Zobiņi nāk- īsts pārbaudījums māmiņai un mazulim

Zobiņi nāk- īsts pārbaudījums māmiņai un mazulim

21. Feb 2012, 15:50 saulux10 saulux10

Sveiki!

 

Katrai māmiņai pienāk tā priekpilnā diena,kad viņu bērniņam parādās pirmais baltais zobiņš,bet ne vienmēr tas ir tik jauki un pasakaini kā pasakās...

 

Biju ļoti priecīga, kad manai meitiņai parādījās pirmais baltais zobiņš,arī otrais,viss bija jauki un pasakaini,ne caurejas,ne temperatūras,mazā mierīga kā maza jauka pasaciņa,bet pagāja laiciņš, kad atkal sāka nākt zobi un tad tik sākās- sākās puņķi un asaras gan bērniņam,gan man...

 

Smaganiņas sapampušas un bērniņš niķīgs,ar to iesākās trešā un ceturtā zobiņa nākšana,pēc pāris stundām parādās caureja un temperatūra,no sākuma temperatūra bija 37,5,no sākuma visu ņēmu mierīgi pie sirds,jo zobiņi nāk un tam tā ir jābūt.Biju dzirdējusi pazīmes un tādas piemeklēja arī mūs.

 

Līdz ar zobiņa nākšanu bērniņš ir niķīgs,viņam neko negribas un nevajag,tikai māmiņas mīļumu,maigumu,lai viņš jūt, ka mēs esam viņam blakus un kopā ar viņu,tā nu es ņēmu rokās,viņu mīļoju un mierināju, pār mazām ačtelēm gāzās lielas krokodilu asaras,sāpju pilnas asaras,bet meitiņa paliek arvien vārgāka un karstāka...

 

Jā, temperatūra ceļas,nu jau 38 grādi un es jau sāku uztraukties,dodu prettemperatūras sīrupu,bet temperatūra nekrītas,tikai aug uz augšu, mazā ēst negrib,sazvanu savu ārsti,un drošības pēc aizvedam uz pārbaudi,lai pārliecinātos, vai tie tik tiešām ir zobiņi? Pārbaudījusi mazulīti, tie tik tiešām ir zobiņi,tad nu dodamies mājās un ejam pačučēt...

 

Pamostoties pataustu mazulītes pieri,jo miegā dikti vaidēja un čīkstēja,izmēru temperatūru...Manas rokas sāk trīcēt un sirds sāk sisties arvien ātrāk un ātrāk,mazulītei temperatūra 39,6,sāku raudāt,bet zinu, ka man jānomierinās, jo mazā sajutīs un būs vēl satrauktāka, ir jau vakars un zinu,jāsauc ātrā palīdzība ,jo uz nakti tādu temperatūru nedrīkst atstāt,tad nu mazās omīte izsauca ātro palīdzību 113,un nepagāja 20 minūtes un ārsti bija pie mums,špricēt nešpricēja,izmeklēja.

 

Neko citu neatrada,caureja arī vairs nebija,tikai nežēlīgi augsta temperatūra,ielika temperatūras svecīti,pēc kāda laika jau temperatūra nokritās,es tikai nopūtos,jo neiedomājos par svecīti,jo tie temperatūras sīrupi neko nedeva,smērēju uz smaganiņām Calgel smērīti,bet arī tā neko nemainīja tajā mirklī,jo temperatūra bija tik ļoti mazo nomocījusi,ka mazā jau vairs nesaprata,kas sāp vai nesāp un līdz ar to arī es...

 

Ātrās palīdzības māsiņa stāstīja ja temperatūra ir līdz 38grādiem,tā mazulim rada lielu karstumu,bet ja iet pāri uz 39 grādiem,tad viņš salst,viņam ir auksti..

 

Es tik ļoti pārdzīvoju un uztraucos,esmu emocionāla un pat dažādi sīkumi,kas saistās ar manu ģimeni man rada lielus uztraukumus un uzdod bangas manām emocijām,kur bez asarām neiztikt.

 

Viss laimīgi beidzās ar 3. un 4. zobiņu nākšanu,bet atceros to kā murgu- nakts negulēta,dienas nomocītas,bet par laimi skaisti balti zobiņi,tagad atliek vien gaidīt nākamos un klusībā cerēt, ka nākamie nāks bez temperatūras.Vakardien parādījās caureja,kas liecina par zobu nākšanu, jo jau smaganiņās parādās balti zobiņi.

 

Sagaidīsim vasaru ar baltiem skaistiem zobiņiem,jo kaut kā pie tiem mums jātiek,lai varētu grauzt gardas ogas un pašaudzētās sarkanās zemeņogas ;)


 

 

Kā jūsu mazie cīnījās ar zobiņu nākšanu,vai tie nāca vieglā formā,vai smagi?

Baiba.

Calgel zobu gels

Mazuļiem no 3 mēnešu vecuma

 

Ātri atbrīvo no sāpēm smaganās, piemīt viegli antiseptisks efekts.

 

Deva

Nelielu gela daudzumu ( apmēram 5-7 mm uzspiež uz tīra pirksta gala) iemasē mazuļa smaganās. Ja nepieciešams, želeju var lietot atkārtoti ne mazāk kā pēc 20 minūtēm, ne biežāk kā 6 reizes dienā.

 

Piesardzības pasākumi

Nepārsniedziet ieteikto dienas devu. Ja ir kādas blakusparādības vai pārdozēšana, pārstājiet lietot zobu gelu un konsultējieties ar savu ārstu.

 
 
Kontrindikācijas
 

Nelietot, ja ir bojātas vai asiņojošas smaganas. Nedrīkst lietot bērniem, kuriem ir alerģija pret lidokaīnu vai kādu citu no Calgel aktīvo vielu vai jebkuru no palīgvielām.

 

Blakusparādības
 

Parādoties jebkādām nevēlamām blakusparādībām, zāļu lietošana jāpārtrauc un jākonsultējas ar ārstu.

saulux10 saulux10 21. Apr 2011, 13:22

jauku arī nākamo zobiņu nākšanu 😉

saulux10 saulux10 21. Apr 2011, 13:21

mums jau arī pirmie zobiņi iznāca nemanot,bet nākamie divi kā trakomājā☹

21. Apr 2011, 11:11

Manam mazulim nu jau driz bus cetri zobinji un pagaidam viss mieriigi,bez temperaturam,caureja nedaudz bija,bet atri pazuda,parsvara viss mierigi 😀