DISKUSIJA: Pastāstiet, kā jūs cīnaties ar iesnām zīdaiņiem! Kādu jūras ūdeni izvēlaties?

DISKUSIJA: Pastāstiet, kā jūs cīnaties ar iesnām zīdaiņiem! Kādu jūras ūdeni izvēlaties?

23. Nov 2015, 00:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu mazais, saldais deguntiņš apaukstējies. Abiem brāļiem iesnas, vai nu padalījušies viens ar otru, vai arī  - katrs dabūjuši kur citur, bet abiem iesnas.

Ja ar vecāko viss skaidrs un saprotams, tad ar jaunāko vēl bail, un nekas nav skaidrs.

Fizioloģiskajām iesnām tā kā būtu par vēlu, alerģiskajām nav līdzīgas, tātad būs kāda baktērija vai vīruss, bet vairāk nekas viņu netraucē, tikai iesanas.

Un mūsu cīņas līdzekļi - jūras ūdens: Humer zīdaiņiem ir beidzies, pirku aptiekā (cena ap 6 eiro) ūdeni zīdaiņiem, ko var lietot jau no pirmajām dienām - Quixx baby. Parasitais ir lietojams tikai no 6 mēnešu vecuma.

20151106114816-78477.jpg

Dažreiz bērniem iesaka jūras ūdeni vienkārši nelietot, nepilināt degunā līdz 3 mēnešu vecumam, bet vienkārši apslacīt ar to vates piciņu un iztīrīt mazulim deguntiņu. Manam dēliņam ir jau 3 mēneši,t ātad - var pilināt. Tāda sistēma kā Quixx Baby vēl nebija redzēta, tur ir tāda kā mini strūkliņa. Nepil, neizsmidzinās, bet ir tieši strūkliņa. Instrukcijā rakstīts, ka deguntiņš mazulim jātīra 2-6 reizes dienā pa 1-3 pilieniem katrā nāsī. Bet reāli lietojam biežāk un atsūcam izdalījumus, jo tie traucē dēliņam gulēt.

Bet naktī guļ mazais tagad mammai pie krūts. Mamma - pussēdus dīvānā, tad arī bērnam ir vieglāk elpot. Vecākajam bērnam pietiek palikt spilvenu augstāk.

Starp citu, Quixx Baby ir antibanteriālā sistēma, kas neļauj baktērijām iekļūt pašā jūras ūdenī. Bet tik un tā pēc katras lietošanas iesaka pipetīti nomazgāt ar ziepjūdeni.

20151106114858-26514.jpg

Ar Humer monodozu pašiem mazākajiem no 1 mēneša vecuma nav īsti ērti tajā ziņā, ka jāatver vienreizlietojamais trauciņš, kas tomēr der vairākām lietošanas reizēm, bet ir atverams tikai vienu reizi, to nevar pēc tam aizvērt. Viņš izžūst, tur iekļūst netīrumi, lai gan tik viegli izpilināt kaut ko nemaz nevar no viņa, ja vien apgriež otrādi pašu trauciņu jeb ampuliņu.

20151106114931-57869.jpg

Vecākajam bērnam es jau sen esmu iemīļojusi lietošanā Quixx jūras ūdeni, ko viņš pats lieliski var izmantot, lai iztīrītu degunu arī apkures sezonā, un, protams, arī tad, kad ir iesnas. To mums LORe izrakstīja jau pirms gada pastāvīgai lietošanai, deguna skalošanai, pret iesnām,  un arī, ja dzīvoklī ir sauss gaiss vai arī, ja ir karsts laiks vai kādas alerģijas. Te galvenais, lai deguns varētu brīvi elpot.

Lietojam arī zaļo iepakojumu, ar alveju. Tas ir it kā maigāks. Bet lietojam arī parasto zilo.

20131216230345-11288.jpg

Jaunākajam apmēram no mēneša, lai vieglāk elpot un lai deguntiņš tīrās, lietoju jau pieminēto Humer, jo citu vienkārši nezināju, bet tagad nolēmu izmēģināt ko citu.

Pastāstiet, kā jūs tiekat galā ar zīdaiņu iesnām!

Es neskaitot skalošanu un iesnu atsūkšanu neko nedaru, nu vienīgi aromterapijai mums ir ķiploki uz radiatora.

Kādu jūras ūdeni jūs parasti pērkat un lietojat bērniem?

Ilona (maminklub.lv)

IlvaV IlvaV 23. Nov 2015, 07:40

.,

IlvaV IlvaV 23. Nov 2015, 07:40

Es nevaru neko ieteikt par nopērkamajiem ūdeņiem pret iesnām (neesmu tādus lietojusi, vien vecākajam 13 gadus atpakaļ, jo visi tā darīja). Esmu taisījusi vieglu sālsūdeni in tad pilinājusi nāsī ar pipeti, daudz ne, kādu puspipeti. Pūšamie humerveid8gie nepatīk, jo tie, maniprāt, ar savu riecienu tikai kaitė mazā degunam. Visas tâs pūșanas ierīces ļoti palīdz iedz8voties vidusauss iekaisumos. Vēl obligāti jāmitrina istaba, uz rafiatora saliekot vai nu traukus ar ūdeni vai slapjus dvieļus vai tmldz. Ārā arī vedu ar iesnām, ja vien nebija temp. Ja ārā neiet, noteikti jāvèdina istabas. Ko obligāti darīju iesnu gadījumā, bija galvgaļa pacelšana mazliet uz augšu mazā gultiņai. Tas viss tiešām palīdzēja brīvāk elpot. Veselību!