Arī mūs ir piemeklējusi pirmā saaukstēšanās

Arī mūs ir piemeklējusi pirmā saaukstēšanās

11. Sep 2017, 10:24 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Septiņus mēnešus iztikām bez nevienas slimošanas, saaukstēšanās, bet pārkāpjot septiņu mēnešu slieksni un iestājoties rudenim, mūs ir piemeklējusi saaukstēšanās. Iesnas līst kā ūdenskritums un klepus arī nav no patīkamākajiem. Tad nu devāmies pie ārsta un padalīšos kā mēs cīnamies ar saaukstēšanos.

▪️Jūras ūdens / NUK deguna sūknītis - tā kā es atbalstu tās dabīgās lietas, tad arī ārste ar mani bija vienis prātis, ka vislabāk iesniņām palīdz jūras ūdentiņš. Dabiski bagāts ar minerālvielām un mikroelementiem. Nesatur konservantus. Sākumā mums ar deguna skalošana negāja viegli, bet jau otrajā/trešajā dienā bērniņš bija pieradis un pats ļāva, ka viņam skalo deguntiņu un sūknē punķīšus. Noteikti ļoti labs dabīgais līdzeklis, kuru ieteiktu jebkuram.

20170911101324-71656.jpg

▪️Hustagil balzāms - tā kā mūsu pirmā saaukstēšanās atnāca pie mums tikai septiņos mēnešos, tad mums pagaidām neieteica lietot sīrupu, jo var būt alerģija, tādēļ mēs sākumam izmēģinājām šo balzāmu. Tas ir ar ēterisko eļļu, vieglākai elpošanai. Satur timiānu, eikaliptu un lavandu. Viegli jāierīvē uz krūtīm un muguras - tur tas darbojas un tādējādi atvieglo elpošanu. Pēc 2/3 dienu lietošanas redzu, ka bērniņa elpošana ir atvieglotāka un klepiņš arī palicis maigāks.

20170911101900-32093.jpg

Galvenais ieteikums no ārsta puses - netuntulēt bērnu un doties pastaigās, jo svaigā gaisā arī mazuļa deguntiņam kļūs vieglāk.

Vispār ir tā, ka raudiens nāk, redzot, ka tavs bērniņš ir apslimis. Pirmajā dienā vispār nevarēju normāli aiziet gulēt, jo bija bail. Deguns bija pilnībā ciet, kā rezultātā varēja paelpot tikai caur muti. Sosi vispār nevarēja ielikt, lai bērniņš nomierinātos. Šīs dienas ļoti dzīvojas pa rokām un tikai tad ir vismierīgākais, bet ziniet, tā man pašai ļoti patīk un ir mierīga sirds. Tā kā ir jau palicis daudz vieglāk, tad varu noteikti jums visiem ieteikt šos dabīgos līdzeklīšus, lai ārstētu jūsu mazulīšus. 

Lai veseli jūsu mazulīši!

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 12. Sep 2017, 08:41 Mamm.mamm

Paldies par jūsu pieredzi!
Paldies par veselības vēlējumiem!

11. Sep 2017, 23:31

Mūsu mazulis pirmajā vējainajā dienā (tad 9 mēneši) tika kārtīgi izvējots. Mamma (es) nebija gatava pēkšņi sagaidīt rudeni. Tad nu braucot mājās redzēju, ka bērnam drusku spīdīgākas acis, tāds mierīgāks. Tajā vakarā vakariņās bērnam mellenes un brūklenes. Bērns ēd pats, mēs ar karoti nedodam. Laikam viņš zin, ko vajag. Tovakar kādas 7 ēdamkarotes ar kaudzīti ogu apēda. Uz nakti uzvilkām plānās vilnas zeķītes. Tonakt krūti ēda daudz. Ap 10 reizēm. Varētu teikt, ka gulēja pie krūts. Nākošajā rītā nekādas pazīmes par iespējamu apaukstēšanos. 😀 Protams, brokastīs vēl mellenes, brūklenes un visu dienu vilnas zeķes kajās atstāju. Un kādas 2..3 tējkarotes kumelīšu tēju no rīta iedevu.
Braucot mājās jau domāju par jūras ūdeņiem un sūknēšanām... Man tas šķiet sarežģīti un bailīgi. Protams, ja jādara, jādara. No rīta biju ļoti priecīga par ātro "ogaino" saaukstēšanās likvidēšanu. 😀
Varbūt noder ideja - piedāvāt odziņas. Sākumā var saspaidītas, ja šķiet, ka aizrīsies. Vel var pielikt vārītu ķiploku pie ēdiena. Vārītu - lai nav tas lielais stiprums. Arī to mūsu bērns ļoti labprāt ēd (kopā ar kādu citu dārzeni).
😀 Lieki piebilst, ka tagad rudenim un ziemai esam gatavi. 3 kombinezoni ir puslīdz lietošanas gatavībā, vilnas maisi jau tiek lietoti. Tikai vel cepure nav gatava.
P. S. Ja bērniņš ceļas kājās iesaku vilnas zeķītes ar neslīdošu pēdiņu. 😀
Veseļojaties!

Protams, ja viņa nav, tad neko jau darīt nevar 😀 tikai minēju variantu, kā mes cīnāmies ar iesniņām 😀

Bērniņu nebaroju vairs ar krūti, tādēļ mums ir šāda ārstēšanās.

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 11. Sep 2017, 14:04 mincenee

Manuprāt, vispār kaut kādu līdzekļu lietošana ir diskutabls jautājums 😉 tas drīzāk ir vecākiem jāizvērtē, jo, manuprāt, labāk izvēlos ārstet ar savu pieniņu, nekā dot zāles - lai nu viņi raksta, ka dabīgas.. Cikk esmu lasījusi viedokļus - īsti jau nevar pierādīt homeopātisko līdzekļu iedarbību, citi pat situāciju pasliktina, jo viņi neiet cauri tām pābaudēm, kā tas ir ar zālēm,plus vel dakteri slēdz līgumus ar izplatītājiem, tad saņem procentus - kāpēc gan neteikt, ka mātes piens slikts, ja no nopirktā līdzekļa, kuru paslavēs, saņems daļu summas? 😀 līdz šim mums pieniņš ir tikai palīdzējis, nav pasliktinājis situāciju, īpaši iesniņu gadījumā 😀

mincenee mincenee 11. Sep 2017, 13:10 Maaminja Diaana

Man liekas, ka šis tāds diskutabls jautājums. Ir ārsti, kas neiesaka tā darīt. Mēs atsūcam ar Rhinomer un pūšam Delufen (tagad gan vairs aptiekās nevarot nopirkt).

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 11. Sep 2017, 12:53

Kad dēliņam bija iesniņas, vislabāk palīdzēja mans pieniņš, tas mums tāds brīnumlīdzeklis tagad 😀
Lai vesels mazulītis 😉