Cīņa ar kaķa spalvām

Cīņa ar kaķa spalvām

16. Mar 2017, 19:23 Elionore Elionore

Mums mājās ir skaists kaķis, ļoti skaists. Turku angoras runcis, kā patiktos man domāt, bet patiesībā jau vienkāršs piepilsētas puika. Ar skaistu, garu, bēši baltu apspalvojumu.

Gaidot bērniņu, protams, raizējos - kā mūsu kaķu puika reaģēs uz jaunpienācēju ģimenei. Apsvēru viskritiskākos variantus, kādus biju dzirdējusi no radiem un draugiem - kaķis gulēs bērniņa gultiņā, uztvers viņa rociņas kā pelītes, līdīs tīrajā veļā un tā tālāk un tā joprojām. Uzklausījām dažādus padomus, kā saudzīgi iepazīstināt mīļo zvēru ar bēbīti - jau laikus ierobežojām kaķa interesi par gultiņu un citām lietiņām, vīrs no dzemdību nama aiznesa mājās bēbītim vilktās drēbītes, lai kaķis aposta utt. Kad ieradāmies mājās - kaķa interese bija pilnīgi nekāda. Meitiņai un viņas lietām gāja ar līkumu, uz mani bija gluži vai apvainojies. 

Brīdī, kad meitiņa sāka likt rociņas un mantiņas mutītē es piefiksēju, cik traucējošas ir kaķa spalvas. Ja līdz šim tās tikai pielipa pie mūsu drēbēm, pietika ar pāris lipīgā rullīša vēzieniem un viss atkal bija labi, bet tagad.. Tagad pamanu, ka tās ir it visur. Uz bērna mantiņām, tīrajā veļā pēc mazgāšanas, uz bērna rociņām... Istabas un mēbeles sūcu ar putekļu sūcēju, veicu mitro uzkopšanu, rullēju drēbes, bet mazāk tās nekļūst. Šausmīgi kaitina doma, ka mazā tās bāž sev mutītē. Ik pa brīdim slauku viņas rociņas.. Pa kādai mazai spalviņai pat laiku pa laikam ieķeras viņas skropstiņās. Ahh. Nupat man ir aptrūkušās idejas, kā ar tām cīnīties. Bail pat domāt, kas notiks, kad mazā sāks rāpot. Līdzīgas emocijas saistās ar maniem izkritušajiem matiem, bet tā jau ir cita tēma...

Varbūt mammas, kuru mājās ir kaķi, var padalīties ar saviem trikiem, cīņā ar spalvām?

 

Elionore Elionore 17. Mar 2017, 15:18 Pelēns18

Ir, ir mums tā ķemmīte, ar kuru arī kaķis tiek regulāri plucināts ;D Bet kaut kā tās sīkspalviņas pamanās būt visapkārt ☹ Garās spalvas tā nemana.. Mums tas kaķis tāds riktīgiangorīgs, ar garu spalvu...

Elionore Elionore 17. Mar 2017, 09:44 lauvinja

Kaķi noteikti negrasamies nekur sūtīt - viņš ir pilntiesīgs ģimenes loceklis 😀
Mjā, visu, ko pieminēji jau daram, vienīgi, robotiņa mums nav.. Un arī šis sāk arvien biežāk ieklīst manās pārdomās, ja līdz tam likās pilnīgs "nu, priekš kam?" elements.
Droši vien jāstrādā man pašai ar savām domām, cik ļoti kaitina tā spalviņu nolasīšana bēbja.. 😃

lauvinja lauvinja 17. Mar 2017, 09:01

Uzkopšanas mops sausais un mitrais regulāri + irobotveidīgais, kā arī regulāra kaķa ķemmēšana samazina kaķa spalvu izplatību. Tomēr man šķiet, ka pavisam tās nolikvidēt nevar.

Nekādu dižo skādi jau mazulim tās kaķa spalvas nenodarīs, tāpēc kaķi nav jāsūta prom no mājas.