7 ieteikumi, kā mainīt autiņbiksītes mazajam rāpotājam

7 ieteikumi, kā mainīt autiņbiksītes mazajam rāpotājam

29. Jun 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad mazulis sācis rāpot, autiņbiksīšu maiņa kļūst grūtāka, to zina teju ikviena mazā rāpotāja mamma. Vairāk par to, kā rāpojošam mazulim jāmaina autiņbiksītes, pastāstīs fizioterapeite Klaudija Hēla.

Autiņbiksīšu maiņu veic konkrētā vietā! Galvenais rāpotāja vecumā, tāpat kā iepriekš,  aprūpi veikt konkrētā vietā. Ja līdz šim viss notika guļus stāvoklī uz pārtinamās virsmas, tad arī tagad mājās būtu jāierīko konkrēta vieta autiņbiksīšu maiņai.

Sagatavo visu autiņbiksīšu maiņai iepriekš! Autiņbiksītes, maiņas drēbes, mitrās salvetes, ja tādas ir nepieciešamas.

Nemaini autiņbiksītes rotaļu laukumā! Bērnam ir jāsaprot atšķirība starp rotaļām un aprūpi, tāpēc autiņbiksīšu maiņas laikā nespēlējies un nedari to vietā, kur notiek rotaļas.

Atrodi piemērotu brīdi autiņbiksīšu maiņai!  Nevajadzētu iztraucēt bērnu rotaļāšanās brīdī, tāpēc vēro,kad bērns ir gatavs veltīt laiku Tev un autiņbiksīšu maiņai.

Atceries par hendlinga pamatprincipiem! Necel bērnu aiz padusēm, nevelc, nestum- bērniņš pats šajā vecumā spēj izdarīt lielāko darbu autiņbiksīšu maiņas laikā.

Sadarbojies ar bērnu! Ja mazulis stāv, jāsagaida, lai viņš paceļ pats kājiņu, lai spētu novilkt viņam biksītes. Bērniņš biksītēs pats var iekāpt iekšā, turoties pie mammas.  Ir jābūt kontaktam starp mammu un bērnu, tāpēc pievērsies bērnam, reaģē uz viņu, sarunājies, komentē savas darbības, palūdz bērniņam roku iebāzt krekliņā. Visam jānotiek ar cieņu un respektu, bez piespiešanas ar varu.

Visu dari bez steigas! Nevajag bērnu spīdzināt, skriet pakaļ bērnam ar drēbītēm. Iemācies ar bērnu sarunāt, jo ja jau no dzimšanas ar viņu mamma visu mēģina sarunāt, arī vēlāk tas izdosies. 

Lai izdodas sekmīgi nomainīt autiņbiksītes!

Māmiņu Klubs

20140522122608-97895.jpg

Huggies® Pants – superelastīgas autiņbiksītes - biksītes

radītas bērniem, kuri jau sākuši sēdēt, rāpot un staigāt!

Eksperts

Klaudija Hēla

fizioterapeite, PPII Māmiņu Kluba bērnudārzs vadītāja, topošā E. Pikleres pedagoģe
Klaudija Hēla Vecāku skolā