Piedalies APTAUJĀ: kādai jābūt PROFESIONĀLAI auklītei?

23. May 2013, 14:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudzās Latvijas ģimenēs pienāk brīdis, kad bērna pieskatīšanai vecāku prombūtnes laikā ir jāizvēlas aukle - cilvēks ar augstu atbildības sajūtu, atbilstošu izglītību un prasmēm bērna aprūpē un audzināšanā. Arī, uzticot savu atvasi bērnudārza darbiniekiem, paļaujamies, ka auklīšu zināšanas un iemaņas būs atbilstošas bērna veselīgai un drošai attīstībai. Kādai īsti ir jābūt profesionālai auklītei? Kādas ir Latvijas izglītības iespējas par tādu kļūt?

Sākot ar jauno 2013./2014.akadēmisko gadu, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sarkanā Krusta medicīnas koledža uzsāks realizēt jaunu arodizglītības programmu "Mājturība" ar iespēju iegūt aukles kvalifikāciju. Jaunā programma pirmo reizi Rīgā piedāvās profesionālā līmenī apgūt aukles darbam nepieciešamās iemaņas, sniedzot papildu zināšanas bērna veselības aprūpē. Programma tiks īstenota sadarbībā ar Tartu veselības aprūpes koledžu, VSIA "Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu" un Latvijas pirmsskolas izglītības iestādēm.

2013.gadā RSU notiks medijiem veltīta diskusija par auklīšu izvēli un darba samaksu. “Māmiņu Klubs” prezentēs šīs aptaujas rezultātus!

Balvas

Pepija Garzeķe. Darbošanās grāmata.

20130517162514-23570.jpg

Vairāk par grāmatu lasi šeit!

Pildot šīs grāmatas uzdevumus un krāsojot attēlus, ikviens kopā ar Pepiju varēs vēlreiz atcerēties pašus jautrākos, sirsnīgākos un neticamākos notikumus, kas aprakstīti grāmatās par Pepiju Garzeķi. Būs jāpalīdz Nilsona kungam tikt pie banāniem; jānoskaidro, cik ir augļu un cik – kukaiņu un jāizdomā, kur Pepija karājas kājām gaisā. Grāmatas vidū ir ievietotas uzlīmes, kurās attēlota Pepija un citi varoņi.

Joga nidra. Dziļās atslābināšanās pērle + CD

20130517162737-86544.jpg

Vairāk par grāmatu lasi šeit!

Ir kāds jogas paveids, kura popularitāte nepārtraukti pieaug, jo cilvēki ir novērtējuši tā izpildes vieglumu un iedarbības efektivitāti. Tā ir joga nidra - nepārspējams līderis atslābināšanas tehniku vidū. Tas ir maigs, tomēr dziļi iedarbīgs paņēmiens, kas vienlaikus atbrīvo gan ķermeni, gan prātu, un sniedz emocionālu atpūtu. Joga nidra nozīmē “joga miegs”, un tās praktizēšanas laikā ķermenis un prāts ceļo šurpu turpu starp atslābumu un pusmiegu. Vienīgais, kas jums būs nepieciešams, lai nodarbotos ar šo brīnumlīdzekli, ir mierīgā vieta, pusstunda brīva laika un iespēja atskaņot grāmatai pievienoto CD. Tieši kompaktdisks ir šīs grāmatas galvenais pluss, jo tas nodrošina iespēju praktizēt jogu nidra jebkurā laikā un vietā.

Aptauja ilgst līdz 26.maijam.

nosiguldas nosiguldas 23. May 2013, 15:12

aizpildīju😀

Paldies, jūsu atbildes tiks prezentētas mediju pasākumā RSU

21. May 2013, 16:24

Aizpildiju.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 21. May 2013, 15:10

Ļoti liels lūgums aizpildīt šo aptauju! Vēl tikai dažas dienas😀 Paldies!