Dievīga un "easy" pagatavojama biskvītkūka šajā vasarā

Dievīga un "easy" pagatavojama biskvītkūka šajā vasarā

10. Jul 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mmmmm, varat iedomāties- laukos cepta biskvīta kūka ar gardām ogām un zemeņu pildījumu- trekna, bet bez gala garda! Un vienmēr ir iespēja izvēlēties maigāku versiju. Lūk, manas vīramātes versija par īstu vasaras torti!

Biskvītu kūkām un ruletes principā var gatavot arī no vienas un tās pašas mīklas, bet tortes biskvītam tomēr prasās nedaudz citas proporcijas.

Ja lauku oliņas nav, protams, derēs arī veikalā iegādājamās,bet lauku olas dos to foršo dzeltenumu!

Kas nepieciešams biskvītam:

  • 5 īstu lauku oliņu dzeltenumi
  • 6 īstu lauku oliņu baltumi
  • 200 g cukura
  • 150 g miltu
  • naža gals vaniļas cukurs

Pildījumam:

  • saldais krējums
  • cukurs
  • avenes
  • zemenes
  • mellenes

Pagatavošanas gaita

Sāk ar dzeltenumu saputošanu ar 100g cukuru, to dara līdz brīdim, kad cukurs ir izkusis un masa kļuvusi gaiša un krēmīga.

Pēc tam 6 olu baltumus puto līdz izcili stingrām putām, atlikušos 100 g cukuru piedāvā pamazām. 

Lai biskvīts būtu īpaši gaisīgs, izsijā miltus vienu līdz divas reizes. Dzeltenumus un baltumus savieno, piejauc miltus, maisot, nevis putojot.

Liek cepampapīru veidnē- var klasisko apaļo vai kantaino pēc ieskatiem. Sadala biskvīta mīklu 2 daļās, katru daļu cep atsevišķi. 

Uzkarsē cepekškrāsni līdz 170 grādiem, cepot aptuveni 25-30 minūtes līdz zeltainam brūnumam. 

Ideālā gadījumā ļauj nostāvēties biskvītam līdz 12 stundām.

Saputo saldo krējumu ar cukuru. 

Tad kārto saspaidītas zemenes, pa virsu ieklāj putukrējumu. Liek otru biskvīta kārtu, pa virsu atkal putukrējumu, dekorē ar ogām- mellenēm, avenēm. Maliņas apber ar smalcinātiem riekstiem.

Labu apetīti!

Kristīne