Arī Rīgā ir ērces!!

Arī Rīgā ir ērces!!

23. Aug 2017, 00:05 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Pirmo vasaru ar 10 mēnešus veco bēbīti jau bijām teju aizvadījuši bez šiem "nevēlamajiem" kaitēkļiem, tā mums šķita.. bet tomēr nē!

Pavadot siltu un saulainu vasaras dienu vienā no Rīgas parkiem, šoreiz Dzegužkalns, mūsu patīkamais garastāvoklis pārvērtās vienas sekundes laikā, ieraugot galvā piesūkušos ērci! 

Ieradāmies parkā ap plkst 14.. labi ka pamanīju salīdzinoši ātri, plkst 15:50.. momentāls šoks. Zvanu ātrajiem, izstāstu situāciju, zīdainim piesūkusies ērce, man atbild ka tā nav mirstoša vaina, jā, tieši tādiem vārdiem un iesaka griezties poliklīnikā vai BKUS, viņi nebrauks! Trīcošām rokām un jau aizlūzušu balsi zvanu vīram un izstāstu situāciju, viņš parasti Eliota saslimšanu uztver daudz mierīgāk kā es.. labi ka tieši pagājušajā vasarā, cik nu labi, bet bija dabūjis ērci un izbraukājis vairākas vietas Rīgā līdz beidzot varēja to mošķi dabūt nost un zināja kur mums jābrauc un kā jārīkojas!

Saņemu komandu- brauc man uz darbu pakaļ! Darīts, lecam ar Eliotu mašīnā un traucamies uz otru Rīgas galu! Savācam tēti un dodamies uz Linezera infektoloģijas centru..

Esam klāt plkst 16:30. Pie ieejas durvīm izlasām info, ka ērces noņem tikai no pirmdienas līdz ceturtdienai un līdz plkst 16:00! Mani pārņem izmisums- ko mums tagad darīt.. eju klāt un stāstu - nupat pamanijām zīdainim ērci!

Paldies Dievam mūs apkalpoja, un diezgan ātri.. mazo ar tēti ieveda blakus telpā kamēr pati paliku pildīt dokumentus.. dzirdu aizpildot veidlapu kā tētim jautā-

* Kur ērce piesūkusies?

*Es nezinu! 

* Kā jūs nezināt?

* Esmu tikko no darba! Zinu ka galvā!

* Dakterīte iesmejas un saka- sameklēsim! 

Nodomāju- ak es dumiķe! Pat neiedomājos tētim izstāstīt jeb izkāpjot no mašīnas parādīt kur tieši, steigšus skrējām iekšā centrā

Eliots pat neieraudājās.. tas viss notika tik ātri! Esmu neizsakāmi pateicīga atsaucīgajam personālam par operatīvo palīdzību! 

Protams ērcei veicām analīzi- slēdziens negatīvs! Ērce bija vesela!! Tas nomierina, protams vēl jāvēro uz Laima slimību ko analīzē nevar noteikt.. 

Pārbaudes cena 15.65€ un atbilde jau nākamajā dienā! 

Pirmā pieredze , un par laimi ,diezgan veiksmīga un ātri atrisināta, jo zinājām kur jādodas, taču uztraukums bija pamatīgs un tā neziņa, vai ērce būs laba vai slikta.. protams neiztiku arī bez asaru birdināšanas 

Veselību un patīkamas pēdējas vasaras dienas visiem! Ceru , ka šis info noderēs arī vēl kādai ģimenei , lai stresa situācijā nav jābraukā no vienas iestādes uz citu! :)

Milzīgs paldies vēlreiz Latvijas infektoloģijas centram Linezers! :)

 

lauvinja lauvinja 23. Aug 2017, 10:44

Filozofiski - no vienas puses, labāk lai to izrada speciālusts, no otras puses - ko gan pukoties, ka neatliekamajā palīdzībā ilgi jāgaida, ja mēs turp dodamies ar lietām, ar kurām paši varētu tikt galā?

23. Aug 2017, 09:57 Monija

Šāda ir mana pieredze ar pirmo ērci! Darīju pirmo kas uztraukumā ienāca prātā!
Var pats ņemt ērci ārā, protams! Bet ne katram ar trīcošām rokām ir drosme to darīt bērnam, sabiedriskā vietā kur nav ar ko.. un tas viss vēl pirmo reizi! Piebildīšu , ka arī nekad nevienu ērci neesmu nevienam noņēmusi, es labāk izvēlos speciālistam to uzticēt, kas visu izdarīs kā nākas un neatstājot ērces galvu iekšā vai citādi kas vēl var gadīties!

23. Aug 2017, 09:55 ziemelbriedis

Ticu ,ka noņem arī citur, taču šeit nekad neviens nav aizdzīts in ļoti ātri palīdz..
nesen vēl kā, ja nemaldos par beztabu rādīja sižetu , kā operatore zvanīja vairākām iestādēm ar šo jautājumu un teica griezties citur!! Šī ir iestāde kur noteikti neaizdzīs 😀

ziemelbriedis ziemelbriedis 23. Aug 2017, 09:51

nezināju, k ņem Rīga tik viena slimnīca ārā? Jo parasti ar savu mazo ērču magnātu griežoties reģionālo slimnīcu dežurnodaļā vienmer uzreiz ir noņemts...

lauvinja lauvinja 23. Aug 2017, 08:32

Jā, diemžēl ērces ir arī Rīgā. Ir labi iemācīties ērces noņemt pašiem, būs mazāk stresa bērnam.

Analīzes ērcei var taisīt un var netaisīt, bet manuprāt tā ir lieka naudas tērēšana statistikas ražošanai.