Bērnu pārtikas pārvadāšana ceļojuma laikā

11. Jul 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā automašīnā transportēt bērna pārtiku?

Mašīnas bagažniekā temperatūra var sasniegt pat 40°C un augstāk, tāpēc pret pārtikas pārvadāšanu vasarā jāizturas īpaši vērīgi:

  • Sauso pārtiku, piemēram, piena maisījumu, putras un burciņas ar ar auglīšiem, cepumus, dzērienus, kas nav sevišķi jūtīgi pret temperatūras maiņām var likt mašīnas bagažniekā.
  • Dārzeņi un produkti, kam klāt ir gaļa, tieši otrādi, ir īpaši jutīgi pret temperatūras maiņām, sevišķi, ja temperatūra pārsniedz augstākminētos 40°C. Tāpēc šos produktus jāglabā vadītāja vietas tuvumā. Tā kā tur ir vēdināšans sistēmas, kondicionieri, temperatūra būs zemāka.
  • Vislabāk pirms pārvadāšanas burciņas un trauciņus atvēsināt ledusskapī, un ideālā gadījumā būtu labi iegādāties aukstuma kasti - somu, ar ko pārvadāt pārtiku.
  • Stikla burciņas un pudeles tieši tāpat  - var atvēsināt un ietīt dvieļos, lai tās nesasistos pa ceļam.

Ēdiena pārvadāšana lidmašīnā

Bērna pārtiku vēlams pārvadāt koferīšos ar cietām malām. Atsevišķas pudelītes un burciņas jāiesaiņo tā, lai tās nesasistos, starp tām jāsaliek papīrs vai plastmasas maisiņi, vai labāk - katru burciņu ielikt maisiņā, gadījumā, ja kaut kas saplīst, nesasmērēsies koferis. Pārtika jāiesaiņo arī rokas bagāžā, lai lidojuma laikā būtu, ar ko pabarot mazuli.

Pārtikas uzglabāšana atvaļinājumā

Atvaļinājumā pudelītes un burciņas jāuzglabā temperatūrā, kas zemāka par 35°C. Obligāti pirms lietošanas pārtika jāpārbauda. Nevajadzētu ņemt līdzi atvaļinājumā pārtiku ar īsu lietošanas termiņu. Ja produkti iepakoti vakumā, pēc atvēršanas tie tūlīt būtu jāapēd. Pirmo reizi atverot burciņu, būtu jādzird klikšķis, ja tāds nav, jāpārbauda burciņas satura derīgums.

Māmiņu Klubs

20130613212145-33981.jpg

20130614142654-34537.jpg