Daži padomiņi

Daži padomiņi

29. Mar 2015, 23:49 inleila inleila

Daudzos blogos jau ir sarakstīti tik daudz padomu, ka nezinu ko, lai jaunu/svaigu uzrakstu..:) 

  • Bērns un ceļošana

Kamēr bērni mazi dodam priekšroku nelieliem ceļojumiem: pa Latviju vai tuvākajām kaimiņzemēm. Visos ceļojumos esam līdzi ņēmuši bērnu.

  • Bērns ciemos

    Parasti dodoties ciemos ņemam pašu nepieciešamāko līdzi, vai nu tas būtu pie vecvecākiem vai pie draugiem, kur ir citi bērni.

    Gandrīz nemainīgi mūsu līdzņemamo lietu sarakstā ir: pāris pamperi, paladziņš, maiņas drēbītes (bodijs, zeķubikses, bikses) pudelīte ar ūdeni vai tēju un tagad, kad jau ēdam piebarojumu arī burciņas ar biezenīšiem (dārzeņu: pašgatavotais, augļu: pirktais), karotīte, priekšautiņš un meitiņas mīļmantiņa - zaķītis.

  • Bērns un rotaļu istabas, rotaļu laukumi

Rotaļu istabas neapmeklējam, tāpēc padomus nemācēšu dot. Rotaļu laukumus apmeklējam, bet, ja apmeklējam jaunu rotaļu laukumu, kur nav būts, izvērtēju vai bērnam tur būs droši (nav uz zemes stikla lausku) vai salauzti bērnu laukuma detaļas (diemžēl tādos ir gadījies būt)

  • Bērns un sabiedriskais transports

Ja plānots braukt kopā ar bērnu un bērna ratiem tad jāizvērtē vai būs iespējams ērti iekāpt sabiedriskajā transportā, jo diemžēl ne visur var tikt ar bērnu ratiem (maršruta taksometrā, veco modeļu autobusos)

  • Bērns un kultūras pasākum

Apmeklējot kultūras pasākumus vispirms izvērtējam vai bērnam būs interesanti un lietderīgi to apmeklēt.

  • Bērns un poliklīnika

Esam apmierināti ar savu poliklīniku, bet, protams, galvenais ir izvēlēties bērnam labu ģimenes ārstu. Ārstu, kurš ieteiks labāko un vajadzīgā brīdī vienmēr būs sasniedzams.

  • Bērns un sabiedriskās ēdināšanas iestādes

Pārsvarā ēdam mājās, tāpēc lielos padomus nevarēšu dot. Mājās gatavots ēdiens vienmēr būs labāks par sabiedriskās ēdināšanas iestādes ēdienu!

  • Bērns un veikali

Iepērkoties kopā ar bērnu/bērniem vienmēr izvēlos kases paredzētas vecākiem ar bērniem (ja tādas ir lielveikalā). Pirms veikala apmeklējuma, ar vecāko bērnu norunājam, ka vairāk par vienu preci (kādu gardumu vai nelielu/nedārgu rotaļlietu viņam nepirksim. 

  • Vai jūsu mājoklis ir draudzīgs bērniem un māmiņām ar ratiem 

Māmiņām, kas vēl domā par ratiņu izvēli, ja nedzīvo pirmajā stāvā vai privātmājā, galvenais pirms pirkšanas ir pacelt un saprast vai būs spēks un gribēšana staipīt bērnu ratus.

Interesanti būtu uzzināt par Latvijas muzejiem, kurus apmeklēt ar bērniem (no kura vecuma bērnam interesantāk, vai ir iespēja muzeju apskatīt ar bērnu ratos utt.)