Atbrīvojies no alerģiskā rinīta saasinājuma ar jūras ūdeni

Atbrīvojies no alerģiskā rinīta saasinājuma ar jūras ūdeni

22. Apr 2014, 09:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Klāt ir pavasaris, tuvojas ziedu laiks, un tas, kā zināms, ir liels pārbaudījums tiem, kam ir alerģija pret ziedputekšņiem un putekļiem. Un arī citi alergēni nesnauž - dzīvnieku spalva arī kairina mazuļa deguntiņu. Lasi tālāk un uzzini, kas ir alerģisks rinīts, un kā jūras ūdens var palīdzēt saasinājuma periodā.

Konsultē  alergoloģe, pulmonoloģe daktere Ieva Cīrule.

Speciālisti uzsver, ka apmēram 24% iedzīvotāju nākas saskarties ar dažāda veida alerģijām: pret dzīvnieku spalām, putekļu ērcīti, pārtikas produktiem.

Alerģiskais rinīts ir gļotādas reakcija uz alergēniem. Tāda reakcija var izpausties šādi: izdalījumi no deguna, apgrūtināta elpošana caur degunu, šķaudīšana un deguna kņudināšana, nieze.

Alerģisko iesnu uzplaiksnījumi var būt sezonāli, kad reakciju izraisa augu ziedputekļšni. Tāpat iesnas var būt visu laiku, un tās var traucēt nemitīgi, ja kontaktu ar alergēnu neizdodas ierobežot pilnībā. Alerģiskās iesnas var būt arī epizodiskas, ja alerģija, piemēram, ir pret kaķa vai suņa spalvām un dzīvnieks nav mājās pašiem, tad epizodiskās alerģiskās iesnas var rasties vien kontakta rezultātā. Un, kad kādu laiciņu kontakta ar alergēnu nav, iesnas var pazust.

Viena no galvenajām bīstamībām, ko sevī ietver alerģiskais rinīts ir iespēja, ka attīstīsies daudz nopietnākas elpceļu saslimšanas, un tas īpaši bīstami ir tieši maziem bērniem, kam visas orgānu sistēmas vēl nav pietiekoši nostiprinājušās. Tāpēc alerģisku rinītu nevajadzētu atstāt bez uzmanības.

Alerģisko iesnu ārstēšanā lielāko lomu spēlē kontakts ar alergēniem, kas būtu jānovērš. Jāmitrina gaiss, jāveic biežāk telpās mitrā uzkopšana, un biežāk jāskalo arī deguna gļotāda.

Būtisku palīdzību cīņā ar alerģisku rinītu var sniegt jūras ūdens. Kā tas notiek?

Jūras ūdens atbrīvo deguna ejas no alergēniem un samazina gļotu apjomu, tādā veidā atjaunojot optimālu vidi normālai deguna funkcionēšanai.

Labs palīgs cīņā ar alerģisko rinītu ir jūras ūdens, jo:

  • tas satur tikai dabīgas vielas, nesatur konservantus un krāsvielas;
  • tas efektīvi mazina deguna eju tūsku un palīdz atbrīvoties no aizlikta deguna sajūtas;
  • aktīvi attīra deguna gļotādu un blakusdobumus;
  • mitrina deguna gļotādu;
  • to var lietot ne tikai pieaugušie, bet arī bērni;
  • to var lietot arī grūtniecības un krūts zīdīšanas laikā;
  • to var izmantot neierobežotu laiku, piemēram, ilgstošai alerģiskā rinīta ārstēšanai;
  • to var izmantot kombinācijā ar citām zālēm;
  • neizraisa pieradumu un blakusefektus
  • tas ir drošs, jo tam ir antibakteriālais filtrs, kas pasargā no mikroorganismu iekļūšanas degunā

Vieglu elpošanu!

Māmiņu Klubs 

20130919103449-28627.jpg