Brīnišķīgas dāvanas pirmajai dzimšanas dienai

Brīnišķīgas dāvanas pirmajai dzimšanas dienai

11. Oct 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kura dzimšanas diena gan varētu veiksmīgi noritēt bez dāvanām? Arī gadu vecam bērniņam patiks košs dāvanas iesaiņojums, ko tieši viņš varēs atvērt. Jāizdomā vien, ko tieši iesaiņosim! Dāvaniņa piemiņai vai rotaļlieta vēlākam laikam? Ieskaties ieteikumos!

Būvējam un jaucam

Nekas bērna radošumam un motorikai nepalīdz tā attīstīties kā klasiskie koka konstruktori, klucīši dažādās krāsās, formās un izmēros. Bērniņam tā būs patiešām viena no mīļākajām rotaļlietām. Viņš atklās jaunu pasauli, kurā dzīvo torņi, pilis, ko uzbūvēt, nojaukt un cent no jauna!

Velc-stum

Šajā vecumā bērniem patīk stumjamas rotaļlietas, ar kuru palīdzību bērns var demonstrēt nupat kā apgūtās iešanas iemaņas. Te noderēt var rotaļu iepirkuma ratiņi, leļļu ratiņi.

Hei, vai tev kāds zvana?

Bērniem patīk rotaļāties ar rotaļu telefoniem, jo mammas un tēta mobilais tomēr ir nesasniedzama lieta. Rotaļu telefoni ir patiešām dažādi - gan ar klausuli, gan mobilie telefoni ar skaņām, gaismiņām, gan tādi, kas ne ar ko gandrīz neatšķiras no īsta telefona. Varēsiet ļauties kopīgām lomu spēlēm, kurās viens otram zvana, bērniņam tas palīdzēs attīstīt arī valodiņu.

Ienāk un iziet

Daudziem gadu veciem bērniņiem ļoti patīk tukšās kārbiņās kaut ko likt iekšā, vai arī - ņemt rotaļlietas un likt vienu otrā. Te varētu patikt gan piramīdas, kur jāiemācās salikt priekšmetus pēc to izmēra, gan dažādi spainīši ar attīstošiem elementiem.

Es tev kaut ko pagatavošu!

Šis ir vecums, kad bērniem sāk interesēt, kā tad tiek lietoti trauki, krūzītes un citi galda piederumi, tāpēc kā dāvana var noderēt rotaļu servīze. Var izvēlēties tādu, ko rotā bērna iemīļotie multfilmu vai pasaku varoņi. Vislabāk pirkt plastmasas trauciņus, jo tie noteikti biži kritīs zemē.

Jo skaļāk, jo labāk

Bērniem patīk patrokšņot. Tas palīdz piesaistīt pieaugušo uzmanību un skaļi paziņot par savu esamību. Ja gribi izklaidēt savu gadu veco bērniņu, nopērc viņam kaut ko, kas grab, zvana vai izdara kādus citus trokšņus. Der arī rotaļu klavierītes, bungas. Mājas apstākļos, protams, var piedāvāt kādu katlu un koka karoti un zini  - bērns būs sajūsmā!

Vannas rotaļlietas

Vannošanās kļūst par kārtīgu rotaļu un piedzīvojumu! Pietiks, ja uzdāvināsi bērnam vairākas vannas rotaļlietas, kas viņu iepriecinās ne tikai ar savu košo izskatu, bet liks viņam izdomāt aizvien jaunas rotaļas ūdenī.

Grāmatu nekad nav par daudz!

Dzimšanas diena ir lielisks iemesls, lai papildinātu bērna bibliotēku. Nopērc grāmatas ar biezām lapām un košām ilustrācijām. Grāmatiņas ne tikai attīsta redzi, bet arī bērna domāšanu un valodu.

Nauda

Protams, var lūgt ciemiņiem dāvināt arī naudiņu, vai, piemēram, izveidot bankas kontu, kurš kalpo kā uzkrājums bērna nākotnei. Tur var ieskaitīt naudiņu gan katru gadu bērna dzimšanas dienā, gan arī biežāk, ja ir tāda iespēja. Bērnam paaugoties, summiņa kontā augs, un kad viņš vēlēsies uzsākt patstāvīgu dzīvi, šis var kalpot kā lielisks atspēriena punkts.

Māmiņu Klubs