Vecmāte Inese Kampusa par Superbēbīša dzemdībām ūdenī

19. Apr 2012, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Superbēbīša māmiņa Elīna vakar  dalījās savā pieredzē,kā viņai veicās ūdensdzemdībās, aicinājām arī vecmāti Inesi Kampusu pastāstīt par viņas novērojumiem ūdensdzemdību laikā!

"Bērniņš piedzimstot ūdenī nav vis nevarīgs, bet gan diezgan spēcīgs un spējīgs, jo viņš pats aizpeld pie mammas, kad viņu pabīda uz mammas pusi. Salīdzinot ar bērniņu laišanu uz sauszemes un ūdenī, dzemdībās ūdenī sieviete pilnībā var ļauties savām sajūtām.

Runājot ar Elīnu un citām meitenēm, secināju, ka arī viņas pašas redz, ka pirmā pieredze, kad ir dzemdēts uz sauszemes, ir nesalīdzināma ar dzemdībām ūdenī, jo uz sauszemes zemes pievilkšanās spēks nestrādā māmiņai par labu.

Man patika sadarbība ar Elīnu un viņas partneri, jo no šī pāra nāca liela labestība, kas dod iespēju kopā strādāt, sadarboties un sagaidīt pasaulē mazuli!

Iesaistīšanās ūdensdzemdībās no medicīniskā personāla ir rāma un uzmundrinoša, nevis agresīva vai strauja kā tas mēdz notikt dzemdībās uz sauszemes. Turklāt, ja mēs vēlamies ar rokām kaut ko pasteidzināt, pavilkt, tad ūdensdzemdībās ir ūdens, kas mūs noliek pie vietas.

Ūdensdzemdībās vairāk dominē padomi un ieteikumi, nevis aktīva darbība un iejaukšanās harmonijā un labsajūtā.

Tas, ka Elīna dzemdību laikā bija tik mierīga, lielā mērā jāpateicas ūdenim un drošības sajūtai- viņa zina, kur dzemdē, ar ko kopā dzemdē un arī partneris ir blakus.

Es uzskatu, ka ūdensdzemdības sniedz pozitīvu pieredzi dzemdētājai, tāpēc māmiņas, kuras ir dzemdējušas ūdenī, šo dzemdību veidu izvēlas atkal un atkal."

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

Viss par ūdens dzemdībām: video saruna ar vecmāti Inesi Kampusu. Spied taustiņu Play un skaties!