Ambulatorais pediatrs mēneša laikā konsultācijas sniedzis teju 400 bērniem

Ambulatorais pediatrs mēneša laikā konsultācijas sniedzis teju 400 bērniem

05. Dec 2012, 11:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai mazinātu gaidīšanas laiku pacientiem neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā (NMPN) un vienlaikus nodrošinātu nepieciešamo palīdzības sniegšanu, novembra mēnesī papildus NMPN dežūrārstiem darbu uzsāka ambulatorais pediatrs, kurš bērnus konsultē katru dienu no plkst. 11:00 līdz 20:00.

Analizējot pediatrisko pacientu plūsmu NMPN kopumā redzams, ka novembra mēnesī palīdzība tika sniegta 1600 bērniem, no kuriem 25% tika novirzīti  ambulatorajam pediatram, tādējādi samazinot gan gaidīšanas laiku bērniem ar neatliekamām saslimšanām, gan paaugstinot pediatra pakalpojuma pieejamību. Bērni, kuri tiek novirzīti pie ambulatorā pediatra, sūdzas par sausu klepu, iesnām ausu sāpēm, kā arī par paaugstinātu temperatūru, ieilgušu klepu, vēdera sāpēm u.c.

Atgādinām, ka nereti pacientu vecāki ģimenes ārsta konsultācijas vietā izmanto Bērnu slimnīcas NMPN, lai saņemtu konsultāciju vai izmeklējumus. To dara it īpaši brīvdienās un vakara stundās, ievērojami pagarinot gaidīšanas laiku pacientiem ar neatliekamiem, veselību apdraudošiem stāvokļiem. Tāpēc Bērnu slimnīcā 5.novembrī darbu uzsāka ambulatorais pediatrs, kura konsultācijai nav nepieciešams nosūtījums. Šis speciālists konsultē bērnus ar akūtām, bet ne neatliekamām saslimšanām, un nepieciešamības gadījumā nosūta uz izmeklējumiem un analīzēm, kā arī vajadzības gadījumā lemj jautājumu par pacienta stacionēšanu.

Pēc ierašanās un reģistrēšanās NMPN pacienta pirmo apskati veic šķirošanas māsa/ārsta palīgs. Ja tiek konstatēts, ka pacientam nav dzīvību vai veselību apdraudošs stāvoklis, kas prasa neatliekamu palīdzību, viņš tiek novirzīts pie ambulatorā pediatra. Tādējādi NMPN spēj efektīvāk un ātrāk sniegt palīdzību patiesi neatliekamās situācijās.

Vēlamies atgādināt, ka katru darba dienu pieejamas arī ambulatoras pediatru konsultācijas pēc iepriekšēja pieraksta gan Torņakalna, gan Gaiļezera novietnēs. Konsultācijai nav nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums, turklāt konsultācija nav jāgaida ilgāk par vienu līdz divām dienām. Pieteikties iespējams, zvanot pa tālruni 8866 vai sūtot informāciju (bērna vārds, uzvārds, speciālists, vēlamais pieņemšanas laiks un Jūsu tālruņa numurs) uz e-pasta adresi poliklinika@bkus.lv. Konkrētu speciālistu darba laiki apskatāmi slimnīcas mājās lapā www.bkus.lv sadaļā „Poliklīnika”.