3.uzdevums: vanna Čiepas gaumē

3.uzdevums: vanna Čiepas gaumē

28. Apr 2013, 13:24 aab aab

Savu pirmo vannu Čiepa piedzīvoja apm nedēļas vecumā. Galīgi viņai šī padarīšana nepatika. Raudāja tik dikti, ka sanāca vien uzņemt pirmo foto un viss. Pirmos mēnešus Čiepai bija mazā vanna, kas tika ielikta lielajā vannā. Bet ātri sapratām, ka nebūs ērti, jo bērns aug pārāk ātri un mazajā vannā kļūst pašauri. Tad no mazās vanna pārgājām uz lielo vannu. Reizi mēnesī mums bija meiteņu vanna. Ja citos blogos lasu, ka tēti vanno meitiņas, tad mūsu tētis kautrējās un pateica, ka to atstāj manā ziņā. Viņa ziņā ir citas jaukas lietas. Tā nu mēs ar Čiepu gājām vannā divatā. Bija jauki, jo Čiepa varēja izbaudīt ūdeni un arī pie reizes mammas tuvumu. Un es arī beidzot varēju atpūsties vannā, jo tad, kad Čiepa bija novannota, stafeti pārņēma tētis un es varēju turpināt relaksēties. Tā kā tas bija laiks, kad ar krūti vairs nebaroju, tad bija interesanti, jo sapratu, ka viņai pups ir jau aizmirsies un uz mani neskatās kā uz piena restorānu :D

Meiteņu vannas prieki nebija ļoti ilgi, jo Čiepa auga un viņai prasījās vairāk vietas vannā, kuru ir aizņēmusi mamma :D  Tā nu no brīža, kad Čiepa sāka sēdēt, viņa arī vannojas viena – apm 8.mēn vecuma. Protams, ka ne jau gluži viena. Vannā ar viņu kopā plunčājas gan vardīte, gan begemotiņš, gan citas vannas mantiņas. Tās variē, jo katru reizi nav interesanti vannoties ar vienām un tām pašām mantām.

Protams, ka Čiepa netiek atstāta bez uzraudzības – pie vannas ir vai nu mamma, vai tētis, kas palīdz plunčāties, izmazgā matiņus un palīdz nomazgāties.

Tikko kā sākām likt viņu vienu vannā, sanāca tā, ka tika nomainīta vanna un šai ir abās pusēs rokturi – tos Čiepa ļoti veiksmīgi izmanto, lai pati pieceltos kājās un pārvietotos pa vannu. Taču kādu reizi, tieši pirms vannošanās, gadījās nepatīkams gadījums – Čiepa vannā paslīdēja un sasitās :( Raudāja krietnu brīdi, bet vai tad tas var traucēt iet vannā?! Tajā reizē vairs negribēja kāpt iekšā, bet mēs izmantojām to, ka mums ir mazs piepūšamais baseiniņš – to ielikām vannā un ūdeni lējām ar dušu. Duša ir ērta un bērnam ir interesanti skatīties kā tas ūdens tek.

Sākumā, kad Čiepa uzsāka savas vannas aktivitātes, bijām nopirkuši Jonsons vannas putiņas ar lavandas smaržu. Arī šampūnu no tieši šīs pašas sērijas. Tā kā Čiepa bija diezgan nemierīga pa nakti un gulēja maz, tad nu cerējām, ka varbūt tā lavanda nomierinās. Bet kas tev deva :D Liekas, ka mums viņa palīdzēja labāk, nekā pašai Čiepai :D Tad sapratām, ka no lavandas nav nekādas jēgas. Tajā laikā, kad beidzās vannas putas ar lavandu, tiku pie lieliskiem Bubchen produktiem. Tos lietojam joprojām.

20130428132327-70067.jpg

20130428132410-59026.jpg

Es gan neteiktu, ka katru reizi vanna ir pilna ar putām, tās šķīst uz visām pusēm utt. Nē, putas lietojam maz, dažreiz vispār mazgājam tīrā ūdenī. Pagājušajā vasarā, kad bija gana karsts, Čiepai bija ikvakara duša – ielikām vannā un ar dušu noskalojām. Tā vismaz āda bija tīra un vieglāk elpot.

Matus mazgājam ar Jonsons šampūnu ar lavandu. Kā nopirkām pudelīti (mazo), tā tā kalpo vēl šodien! Kaut gan Čiepa par matu daudzumu sūdzēties nevar. :) Matus mazgājam visādi – esam ar roku skalojuši ārā šampūnu, bet kā visērtāko veidu esam atklājuši dušu. Ar tās palīdzību var regulēt ūdens tecēšanas virzienu un reizē ir arī kā rotaļa. Un lieliski izskalo Čiepas garos matiņus.

20130428132342-10001.jpg

Un noteikti katrā vannošanās reizē klāt ir arī Čiepas mīļā švamīte, kas ir cimdiņa formā.

Arī tagad, kad Čiepai ir 1.6g., viņa iet vannā, spēlējas ar mantiņām un izbauda vannas priekus uz pilnu klapi! :)

 

Mani ieteikumi:

  • Tas, ka bērniņam nepatīk mazgāties vai mazgāt matus, tas nenozīmē, ka tā tas būs vienmēr, nevajag aizmirst, ka nogurumam un miegam ir liela teikšanas vannas priekos.
  • Vannā lieliski noder mazie piepūšamie bērnu baseiniņi. Tas padara vannu mazāk slidenu un ir interesantāk arī bērnam.
  • Taisiet vannošanos kopā (protams, ja vanna to atļauj), jo bērni izaug tik ļoti ātri, ka šīs paliks par lieliskām atmiņām par kopā pavadītu laiku.
  • Rotaļām vannā lieliski noder duša – var gan ērti izskalot matus, gan parotaļāties.
  • Mainiet rotaļlietas, ar kurām bērns vannojas, katru reizi dodiet citas.

 

Lai vannošanās prieki jūsmājās nepazūd – lai izdodas tos izbaudīt gan lieliem, gan maziem :)

 

Aab

Trešais Huggies® mitro salvešu akcijas uzdevums: parādi sava mazuļa vannošanās priekus!