Rīkojam ballīti! Bērna pirmā dzimšanas diena

Rīkojam ballīti! Bērna pirmā dzimšanas diena

29. Oct 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērna pirmā dzimšanas diena ir lieli svētki. Protams, gribēsies uzaicināt daudz viesu, apbērt mazuli ar dāvanām, bet te svarīgi ir nepārspīlēt, jo bērns to visu vēl nespēs novērtēt. Viņam pietiks ar mazumiņu.

Aicinot viesus uz pirmo dzimšanas dienu

Mazulis tev noteikti ir vēl ļoti pieķērie, tāpēc labākais veids, kā padarīt viņam šo dienu īpašu - pēc iespējas vairāk laika pavadīt kopā ar viņu. Ja aicināsi ciemos svešus cilvēkus, vai dosieties svinēt uz svešu vietu, piemēram, uz kafejnīcu, bērns var sabīties. Vislabāk pirmo dzimšanas dienu tomēr būtu svinēt mājās, tuvāko draugu un ģimenes locekļu lokā. Ja tomēr plāno ielūgt vairāk viesu, aicini ciemos arī citas māmiņas ar mazuļiem.

Izvēlies pareizo laiku svinībām

Vienos pa dienu, visdrīzāk, mazulim sākas diendusa, tāpēc vislabāk ciemiņus aicināt uz laiku, kad mazulis jau izgulējies un ir labā noskaņojumā. Ja grasies aicināt arī citas māmiņas ar mazuļiem, noskaidro, ap cikiem mostas viņu bērni. Ja viens mazulis noguruma vadīts sāks raudāt, visdrīzāk, arī citi ņems piemēru. Nevelc garumā ar svētkiem, gadu vecam bērniņam pietiks ar vienu, maksimāli divām stundām.

Rotaļas un izklaides bērnam

Baloni, kas pārsprāgst, mazuli var sabiedēt, pie tam, viņš var sagribēt nogaršot gumiju, kas mētājas uz grīdas kā balona pārpalikums.. Un te nu iznākums var nebūt sevišķi labs. Labāk tāda veida priekus pietaupīt nākošajai bērna dzimšanas dienai. Tā vietā var jauki padejot ar bērnu jautras mūzikas pavadībā, uzlikt bērnu dziesmiņas paklausīties, jo arī tās radīs svētku noskaņojumu. Parotaļājies ar mazuļa jaunajām rotaļlietām, kuras viņš vēl nepazīst, viņam vajag laiku, lai tās viņu ieinteresētu. Iepazīstiet tās kopā! Mazuļiem patīk slēpšanās spēles, kurās mammas viņus meklē, vai abi kopā meklē kādu rotaļlietu. Bērnam patiks arī dāvanu izsaiņošana.

Rotājam dzīvokli

Vislabākā svinību vieta ir dzīvoklis, kurā mazulis jūtas ērti, jo viņš tur ir drošībā, galu galā - tās taču ir viņa mājas. Viss, ka tev jādara ir košāk jāizrotā istabas. Ja vēlies ko īpašu, var pagatavot ne tikai svētku virtenes, bet iegādāties arī nelielu piepūšamo bumbiņu baseinu.

Bērnu svētkiem piemērota ēdienkarte

Uzkodām jābūt vienkāršām, galu galā, tās tāpat var nokļūt ne vien mazajos punčos, bet arī uz grīdas. Visiem patiks ēdiens, ko var ņemt rokās. Mazajiem viesiem garšos gan piens, gan ūdens, gan sulas, kas paredzētas tieši bērniem. Pieaugušos pacienājiet ar vienkārši pagatavojamām lietām, izvairieties no riekstiem, jo arī mazie var sagribēt pieaugušo ēdienu nogaršot. Bet, ēdot riekstus, pastāv aizrīšanās risks.

Bērniem patiks sausiņi, nelieli ar biezpienu pildīti groziņi utt. Šokolādes vietā vislabāk bērniem piedāvāt cepumiņus, turklāt - viesi arī nesabojās drēbes.

Svētku galdā jābūt arī svētku tortei, bet jāņem vērā, ka gadu vecs bērniņš var nevis vēlēties nopūst svecīti, bet gan aptaustīt tās liesmiņu.

Tematiskā ballīte

Gadu vecam mazulim ir pilnīgi vienalga, kādai tēmai šī ballīte ir veltīta. Tāpēc vislabāk vienkārši košāk izrotāt istabu un galdu.

Dāvanas viesiem

Mazajiem viesiem patiks, ja kāds nieciņš tiks arī viņam, tās var būt gan nelielas mīkstās rotaļlietas, gan bērnu grāmatiņas ar biezākām lappusēm.

Izvēlies savam bērnam viņam piemērotu dāvanu

Protams, mazulim šajā vecumā patiks jebkura rotaļlieta, kas mirgo un rada kaut kādas skaņas. Bet noderēt var arī daudzfunkcionālas rotaļlietas, attīstošas grāmatiņas, vannas rotaļlietas. Ideāli, ja var atļauties iegādāties ko lielu, kas mazulim kalpos vairākus gadus. Piemēram, šūpoles, zirdziņu. Ja mazulim ir daudz rotaļlietu, viņš noteikti nedusmosies, ja uzdāvināsi viņam kādu jaunu apģērba gabalu.

Labas bērnu ballītes noslēpumi

  • Ballītes norises vietā nedrīkst būt bīstamu priekšmetu, kā arī - pārskati, vai nav sīkas rotaļlietas, ar kurām bērns varētu aizrīties.
  • Palūdz kādam, lai nofotografē pasākumu vai uzfilmē, jo tev tam tiešām neatliks laika.
  • Mazuļi vēl nepratīs īsti spēlēties kopā, tāpēc sagatavo mazajiem visiem vairākas rotaļlietas un atvēli drošu vietu, kur viņi tās varētu izmantot.
  • Ja dzīvojat mājā, norobežo kāpnes, kā arī pārbaudi vai kāda krāsns nav palikusi atvērtām durtiņām.
  • Atvēli vienu istabu tam, lai mammām, kas baro ar krūti, būtu, kur mazuļus pabarot.
  • Sagatavo tīru, ērtu, visiem pieejamu vietu autiņbiksīšu maiņai.
  • Trauslas, plīstošas, dārgas lietas novieto neaizsniedzamās vietās.
  • Neļauj mājdzīvniekiem skraidīt pa ballītes norises vietu.

Māmiņu Klubs

Pastāsti,kā Tu svinēji sava bērna pirmo dzimšanas dienu!