Bērna miedziņš: bērns pa naktīm ceļas!

Bērna miedziņš: bērns pa naktīm ceļas!

07. Jul 2017, 08:42 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Manam dēliņam ir pieci mēneši. No paša sākuma uzreiz mēs, protams, nebijām nekādi ilgie gulētāji. Naktī ik pa trim, četrām stundām bijām augšā. Bet tas nekas, es tāpat biju izgulējusies, jo nav jau trakākais gadījums, ne?

Bet, kad bērniņš kļuva lielāks, tad, protams, miegs arī mums uzlabojās - nogulējām visu nakti - 8/9 stundas. Man ir tas bērniņš, kurš naktī, ja pamostas, grib nevis ēst, bet padzerties. Un kad es to beidzot sapratu, tad arī pēc kāda laiciņa viņam vairs nebija vēlmes celties un padzerties, bet gan nočučēja saldi visu nakti.

Tad mums pienāca zobiņu laiks un es jau zināju, ka miedziņš noteikti būs trauslāks. Zobiņu laikā mums naktī pienāca klāt viena celšanās reize, kad tomēr gribējās to pieniņu, bet es arī ar prieku viņu baroju, jo tas taču ir viņa mierinājums un vēl mammai klēpī - vispār paradīze. Labi, ka mēs tikām galā tik vien kā ar papildus vienu reizi naktī piecelšanos un pāris kašķīšiem, nevis ar temperatūru. Bet, kad zobiņi bija izšķīlušies, tad jau miegs bija tāds pats kā iepriekš -8/9 stundas salda miedziņa un bērns priecīgs.

Bet tad kaut kas mainījās.. Kas? Ko mēs izdarījām ne tā? Dēls atkal vienreiz naktī ceļas. Zinu, ka tas nav tas trakākais gadījums, jo citiem bērni šādā vecumā vēl joprojām ceļas 3-4 reizes naktī. Bet tomēr.. Bērniņš smuki gulēja visu nakti un tagad atkal nekā. Vai tiešām tie var būt jau nākamie mūsu zobiņi? Esmu izskatījusi visu muti un arī iztaustījusi - nu nemanu pašreiz nevienu papildus zobiņu. Varbūt bērniņš atkal ir sagribējis mammas tuvumu, mieru? Bet pa dienu bērns tiek ļoti daudz izmīlēts, citreiz pat ir dienas, kad šķiet, ka pārāk daudz jau pa rokām viņu čubinu, bet nu gribās.. kad tad vēl ja ne tagad?! 

Mammas, varbūt jums ir varianti, kāpēc tas tā ir noticis? Kāda ir jūsu pieredze šajā jautājumā? Esmu izgulējusies arī tāpat, bet vienkārši vēlos zināt - varbūt esmu ko izdarījusi nepareizi?!

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 07. Jul 2017, 13:46

Paldies mammas par komentāriem 😀

mamma27 mamma27 07. Jul 2017, 13:16

Manšķiet ka visu nakti man divi iepriekšējie sāka gulēt tikai pēc 3 gadiem. Jo ik pa laikam kādas problēmas, tad 'dzert,tad podiņš,tad vienkārši sapnis 😀

mamma88 mamma88 07. Jul 2017, 12:30 muzikantu_mamma

Nav nevietā gan.
Atbildot uz jautājumiem.
Kapēc tā notiek? Tapēc, ka bērni tā dara, un tur nevajag meklēt problēmas. Viņiem ir tāds miegs.
Nē, tu neko nepareizi neesi izdarījusi, tapēc vari nesatraukties.
Mana pieredze. Bērnam miegs (gulēšana, negulēšana un celšanās biežums) mainās. Ja kaut kad paguļ, tas nenozīmē, ka tā vienmēr būs. Var celties dēļ zobiem, dēļ tā, ka ir straujš lēciens attīstībā, un pa nakti nevar sagremot jaunās prasmes(citi pat miegā rāpo, veļas), gribas ēst, vienkārši pieradis celties ik pa noteiktam laikam, ceļas vienkārši tāpēc, ka ceļas😃

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 07. Jul 2017, 11:52 mamma88

Kur šeit ir pieminēts, ka es uztraucos?! Neviens nesatraucas, tāpēc nevajag pārspīlēt, bet gan izlasīt kārtīgi ko rakstu. Vienkārši iepriekš gulēja visu nakti, bet tagad vairs nē. Varbūt viņam vienkārši gribās naktī mammas tuvumu. Un teicu, ka esmu tāpat izgulējusies, tā kā jūsu komentārs ir nu pilnīgi nevietā!

mamma88 mamma88 07. Jul 2017, 11:45

Man vienmer ir smaids seja,kad mammas nenormali satraucas par to,ka berns vienu reizi nakti piecelaa augsa tik maza vecuma un neizgul visu nakti. Vai parak daudz negaidam no ta maza kunkulisa? Citam berni celas pa 5-6reizem augsa tapat vien bez iemesla. Citam berni pat 3-4gados pa nakti pamostas augsa...But par mammu nozime samierinaties ar neguletam naktim.