Aizmigt pie pupiņa

Aizmigt pie pupiņa

30. Jan 2017, 10:39 Mamm.mamm Mamm.mamm

Mani jau kādu laiku nodarbina jautājums: Kāpēc nedrīkst ļaut bērniņam aizmigt pie pupa?

Īpaši aktuāli tas kļūst tad, kad, manuprāt, bērniņam varētu vajadzēt lielāku manu atbalstu. Piemēram, ap vakcinācijas laiku vai pēc lielākiem notikumiem (ciemiņi, ciemošanās). Man patīk dot bērnam savu krūti un caur to sniegt ne tikai ēdienu, bet arī atbalstu. Vai tiešām man būtu jāsatraucas par to, ka mazums, bērns aizmigs? 

Teju katrs speciālists un rads stāsta, ka bērnam nedrīkst ļaut aizmigt pie pupa. Arī interneta dzīlēs rakstīts, ka pie pupiņa aizmigt nedrīkst. Neviens tikai nesaka, kāpēc nedrīkst. Tāda sajūta, ka, pieļaujot ko tādu, nodarītu bērnam kādu lielu kaitējumu. Tad nu nesaprotu, ko darīt, ja bērns aizmieg. Modināt augšā? Bet, ja bērniņš ir izvēlējies aizmigt, vai man tiešām būtu jābūt stingrajai, bargajai mātei un jāmodina bērns? Kas tad tik ļoti slikts var notikt, ja kādu reizi bērniņš aizmieg pie pupiņa?

Man pašai citreiz gadās aizmigt, kamēr baroju. Kamēr guļu, nezinu, vai bērniņš ir nomodā. Vai man, tādā gadījumā, būtu jājūtās vainīgai par kaut ko?

Kas tad ir tas, kas var notikt, pieļaujot, ka bērns kādu reizi aizmieg pie pupiņa?

Attēls: breastfeedingusa.org

martinja223 martinja223 30. Jan 2017, 11:32

Mani puikas aizmiga pie kruuts lidz pat 11m vecumam. Tad saku mainit paradumus. Nezinu vai tur kaut kas slikts, man vnk ta bija vieglak,jo divus viena savadak gulet nevareju nolikt

cecii cecii 29. Jan 2017, 23:35

Lasu un brīnos - aizmidzināt bērnu pie krūts ir lieliskākais veids. Izmanto savā labā to, ka mazulis zīžot parasti aizmieg. Kad paliks lielāks un vairs negribēs gulēt, tad būs grūtāk.

mamma88 mamma88 29. Jan 2017, 21:35 lauvinja

Ir kadi ieteikumi ko darit? Ja aizmieg pie kruts,ta celt augsa,vai?

zacc zacc 29. Jan 2017, 17:59

nu taisnības labad jāpiebilst, ka nemieg ar jebkuru tā uzreiz - tinkš un guļ, bet tas tak normāli. ar katru aprūpētāju veido savus paradumus.
kad atgriezos strādāt, vēl gadu turpināju barot. ar auklīti 2 ned laikā pusotrgadnieks sāka migt bez jebkādas ņemšanās. ar bd man nav pieredzes, bet tad arī pāris mēnešus iepriekš gatavotos un mainītu paradumus, ja liktos, ka vajag, ne agrāk.

29. Jan 2017, 17:38 lauvinja

Domāju, ka no dažām reizēm mēnesī nekāds ieradums nevarētu rasties.
Bērns pārsvarā guļ tad, kad grib gulēt, vienalga ar pupiņu vai bez.

zacc zacc 29. Jan 2017, 17:29 lauvinja

Maniem bērniem nav īpašu grūtību iemigt ar kādu citu, ja manis nav mājās. Kaut arī ar mani mieg tikai pie krūts. Ar tēti vispār nekādu problēmu.

lauvinja lauvinja 29. Jan 2017, 17:06

Ja esi gatava,ka kļūsi neaizstājama bērnam pie iemigšanas līdz pat pietiekami apzinīgam vecumam un neplāno bērnu laist uz bērnu dārzu ne 1,5-2-3 g.v.. Nevēlēsies iziet kaut kur viena vai kopā ar vīru, tad kad bērnam tuvosies guļamlaiks. Tad mierīgi turpini veidot šo ieradumu un ceri, ka apzinātā vecumā bērnam būs viegli no tā attiekties. Bet nečīksti pērc tam, ka bērna tēvs nevar bērnu ielikt gulēt, par to, ka bērnu nevienam nevari uzticēt....

29. Jan 2017, 02:59

Paldies!
Bērniņš parasti pie pupiņa iemieg pa dienu. Pamostoties neesmu novērojusi neapmierinātību ar to, ka pupiņš vairs nav mutē.
Es visu laiku domāju, varbūt tur kāds cits slēptais iemesls, kādēļ tik ļoti, ļoti nedrīkst aizmigt pie pupa.

zacc zacc 28. Jan 2017, 23:37

Dauuuudz esmu par šo lasījusi. Īsumā - daba tā ir psredzējusi, var ar to cīnīties, lai iemācītu "aizmigt pašam", bet var arī iekārtoties tā, lai tas būtu ērti arī mammai un ļauties dabiskajai lietu kārtībai. Tie, kas iesaka nemidzināt pie krūts, pieņem, ka mammai tas ir apgrūtinoši un ka tamdēļ bērni mostas nakts vidū, meklējot krūti. nu ja to pirmo vēl car "izmērīt", tad tā mošanās nav tik vienmozīmīgi... atkarīgs no bērna nervu sistēmas vispār.
man viens tāds pie pupa midzējs jau izaudzis, otrs aug. jā, savas 2 reizes naktīs modās visu laiku, kamēr baroju, bet es vienmēr sev jautāju, cik ļoti tas mani patiesībā apgrūtina un vai tādēļ gribu stresainu atradināšanu? Un, ja nu turpina mosties, ko tad? jo pie krūts vismaz miga ātri.
ja lasi angliski, varu sameklēt viedokļus, kas atbalsta to 😉

mamma88 mamma88 28. Jan 2017, 22:25

Tas reizēm ir vienīgais veids kā bērnu aizmidzināt...

Ievas_mamma Ievas_mamma 28. Jan 2017, 21:20

Arī mana meitiņa mēdza pie krūts aizmigt. Tagad viņai ir 4 mēneši, viss liekas interesants, - vairs neguļ, bet ēdot pēta mani, savu izstiepto rociņu, apģērbu. Nezinu, neuzskatu to par kaut ko sliktu, ja vien tā necenšas vienmēr midzināt. 😀

piicka piicka 28. Jan 2017, 21:11

Nāk prātā tikai viens iemesls - būs pieradis aizmigt tā un nespēs aizmigt citādāk.