Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.
Pagatavošana prasa ap 40 minūtēm.
Sastāvdaļas biezenim:
Brokoļi
Āboli
vaniļas cukurs
medus
zemenes
kokosriekstu piens
Ķirbja pankūkām:
250g ķirbis
1 banāns
300ml ūdens
šķipsniņa sāls
1 ēd.k cukurs
1/2 tēj.k soda
2 ēd.k eļļa
6 ēd.k kukurūzas ciete
ap 100-150 milti,tā lai mīkla skaba krejuma konsistencē
Gatavojam:
Ābolus nomizjojam,sagriežam,liekam katliņā kopā ar brokoļiem.Proporcijas aptuveni 1:1.Pielejam pavisam nedadz ūdeni.Sautejam zem vāka līdz viss pašķīst.
Sablenderējam.Pievienojam nedaudz kokosriektu pienu.
Izlaižam caur sietiņu.Pēc garšas liekam vaniļu un medu.
Zemenes sablenderējam kopā ar medu.
Cepam pankūkas,ko patiesībā daram pirms biezeņa vārīšanas.
Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos.Liekam cepamtraukā,apsedzam ar foliju.Cepam cepeškrāsnī ap 15 minūtēm līdz mīksts.
Ķirbi sablenderējam kopā ar banānu,tad pielejam ūdeni.Pieberam sāli,cukuru,sodu,cieti,saputojam.Pievienojam miltus tik līdz mīkla ir bieza ka skabais krējums-bieza,bet tekoša.Ļaujam mīklai atpūsties,kaut var arī cept uzreiz.
Panu viegli iesmērējam ar eļļu un lejam mīklu planā kārtiņā.Cepam no abam pusēm.
Tā kā sastāvā nav olas,tad mīkla ir loti maiga,tādēļ ļoti prātīgi jāgriež riņķī pankūkas.Gala rezultātā,aromātiskas,gardas pankūkas.
Šķīvī kārtojam brokoļu biezeni kopā ar zemeņu mērci.Pasiedzam ar pankūkām.
Ja brokoļu biezenis tiktu pasniegts bez zemeņu mērcītes,tad dēlam tas ne visai garšotu.Zemeņu garša lieliski sader ar brokoļiem saldajā versijā.Tieši tādēļ šo šķīvi dēls iztuksoja bez pretenzijām.
Viegli,svagi,gardi,veselīgi...