Manam bērnam gadiņš paliek šogad, kāds būs atbalsts nākamgad?

30. Oct 2012, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā demogrāfijas uzlabošanas pasākumi ietekmēs māmiņas, kuras bērniem šogad jau paliek gads? Uz šo jautājumu atbild Labklājības ministre Ilze Viņķele.

Kā demogrāfijas uzlabošanas pasākumi ietekmēs māmiņas, kuras bērniem šogad jau paliek gads?

“Ja gads bērniņam paliek decembrī, tad vecāku pabalsts netiks pārrēķināts, bet no jaunā gada, pusgadu māmiņa saņems 100ls pabalstu, kas ir paredzēts vecākiem ar bērniem no 1 līdz 1,5 gadam, un tas būs savietojams ar darbu. Ierobežojumu saņemt pabalstu nebūs,” informē Labklājības ministre.

Vai arī uz šajā gadā dzimušiem bērniem attieksies izmaiņas nākošā gadā?

“Jā, attieksies izmaiņas. Bērniem, kuri būs vecumā no gada līdz pusotram līdzšinējo 30Ls pabalsta vietā saņems pabalstu 100ls apmērā. Un arī vecāku pabalsts tiks pārrēķināts, ja bērniņš ir līdz gada vecumam,” sola ministre.

Māmiņu Klubs

Skaties ONLINE TV videosarunu ar Labklājības ministri Ilzi Viņķeli par par izmaiņām ģimeņu atbalsta politikā, spiežot podziņu Play!

Videosarunu vada Kristīne Virsnīte

Kurkuleens :) Kurkuleens :) 30. Oct 2012, 18:28

Jā,to visu tik novembrī vai nu pieņems vai nepieņems..tik nezinu konkrētu datumu..
no 50ls uz 30ls nav jārakata iesniegums,tik uz 8ls..pati nupat kā uzrakstīju tiem 8ls.. 😀

aab aab 30. Oct 2012, 15:52

vispār jau ir viens BET! vēl jau šis nav pieņemts! Saeima tak vēl domā!

Viņķeles kundzes saruna bija laba, taču viņa aizmirsa pateikt, ka to vēl Saeimai jāapstiprina! vienā brīdī, tā garām ejot, klusi, pateica! pēc tam internetā parādījās raksti, ka Saeima vēl domāšot vai maksāt tos 100ls! skumji, bet fakts! ☹

Kurkuleens :) Kurkuleens :) 30. Oct 2012, 13:06 ingucis_

Ja Tu pirms bērniņa nākšanas pasaulē nebiji darba attiecībās,tad 50 Ls vietā saņemsi 100 Ls 😀

Māmiņu klubs Māmiņu klubs 30. Oct 2012, 11:52 ingucis_

Šajā gadījumā māmiņas runā par pabalstu pēc 1 gada vecuma. Ja iepriekš pēc gada bija 30ls, tad tagad plānoti 100Ls.

Tāpat izmaiņas būs arī vecāku pabalstā līdz 1 gada vecumam- minimālais pabalsts plānots 100 lati.

annijalise annijalise 30. Oct 2012, 11:33

vakar pat biju vsaa, un man nekādas izmaiņas naudiņu ziņā sākot ar 2013.gada janvāri nesolīja, jo nekādi likumi vēl nav pieņemti.
meitai 1.gads palika oktobrī.

nosiguldas nosiguldas 30. Oct 2012, 11:30

Kad noņēma māmiņu pabalstus iesniegumu nevajadzēja rakstīt, tagad kad vajadzēs palielināt esmu pārliecināta, ka liks rakstīt iesniegumus

princesemince princesemince 30. Oct 2012, 11:21

protams, valsts iestādei, kas apkalpo tik nenormāli lielu personu skaitu, drīkst atļaut pašā sākumā mazliet kavēties, tas taču ir pašsaprotami. lai arī it kā automātiski, tomēr darbu dara cilvēki, kuri arī mēdz saslimt, mēdz iet dekrētā, mēdz izņemt atvaļinājumus, tā kā uzreiz 2.janvārī bļaut nevienam noteikti nevajadzētu. cerams, ka visi būs saprotoši, jo par šo soli, manuprāt, ir jābūt ļoti pateicīgiem no valsts puses. summa tomēr nav maza.

Principā tā ir jābūt un kā skaidrojām,tā arī būs. Manā situācijā arī sanāk līdzīgi!

Jā, atceros,ka pirms pāris gadiem,kad arī bija pārmaiņas,viss notika automātiski. Tur laikam jāskatās,ka bija laiks,kas bija veltīts summas pārrēķinam. Respektīvi- var būt,ka uzreiz visu pārrēķināto neizmaksā (izmaksā kā parasti),bet izmaksā kkur 3 mēnešu laikā.

princesemince princesemince 30. Oct 2012, 11:09

ja ir piešķirts bērna kopšanas pabalsts, tad līdz šim par šo pabalstu pēc bērna 1 gada vecuma nekas nebija jāiet pārrakstīt. vienkārši stāsies spēkā jauna summa līdzšinējās vietā un viss. pabalsta nosaukums jau nemainās, mainās tikai summa.