priekšnosacījumiem kafejnīcas izvēlei noteikti ir iespēja bērnam iedot veselīgu ēdienu, nevis neveselīgo – kas ir frī kartupeļi, hotdogi, burgeri utt. Domāju, ja arī kafejnīcā nav pieejams barošanas krēsliņš, tā nav liela nelaime, bērniņš var atrasties sēdus gan ratos, gan klēpī un tas netraucēs viņam labi paēst. Un, ja neatrodies mājās, tad laba izvēle bērniņa pabarošanai būs veikalā nopērkamie biezenīši, kas uzreiz ir gatavi lietošanai, mammai nepieciešams vien parūpēties, lai somā līdzi ielikta bērna karotīte. Protams, būtu jau jauki, ja visās kafejnīcās būtu pieejamas arī maziem bērniem paredzētas pārtīšanas kabīnes, lai mazulim nebūtu jādzīvojas ar netīru pamperu, taču, ja mamma tuvumā zin kādu citu vietu, kur to var izdarīt, tad nesteidzīgā pastaigā, šo vietu var apmeklēt, un izmantot tās iespējas. Māmiņām ir jābūt unversālām, pielāgojoties jebkurai pieejamai situācijai, lai izdabātu abām pusēm.

Protams liela nozīme arī būtu personāla sapratnei, par to, ka mamma ir atnākusi uz kafejnīcu ar mazu bērnu, un ka var būt tā, ka mazais var sākt raudāt, un tas nesagādā lielas raizes strādājošajam personālam, un māmiņai nebūtu jādzird lūgums atstāt kafejnīcas telpas.

Interesējoties par šo jautājumu portālā Google, atradu saitu: babyroom.lv, un secināju, ka būtu jāvelta kāds brīvbrīdis, lai izpētītu visu informāciju, un atrastu ideālās publiskās iestādes, kuras var ērti apmeklēt ar bērniem, un ja rodas pēc tādām nepieciešamība, tad spēt noreaģēt uz tā brīža atrašanās vietu un izvēlēties labāko!

Lai visām jauki restorānu un kafejnīcu apmeklējumi, jo tās jau ir vietas, kurās mēs tikai piepildam savus tukšos punčukus un pavadam vien kādas 30 minūtes, nevis visu dienu.

Jauku dienu vēl Gustavs un Jolanta!

20150210151332-46928.jpg