VIDEOstāstu sērija - "21.gadsimta mazuļi". Rāpjamies pa kāpnēm!

07. Mar 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsdienu mazuļi ir zinātkāri, aktīvi, ar prieku dodas un izzina pasauli, patiesībā viņi ir neapturami un, par laimi, mēs – mūsdienu mammas to apzināmies un nemēģinām ierobežot savus bērnus, mēs ļaujam bērniem pašiem sajust to, cik daudz viņi spēj paveikt.

Mūsu stāstos “21.gadsimta mazulis” mēs izzināsim bērna fizisko attīstību un to, kāpēc bērnam vēlams savās kustībās būt brīvam, šoreiz stāsts būs par mazuli un kāpnēm.

Skaties VIDEO un:

  • satiec glabsim.lv vadītāju Robertu Fūrmani, kas pastāstīs par mazuļa kustību attīstību un arī viņa drošību
  • sapratīsi, kāpēc bērnam vispār vajadzētu ļaut rāpties pa kāpnēm
  • uzzināsi, kāpēc arī citus šķēršļus ir vērtīgi pārvarēt rāpus

Vispirms bērns apgūs prasmes rāpties pa kāpnēm augšup. Protams, viņš vēlēsies arī doties lejup un iespējams neapturami gribēs to darīt ar galvu pa priekšu, mēs drīkstam viņam ļaut to pamēģināt, taču tikai mūsu klātbūtnē. Kad bērns būs apguvis prasmes novietot priekšmetus sev aizmugurē, viņa attīstībā notiks lēciens un viņš rāpsies laukā no dīvāna ar dupsi pa priekšu, tieši to pašu darot uz kāpnēm.

Vēlams, lai mēs – mammas vienmēr atrastos aiz bērna kā drošības spilnvens, laikā, kad mazais iekaro kāpnes, tāpat nekad nevajadzētu kāpnes atsāt bez uzraudzības, vislabāk tās norobežot, lai bērns uz tām nenokļūtu bez pieaugušā klātbūtnes.

Uz priekšu, mazie drosminieki!

Māmiņu Klubs

20170306141825-48144.jpg