ABC Design - mana labākā izvēle!

ABC Design - mana labākā izvēle!

19. Jan 2015, 15:21 Superpuiku Mamma Superpuiku Mamma

Vēl pirms pieteicās un piedzima mans dēliņš Gustavs, biju sapņojusi par skaistiem, lieliem un ērtiem ratiem, kurus jau biju noskatījusi - Roan Marita ratus. Esot gaidībās radās iespēja tādus ratus pastumdīt, un izjust tā gabarītus un svaru, un acu mirklī pārņēma doma - bet man tādi būs jādabūn uz 4 stāvu!? Un tai pat brīdī sapratu, ka jāmeklē Mātē Googlē visvieglākie un tomēr arī kompaktākie (pēc iespējas mazāki) rati, taču, tā lai atbilstu pārējām prasībām:

  • ar vidēji lieliem riteņiem, lai var izbraukt arī bezceļus, 
  • viegli vadāmi;
  • ērti saliekami un pārvadājami mašīnā;
  • ērti bērniņam,
  • liels ratu grozs;
  • un protams arī smuki :)

Izrādījās, ka tomēr ir vairāki varianti, no kuriem izvēlēties. Un tad bija jāizdomā pirkt jaunus vai jau lietotus. Izskatot ss.lv sludinājumus, atradām tos, kas atbilda visām mūsu prasībām, kā arī ietaupījām naudiņu, pērkot mazlietotus ratus, kas manuprāt nav sliktākā izvēle, tomēr jo sevišķi kulba ir tā, kas nenolietojas. Un manā gadījumā, sežamā daļa bija lietota vien 2 mēnešus.

Mana izvēle krita par labu ABC Design Condor 4 ratiem.

20150119143413-95130.jpg

Tā kā dzemdībās saskāros ar plīsumu un griezumu, rezultātā šuves, tad par ratu nēsāšanu uz kādu laiku varēju aizmirst. Kāmēr vīrs ar mani bija mājās VSAA apmaksātās 10 dienas, viņš man arī palīdzēja ar ratu nogādāšanu lejā un augšā. Taču pēc šīm dienām, manas pastaigas ar dēliņu aprobežojās ar 1x dienā, un tas bija vakaros, kad pēc darba mājās bija atgriezies vīrs, lai palīdzētu ar ratiem. Taču vakara pastaigas vasarā bija jaukas, jo pa dienu ārā bija +36 grādi, un vakari atdzisa vien pa nepilniem 10 grādiem, bija patīkami sajust nelielu vakara vēsumu gan man, gan mazulim. 

Rati ir arī tik kompakti, ka tos lieliski varēja izmantot arī istabā midzinot mazuli, un tie neaizņēma daudz vietas no dzīvojamās platības.

Par laimi kāpņutelpa mums ir pietiekoši plata un ērta, lai pa to nestu ratus. Un ziemas periodā savu nēsāšanu atviegloju, atstājot ratu rāmi kāpņutelpas lejā piesprādzētu pie margām, pietiek ka jānones kulba, un bērniņš, kas ar katru dienu kļūst smagāks un smagāks.

20150119150422-96993.jpg

Rati gan ir platāki par standartratiem uz 1cm un tāpēc vecajos liftos mani rati pat neieiet. Bet par laimi, mūsdienās lifti ir platāki, un pārvietoties ar ratiem nav bijis nekādu problēmu, arī veikalus un to kases var viegli izbraukt.

Izvēli nenožēloju, jo rati ir burvīgi, galvenais, ka tajos manam bērniņam ir ērti un silti! Drīz kulbu mainīsim pret sēžamo daļu, jo Gustavs kļuvis lielāks, jau grib sēdēt un vērties apkārtnē, tāpēc sēžamā daļa pavērs iespēju vairāk ieraudzīt apkārtni, cilvēkus, kokus, sauli, mākoņus, mašīnas....un burvīgo pasauli kopumā!

20150120115713-77346.jpg

19. Jan 2015, 18:06 gijucitis

Pilnīgi Jums piekrītu, brauc labi jebkuros apstākļos un pa jebkadu segumu. Un kulba saliekas tik kompakti, ka sākumā pat neticas. Un grozs ir superīgs, kad kaut kur izeju, nav jāuztraucas, ka rokas būs pilnas, viss labi saliekas un rokas var droši vadīt ratus! 😀