Vannošanās prieki stiprinās saikni starp jums un mazuli

Vannošanās prieki stiprinās saikni starp jums un mazuli

09. Feb 2011, 10:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tuvināšanās ir ļoti īpašs, intīms process, kura laikā jūs un mazulis mācāties mīlēt un saprast viens otru. Tuvināšanās ir ļoti svarīga jūsu mazuļa attīstībā. Jebkurš jauns notikums zīdaiņa dzīvē ir nesaraujami saistīts ar viņa sajūtām par drošību, mīlestību un uzticēšanos.Vannošanās ir būtisks rituāls, bet tas ir arī mīlošu pieskārienu laiks, ko varat sniegt mazulim. Padariet vannošanos par īpašu laiku jums abiemun stipriniet unikālo saikni, kas veidojas starp jums!

 

Kā padarīt vannošanos īpašu

 

1. Atslābināšanās

Mazulis var justies droši un pasargāti tikai tad, kad esat atslābinājusies. Izvairieties no stresa, pārliecinoties, ka viss vannošanai nepieciešamais ir pie rokas, piemēram, dvieļi, vates kociņi, mīksts audums vai sūklis, sedziņa mazuļa pārģērbšanai, tīras drēbītes un vannošanās produkti.


2. Pārliecinieties, ka mazulis jūtas ērti


Noģērbjot mazuli, sarunājieties ar viņu un uzturiet acu kontaktu. Gādājiet, lai vannas un istabas temperatūra būtu mazulim piemērota. Ideālā ūdens temperatūra ir 36°C un istabas 24–25°C.
Pēc vannošanās īpašu prieku mazulim sagādās iepriekš uzsildīts dvielis ….


3. Spēlējiet spēles

 

Spēles palīdzēs mazulim ūdenī justies droši, padarot vannošanos par brīnišķīgu laiku jums abiem. Tas arī ir ideāls veids, kā attīstīt mazuļa izziņas prasmes.

 

4. Galvas ādas masāža

 

Kolīdz mazulis ir mazliet paaudzies un jau pats māk sēdēt vannā bez jūsu palīdzības, ieziepējot šampūnu mazulim matos, varat veikt arī galvas ādas masāžu. Masāža būs vienlīdz patīkama gan jums, gan mazulim.


5. Laiku pa laikam vannojieties kopā ar mazuli


Viens no spēcīgākajiem tuvināšanās veidiem ir brīži, kad jūsu āda saskaras ar mazuļa ādu. Tāpēc, ja laiks to atļauj, vannojieties kopā ar mazuli, cieši piespiežot viņu pie krūtīm un vēdera. Tas  nomierinās mazuli, un jūs abi baudīsiet viens otra tuvumu.


6. Nedariet acīm sāpes, nelieciet tām asarot


Ja ziepes un šampūns iekļūst mazulim acīs, tas var sāpēt un padarīt vannošanos par nepatīkamu pieredzi. Mazuļa acis ir ļoti jutīgas, jo piedzimstot mirkšķināšanas reflekss nav pilnībā attīstīts. Tieši tāpēc mazuļiem ne īpaši padodas saglabāt acīs mitrumu vai aizsargāt tās no svešķermeņiem, piemēram, putekļiem vai citiem kairinātājiem. Tāpēc ieteicams lietot īpaši maigus produktus, lai izvairītos no vannošanās pārvēršanas nepatīkamā pieredzē.

Mazuļu mati ir tik dažādi…

Izmēģiniet JOHNSON’S® Baby šampūnus. Visu šampūnu sastāvā ir unikālā NO MORE TEARS® (Vairs ne asaras) formula, kas ir tik maiga acīm kā tīrs ūdens, padarot vannošanos par laiku, ko piepilda prieks, nevis raizes. Ērtībai varat lietot arī divi vienā produktu (ķermenim un matiem), kas darbojas gan kā dušas želeja, gan šampūns mazulim.

 

GOLD- Klasiskais

KUMELĪTES- Padara matus vieglus un mirdzošus

LAVANDA- Palīdz mazulim atslābinātiesun sagatavo gulētiešanai

 

KVIEŠU ASNI- Palīdz stiprināts malkus un trauslus matus

DIVKĀRŠI MITRINOŠS- Nodrošina mitrumu matiem un galvas ādai

GRŪTI ĶEMMĒJAMIEM MATIEM- Atraisa savēlušos matus

 

…ikvienam jūsu bērna matu veidam JOHNSON’S® Baby piedāvā šampūnu, kas atvieglos matu ķemmēšanu un atraisīs savēlušos matus. Unikālās formulas padara matus mirdzošus, veselīgus un vieglāk veidojamus.