Dzintara krelles zobu nākšanas laikā bērniņam

Dzintara krelles zobu nākšanas laikā bērniņam

21. Jan 2018, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tiklīdz mazulim sāk nākt zobiņi, šis process kļūst sāpīgs gan pašam mazulim, gan arī viņa vecākiem, kas mazulim dod nomierinošus, atsāpinošus līdzekļus, lai atvieglotu mazuļa stāvokli. Viena no pašām vecākajām un pieejamākajām metodēm šādos gadījumos, ir dzintara pērļu virtenes, ko velk mazulim kaklā, lai atvieglotu sāpes.

Bērnu dzintara krelles ir paredzētas tieši sāpju atvieglošanai laikā, kad nāk zobiņi. Viss, kas jādara, jāvelk krellītes kaklā. Tas mazina sāpes un diskomfortu, ko izraisa zobu nākšana.

Baltijas dzintara krellīšu valkāšana ir kā tradicionāls atsāpināšanas līdzeklis mazuļiem zobu nākšanas laikā visā Eiropā.

Pievērsiet uzmanību tam, ka krelles paredzētas tikai to likšanai kaklā, tās grauzt nedrīkst.

Dzintars ir dabīgs atsāpinātājs, un, ja ķermenis ar to saskaras, dzintarskābe uzsūcas caur ādu bērna organismā, palīdzot nesāpīgāk un mierīgāk pārciest zobiņu nākšanas laiku. Dzintara krelles ir līdzeklis, kas ļauj izvairīties no zāļu preparātu lietošanas. Ir dažādi bērnu dzintara kreļļu modeļi, bet visiem jābūt tādiem, kas patiešā ir bērnam droši. Bērnam jānēsā krellītes tikai tad, kad viņš ir tiešā pieaugušo uzraudzībā. Miega laikā  - nekādā gadījumā. Aizdares krellītēm nedrīkst būt metāliskas, tāpat, tās nedrīkst būt arī pārāk garas, lai izvairītos no nejaušas nožņaugšanās!

Dzintara krelles zobu nākšanas laikā daudzu gadsimtu garumā veiksmīgi izmantojušas dažādas tautas, kas dzīvojušas Baltijas jūras krastos. Bērnu dzintara kreļļu ražošanai tiek izmantotas noapaļotas, pulētas dzintara pērles, kas ērtas un drošas bērniņa ādai. Tas, ka pērlītes neduras un neberž, nodrošina papildus komfortu mazulim.

Māmiņu Klubs