Domājot par bērnudārzu

Domājot par bērnudārzu

02. Oct 2017, 13:15 Mar&Co Mar&Co

Tūliņ, tūliņ mazajam apritēs gadiņš, un nu jau sāku aizdomāties par to, kad tiksim dārziņā, kā būs, vai mazajam patiks!?

Pavisam noteikti zinu, ka mājās palikšu ar mazo tik ilgi, cik iespējams. Teorētiski sanāk, ka uz darbu man jādodas, kad Marko būs jau 1,7 gadiņi.Bet , vai būs pienākusi mūsu kārta valsts apmaksātā dārziņā? Tas rada apjukumu, un eriga.lv dati un vieta rindā nevieš nekādu skaidrību. Īpaši tad, ja ir  tas mums ir pirmais bērniņš.

Tad nu lūgšu mani apgaismot pieredzējušās mammas!

- Kad tiek veikti "iesaukumi" dārziņos? Vai tikai septembrī? Jo principā man jāatsāk strādāt jūnija vidū, bet dārziņā taču tā uzreiz neņems, ja arī būs jau kārta pienākusi?

- Cik laicīgi bērnudārzs paziņo, vai tiekam uzņemti? Pretējā gadījumā laicīgi jāmeklē privātais dārziņš. Savukārt, te mani samulsināja paziņa, sakot, ka jau 8 mēnešos mazo pieteica privātajam dārziņam, un pat tad tikai 1 brīva vieta bijusi. Un kā parasti tiek slēgti līgumi- arī uz pāris mēnešiem? Tomēr gribētos izmantot valsts apmaksāto dārziņu tiklīdz pienāks kārta.

- Ja te ir kāda Imantas māmiņa, priecāšos par atsauksmēm/ieteikumiem par privātajiem dārziņiem šajā rajonā.


Priecāšos par komentāriem, jo tiešām esmu apjukusi, un nesaprotu, vai vērts jau tagad satraukties

02. Oct 2017, 22:49 Brīve

Paldies, ievācu jau info FB Imantas māmiņu grupā. Pamazām sāku visā iebraukt🤣

Brīve Brīve 02. Oct 2017, 22:00

Piesakies labāk ātrāk kādā privātajā rindā, jo atteikties varēsi vienmēr, kaut apmeklējot tik vienu dienu vai nemaz. Ejot pastaigās, smilšu kastē uzjautā citām māmiņām par privātajiem atsauksmes savā rajonā. Apsveicu, ka esat no Imantas , esmu dzirdējusi, ka tur LV dārziņiem nav tik garas rindas kā piem.centrā.

lauvinja lauvinja 02. Oct 2017, 14:59

Arī privātajiem b/d ir rindas un var pieteikties uz konkrēti uzsākšanas vēlamo laiku.

Pašvaldības b/d grupas sāk komplektēt maijā (ar uzsākšanas laiku 1.septembris, ar izņēmumiem augusts), kad pirmajiem izsūta uzaicinājuma vēstules, uz kurām ir noteiktā termiņā jāatbild, sagaida atbildes un sūta nākamajiem, tā ka - tiksiet vai netiksiet pašvaldības b/d - zināsiet vien septembrī.

02. Oct 2017, 13:53 zacc

paldies, tā arī sapratu. vienīgi ja nu pēdējā brīdī tomēr tiekam valsts, kā ir parasti ar līgumu slēgšanu/pārtraukšanu privātajos

zacc zacc 02. Oct 2017, 13:39

Meklē laicīgi - apmēram pusgadu iepriekš - privāto BD vai aukli, nerēķinoties, ka tiksiet pašvaldības bērnudārzā.
Lielākā daļa bērnu pašvaldības dārziņos tiek uzņemti, sākot no 1. septembra. Uzaicinājuma vēstuli vecāki saņem maijā.
Izņēmums ir, ja kāds no nokomplektētas bērnudārza grupiņas aiziet prom, tad nākamajam rindā piedāvā arī mācību gada vidū.